Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Bruk av «Personvern og meldinger» i AdMob, AdSense og Ad Manager

Hvis du har en kombinasjon av Ad Manager-, AdSense- og AdMob-kontoer, bruker du kanskje de ulike plattformene til ulike formål. Både AdMob og Ad Manager støtter apper, mens AdSense og Ad Manager støtter nettsteder.

Slik fungerer meldinger for nettsteder i AdSense og Ad Manager

Når du har skrevet en melding for nettsteder på «Personvern og meldinger»-fanen på én plattform, kan du ikke skrive meldinger av noe slag for det samme nettstedet på andre plattformer.

Hvis du for eksempel skriver en melding for nettsted A i AdSense, kan du ikke skrive meldinger for nettsted A i Ad Manager.

Vær oppmerksom på at du kan endre vertsproduktet som er tilordnet et nettsted, under «Personvern og meldinger».

Beholdningsadministrasjon i Ad Manager Multiple Customer Management (MCM) og AdSense

Sett at en underordnet publisist har en AdSense-konto og en Ad Manager-konto med en overordnet MCM-konto med beholdningsadministrasjon. Hvis både den underordnede publisisten og den overordnede kontoen med beholdningsadministrasjon publiserer meldinger på et nettsted som er merket med den underordnede publisistens AdSense-tag og Ad Manager-taggen til den overordnede kontoen med beholdningsadministrasjon, fører det til uventet atferd, fordi denne konfigurasjonen ikke støttes.

I dette scenariet må brukeren av den underordnede MCM-kontoen med beholdningsadministrasjon implementere et av følgende alternativer:

• Hvis den underordnede publisisten vil administrere meldingene selv, må vedkommende
    1. be brukeren av den overordnede kontoen med beholdningsadministrasjon om å oppheve publiseringen av alle meldingene sine for nettstedet – alternativt kan den underordnede publisisten legge til en egen tagkode for kompensasjon for annonseblokkering for å kunne kontrollere meldingene
    2. publisere sine egne meldinger for nettstedet i AdSense-kontoen sin
  • Hvis den underordnede publisisten vil at den overordnede kontoen med beholdningsadministrasjon skal administrere meldingen, må vedkommende
    1. oppheve publiseringen av alle meldingene sine for nettstedet i AdSense-kontoen sin
    2. be brukeren av den overordnede kontoen med beholdningsadministrasjon som kontrollerer meldingene, om å publisere meldingene på sine vegne

Finn ut mer om brukermeldinger og Multiple Customer Management (MCM).

Slik fungerer meldinger for apper i AdMob og Ad Manager

Når du har skrevet en melding for en app, kan du se og administrere den på begge plattformene. Endringer du gjør på én plattform, gjenspeiles også på den andre plattformen.

Hvis du for eksempel opphever publiseringen av en appmelding om europeiske forordninger i AdMob, oppheves publiseringen også i Ad Manager.

Merk deg at når du velger annonsepartnere for meldingen om europeiske forordninger, blir annonsepartnerne du velger i AdMob, også brukt for meldinger i Ad Manager – og omvendt.