På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Använda Integritet och meddelanden i Ad Manager, AdMob och AdSense

Om du har en kombination av konton i Ad Manager, AdSense och AdMob är det möjligt att du använder de olika plattformarna för olika ändamål. Både AdMob och Ad Manager har stöd för appar medan AdSense och Ad Manager har stöd för webbplatser.

Så fungerar meddelanden för webbplatser i Ad Manager och AdSense

När du har skapat ett meddelande på fliken Integritet och meddelanden på en plattform kan du inte längre skapa meddelanden av någon typ för samma webbplats på andra plattformar.

Om du till exempel skapar ett meddelande för Webbplats A i AdSense kan du inte skapa några meddelanden för Webbplats A i Ad Manager.

Obs! Du kan ändra den tilldelade värdprodukten för en webbplats i Integritet och meddelanden.

Ad Manager Multiple Customer Management (MCM) Manage Inventory (MI) och AdSense

Om en underordnad utgivare har ett AdSense-konto och ett Ad Manager-konto med en överordnad MCM MI och den underordnade utgivaren och den överordnade MI:en båda publicerar meddelanden på samma webbplats som är taggad med den underordnade utgivarens AdSense-tagg och den överordnade MI:ens Ad Manager-tagg leder det till oväntat beteende eftersom denna konfiguration inte stöds.

I detta scenario måste MCM MI:ens underordnade utgivare implementera något av följande alternativ:

• Ett underordnat utgivarkontot som vill hantera meddelanden själv ska göra följande:
    1. Be den överordnade MI:en att ta bort alla meddelanden för webbplatsen. Den underordnade utgivaren kan också välja att lägga till en egen taggkod för meddelande om annonsblockering för att få kontroll över meddelandena.
    2. Publicera egna meddelanden för webbplatsen i sitt AdSense-konto.
  • Ett underordnat utgivarkontot som vill att den överordnade MI:en ska hantera meddelanden ska göra följande:
    1. Ta bort alla meddelanden för webbplatsen i sitt AdSense-konto.
    2. Be den överordnade MI:en som hanterar meddelanden att publicera meddelanden för dem.

Läs mer om användarmeddelanden och Multiple Customer Management (MCM).

Så fungerar meddelanden för appar i Ad Manager och AdMob

När du har skapat ett meddelande för en app kan du se och hantera det på båda plattformarna. Ändringar som görs på en plattform görs även på den andra.

Om du till exempel tar bort ett appmeddelande om EU-förordningar i AdMob försvinner meddelandet även i Ad Manager.

Tänk också på att när du väljer annonspartner för meddelandet om EU-förordningar tillämpas de annonspartner du väljer i AdMob även på meddelanden i Ad Manager och tvärtom.