Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Mainosten hoitaminen

Mainoksen tarkistaminen tietonäkymässä

Voit klikata Ad Review Centeristä mitä tahansa mainosta, jos haluat avata sen tietonäkymän. Siellä näet mainoksen täysikokoisena sekä esimerkiksi mainoksen koon, tyypin, kohde-URL:n ja Google Ads ‑tilin.

Mitä tietonäkymässä voi tehdä?

Ad Review Centerin tietosivu AdMobissa

1. Estää mainoksen

Jos et pidä mainoksesta, klikkaa Estä mainos Estä. Voit tehdä myös seuraavaa:

• Estä mainos ja tee siitä ilmoitus, jos se rikkoo mielestäsi vähintään yhtä Google Ads ‑käytäntöä: Klikkaa Lisää ja valitse Estä mainos ja tee siitä ilmoitus.
    • Etsi samankaltaisia mainoksia: Klikkaa Lisää ja valitse Etsi mainoksia, jotka ovat samankaltaisia seuraavan tekijän osalta: ja valitse haluamasi vaihtoehto.
    • Merkitse mainos tarkistetuksi: Klikkaa Lisää ja valitse Merkitse tarkistetuksi.
    • Kopioi mainoksen URL-osoite: Klikkaa Lisää ja valitse Kopioi URL-osoite mainoksen jakamista varten.
  2. Tuoda näkyviin tai piilottaa mainoksen tiedot

Klikkaa nuolta, jos haluat tuoda näkyviin tai piilottaa mainoksen tiedot, kuten metadatan, mittarit, mainostajan tiedot ja mainoskategoriat.

3. Katsella metadataa

Klikkaa Metadata, jos haluat nähdä esimerkiksi mainostyypin, mainoksen koon, tiedoston koon ja kohde-URL:n. Voit viedä hiiren jonkin kohdan päälle, jos haluat tehdä alla kuvattuja asioita.

• Estä mainostajan URL-osoite: Vie hiiri näkyvän URL-osoitteen tai kohde-URL-osoitteen päälle ja klikkaa Estä URL-osoite.
    • Katso kaikki mainostajan URL-osoitteet, jotka olet estänyt: Klikkaa näkyvän URL-osoitteen tai kohde-URL-osoitteen vierestä Lisää ja valitse Näytä kaikki estetyt URL-osoitteet.

Eston hallinta ‑kohdasta löytyvä "Mainostajien URL-osoitteet" ‑sivu aukeaa. Lue lisää mainostajien URL-osoitteiden estämisestä.

• Ilmoita virheellisestä metadatasta: Vie hiiri metadatan päälle ja klikkaa Lisää. Klikkaa sitten Merkitse virheelliseksi.

Laajentamalla alla mainittuja muita metadatakohtia saat mainoksesta lisätietoa.

• Mittarit: Tuloksiin liittyvää tietoa, esimerkiksi impressiot.
      • Impressiokaaviosta näet, kuinka monta impressiota mainos on saanut päivää kohden 30 viime päivän aikana. Kaaviosta näet, onko mainos näkynyt viime aikoina tai onko mainoksen näkyminen loppunut kokonaan. Huomaathan, että vaikkei mainos olisi näkynyt äskettäin, se saattaa vielä näkyä (ellei sitä ole estetty). Tämä on kuitenkin sitä epätodennäköisempää, mitä pidempi aika mainoksen näkymisestä on.
      • Klikkausprosentti (CTR) on niiden impressioiden prosenttiosuus, jotka johtivat klikkaukseen. Kaavion avulla saat käsityksen mainoksen tuloksista, mutta siinä näkyvä klikkausprosentti saattaa poiketa raporteissasi näkyvästä lopullisesta luvusta.
    • Mainostaja: Tietoa Google Ads ‑tilistä, joka omistaa mainoksen.

Jos haluat estää kaikki kyseisen Google Ads ‑tilin mainokset, klikkaa Estä tili.

Tämän jälkeen mitkään tilin mainoksista eivät voi näkyä. Esto koskee kaikkia kohdistustyyppejä (asiayhteys, kiinnostuksen kohteet ja sijoittelu).

Huom. Google Ads ‑tilin mainosten estäminen voi pienentää tulojasi.
    • Video: Videoon liittyvää tietoa, esimerkiksi kesto, kuvanopeus ja bittiä sekunnissa. Huomaathan, että tiedot näkyvät vain videomainoksista.
    • Audio: Audioon liittyvää tietoa, esimerkiksi koodekki, näyte ja siirtonopeus. Huomaathan, että tiedot näkyvät vain audiomainoksista.
    • Kategoriat: Tietoa mainoskategorioista, joihin mainos kuuluu. Lue lisää yleisten mainoskategorioiden estämisestä.
  4. Katsella samankaltaisia mainoksia

Klikkaa Samankaltaiset mainokset, jos haluat nähdä mainosta muistuttavia mainoksia, jotka haluat ehkä estää. Näet oletuksena valikoiman samankaltaisia mainoksia, mutta voit klikata Näytä kaikki, jos haluat nähdä kaikki tällaiset mainokset.