På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Stöd för IAB:s Global Privacy Platform

Hjälp för utgivare att följa amerikanska integritetslagar med hjälp av ett standardiserat ramverk
Obs! Google AdMob får stöd för GPP US National-sträng senare under 2024.

Google kräver inte att utgivare undertecknar IAB:s Multi-State Privacy Agreement (MSPA) för att samarbeta med Google. Ad Manager är certifierat enligt IAB Privacy's Multi-State Privacy Agreement (MSPA) Certified Partner Program (CPP). MSPA-certifierade partners har rätt att behandla transaktioner som omfattas av MSPA utan att underteckna MSPA.

Användning av GPP krävs inte av Google och är bara en av flera metoder som utgivare kan använda för att säkerställa efterlevnad av integritetslagstiftning i amerikanska delstater.

Global Privacy Platform (GPP) har utvecklats av IAB:s Tech Lab och är ett standardiserat ramverk för lagring och överföring av användares integritetsinställningar.

AdMob stöder GPP för utgivare och plattformar för samtyckeshantering som vill använda ramverket för efterlevnad av amerikanska integritetslagar. Användning av GPP eller en plattform för samtyckeshantering är inte ett krav i amerikanska delstater med tillämpliga integritetslagar.

För annonser som visas för användare i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och Förenade kungariket fortsätter AdMob att använda IAB Europe TCF via en certifierad plattform för samtyckeshantering. TCF-strängar som skickas via GPP godkänns inte.

IAB fasade ut US Privacy String i januari 2024 och använder nu i stället GPP. Däremot fortsätter AdMob att läsa in US Privacy String för att ge stöd för app-partner. Vi rekommenderar att utgivare och plattformar för samtyckeshantering går vidare med GPP-strängar i stället för US Privacy String, om de väljer att använda ett IAB-ramverk för efterlevnad av amerikanska delstaters integritetslagstiftning.

Specifikationer för Global Privacy Platform

AdMob godtar endast följande amerikanska delstaters strängar i GPP: Kalifornien, Virginia, Colorado och Connecticut

AdMob godtar inte US National, IAB Canada TCF, US Privacy String, US States Utah eller IAB EU TCF v2.2 som en del av GPP-stödet.

Utgivare bör samarbeta med sina CMP-partners för att säkerställa att IAB EU TC-strängar genereras baserat på IAB EU TCF v2.0-specifikationen.

Kalifornien

Google utlöser begränsad databehandling (BDB) om något av följande kriterier är uppfyllt:

• Användaren har valt bort försäljning av konsumentens personliga uppgifter.
  • Användaren har valt bort delning av konsumentens personliga uppgifter.

Google läser endast fälten ovan i strängen för amerikanska delstater för Kalifornien.

Virginia, Connecticut, Colorado

Google utlöser begränsad databehandling (BDB) om något av följande kriterier är uppfyllt:

• Användaren har valt bort försäljning av konsumentens personliga uppgifter.
  • Användaren har valt bort behandling av konsumentens personuppgifter för riktad annonsering.

Google läser endast fälten ovan i strängen för amerikanska delstater för Virginia, Connecticut och Colorado.

Samtyckessignaler för minderåriga som använder Global Privacy Platform

IAB:s Global Privacy Platform ger dig eller din CMP möjlighet att skicka relevanta samtyckessignaler enligt integritetslagar i amerikanska delstater som kräver ytterligare hänsyn till annonsutrymmen som är inriktade på minderåriga eller barn. Vi rekommenderar att utgivare fortsätter att använda våra verktyg för att tagga webbplatser, appar och begäranden om att behandlas som avsedd för barn för att underlätta efterlevnad av COPPA och andra relevanta förordningar. (AdSense, AdMob och Ad Manager).

Kalifornien

Begäranden markeras att behandlas som avsedd för barn (TFCD) om något av följande kriterier är uppfyllda:

• Samtycke eller inget samtycke till att sälja personliga uppgifter för kunder under 16 år.
  • Samtycke eller inget samtycke till att dela personliga uppgifter för kunder under 16 år.

Virginia, Colorado

Begäranden markeras att behandlas som avsedd för barn (TFCD) om följande kriterier uppfylls:

• Samtycke eller inget samtycke till att behandla känsliga uppgifter från ett känt barn.

Connecticut

Begäranden markeras att behandlas som avsedd för barn (TFCD) om något av följande kriterier är uppfyllda:

• Samtycke eller inget samtycke till samtycke till att behandla känsliga uppgifter från ett känt barn.
  • Begäranden utlöser begränsad databehandling (BDB) om något av följande kriterier är uppfyllt:
  • Inget samtycke till att sälja personuppgifter för kunder som har fyllt 13 år men är yngre än 16 år
  • Inget samtycke till att behandla personuppgifter för kunder som har fyllt 13 år men är yngre än 16 år för ändamålet inriktad annonsering.