På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Inställningar för begränsad databehandling

Ta kontroll över inställningarna för databehandling i AdMob

Välja en inställning för databehandling

Som standard är databehandling i AdMob inte begränsad och anpassade annonser visas för användare i din app. Om du vill begränsa databehandling och endast visa icke-anpassade annonser för kvalificerade användare i tillämpliga amerikanska delstater måste du ändra inställningarna för amerikanska delstater. Dessa inställningar styr inte data som du delar utanför kontot, till exempel genom medling.

Denna inställning gäller alla amerikanska delstater som omfattas av integritetslagstiftning.

Så här ändrar du inställningarna för databehandling för hela ditt konto:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Integritet och meddelanden i sidofältet.
  3. Click US state regulations.
  4. Klicka på Redigera.
  5. Välj det alternativ du vill använda för ditt AdMob -konto.
    • Begränsa inte databehandling: Google visar anpassade annonser för kvalificerade användare i tillämpliga amerikanska delstater.
    • Begränsa databehandling: Google visar endast icke-anpassade annonser från Google-annonsering för kvalificerade användare i tillämpliga amerikanska delstater.
  6. Klicka på Spara.
Om du väljer att inte begränsa databehandling i ditt konto kan du begränsa den för varje enskild annonsbegäran.

Begränsa inte databehandling

Om du väljer Begränsa inte databehandling kan du välja de annonseringspartner som är kvalificerade att ta emot budförfrågningar för användare som Google har fastställt befinner sig i tillämpliga amerikanska delstater.

Så här anger du kvalificerade annonseringspartner:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Integritet och meddelanden i sidofältet.
  3. Click US state regulations.
  4. Klicka på Redigera
  5. Välj önskad lista i avsnittet Granska annonspartner.
    • Använd aktiva annonspartner: Använd listan över alla tillgängliga annonseringspartner som du hittar i inställningarna för den här funktionen. Alla aktiva annonseringspartner är kvalificerade för budförfrågningar från användare som Google har fastställt befinner sig i tillämpliga amerikanska delstater.
    • Anpassad annonspartner: Anpassa listan över alla tillgängliga annonseringspartner för att skapa en egen anpassad lista. Endast de annonseringspartner som du väljer är kvalificerade för budförfrågningar från användare som Google har fastställt befinner sig i tillämpliga amerikanska delstater. Med det här alternativet meddelas användare i ditt Ad Manager-nätverk när nya annonseringspartner tillkommer på plattformen. Nya annonseringspartner läggs inte till automatiskt på den anpassade listan och kan inkluderas manuellt.
  6. Klicka på Spara.

Begränsa databehandling

När en utgivare aktiverar begränsad databehandling inför Google ytterligare begränsningar kring hur vi använder data och visar endast icke-anpassade annonser. Icke-anpassade annonser är annonser som inte baseras på en användares tidigare beteende. De inriktas med hjälp av sammanhangsbaserad information, som bred geografisk inriktning (ort men inte postnummer) utifrån aktuell plats samt innehåll på den aktuella webbplatsen eller appen eller aktuella söktermer. Google tillåter ingen intressebaserad målgruppsinriktning, inräknat demografisk inriktning och inriktning på användarlistor, i läget för begränsad databehandling.

Alternativ för begränsad databehandling:

Utgivare måste själva bestämma när och hur de ska aktivera begränsad databehandling baserat på sin egen juridiska analys och sina förpliktelser gällande efterlevnad. Här beskriver vi två vanliga scenarier.

1. Vissa utgivare väljer att inte visa länken ”Sälj inte mina personliga uppgifter” på sina egendomar. Sådana utgivare kan välja att aktivera begränsad databehandling för all programmatisk trafik för användare i tillämpliga amerikanska delstater via en nätverkskontroll. Om de väljer detta alternativ använder Google IP-adresser för att fastställa var användarna befinner sig och aktivera begränsad databehandling för alla användare som enligt våra uppgifter har en IP-adress i tillämpliga amerikanska delstater.
  2. Andra utgivare kan välja att visa länken ”Sälj inte mina personliga uppgifter”. Sådana utgivare kan välja att skicka en signal om begränsad databehandling per begäran när en användare har valt bort att sälja sina personliga uppgifter. (Mer information finns i utvecklardokumentationen för Android och iOS.)

Partner som har implementerat Global Privacy Control kan nu välja att aktivera begränsad databehandling när de får en bortvalssignal från GPC.

Begränsad databehandling för efterfrågan från tredje part

När läget för begränsad databehandling aktiveras via nätverkskontrollen eller en signal som skickas via SDK:et får det följande effekt på budgivning och medling för appar:

• Annonsförfrågningar med begränsad databehandling skickas till tredje parts RTB-budgivningssystem. Mer information finns i den här artikeln.
  • Medling inaktiveras inte. *
* Begränsad databehandling förhindrar inte att din app skickar data till medlingspartner. Googles avtalsåtaganden i samband med begränsad databehandling tillämpas dock inte på data som du skickar till tredje part. Tänk på att vidta lämpliga åtgärder avseende sådan tredje part för att uppfylla gällande krav på efterlevnad.