Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Innstillinger for begrenset databehandling

Ta kontroll over innstillingene for databehandling i AdMob

Velg en innstilling for databehandling

Som standard er databehandlingen i AdMob ikke begrenset, og personlig tilpassede annonser vises til brukere i appen din. Hvis du vil begrense databehandlingen slik at kvalifiserte brukere i relevante amerikanske delstater bare ser annonser som ikke er personlig tilpasset, må du endre innstillingene i tråd med de aktuelle amerikanske delstatlige forskriftene. Disse innstillingene omfatter ikke data du eventuelt deler utenfor kontoen din, for eksempel via mediering.

Denne innstillingen gjelder for alle amerikanske delstater som dekkes av personvernlovgivning.

Slik kan du endre innstillingene for databehandling for hele kontoen din:

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Personvern og meldinger i sidefeltet.
  3. Click US state regulations.
  4. Klikk på Rediger.
  5. Velg alternativet du vil bruke i AdMob-kontoen din.
    • Ikke begrens databehandlingen: Google viser personlig tilpassede annonser til kvalifiserte brukere i de aktuelle amerikanske delstatene.
    • Begrens databehandlingen: I forbindelse med Google-etterspørsel viser Google bare annonser som ikke er personlig tilpasset, til kvalifiserte brukere i de aktuelle amerikanske delstatene.
  6. Klikk på Lagre.
Hvis du ikke ønsker å begrense databehandlingen i kontoen din, kan du i stedet begrense behandlingen på annonseforespørselsnivå.

Ikke begrens databehandlingen

Hvis du valgte «Ikke begrens databehandlingen», kan du velge hvilke annonseringspartnere som kan motta budforespørsler knyttet til brukere som ifølge Google befinner seg i aktuelle amerikanske delstater.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å spesifisere kvalifiserte annonseringspartnere.

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Personvern og meldinger i sidefeltet.
  3. Click US state regulations.
  4. Klikk på Rediger.
  5. Velg listen du vil bruke, fra delen kalt «Gå gjennom annonsepartnerne dine».
    • Bruk aktive annonsepartnere: Bruk listen over alle de tilgjengelige annonseringspartnerne som er oppgitt i innstillingen for denne funksjonen. Alle aktive annonseringspartnere kan motta budforespørsler knyttet til brukere som ifølge Google befinner seg i de aktuelle amerikanske delstatene.
    • Egendefinert liste over annonsepartnere: Lag en egendefinert liste over tilgjengelige annonseringspartnere. Bare utvalgte annonseringspartnere kan motta budforespørsler knyttet til brukere som ifølge Google befinner seg i de aktuelle amerikanske delstatene. Med dette alternativet blir brukere i Ad Manager-nettverket varslet når nye annonseringspartnere blir en del av plattformen. Nye annonseringspartnere blir ikke automatisk lagt til i den egendefinerte listen din, men du kan ta dem med manuelt.
  6. Klikk på Lagre.

Begrens databehandlingen

Når en publisist aktiverer begrenset databehandling, anses det som en beskjed om at Google må avgrense sin bruk av data ytterligere og fremover bare kan vise annonser som ikke er personlig tilpasset. Annonser som ikke er personlig tilpasset, er ikke basert på brukerens tidligere atferd. Slike annonser målrettes ved hjelp av kontekstuell informasjon, blant annet generell geografisk målretting (f.eks. på bynivå, men ikke på postnummernivå) basert på brukerens posisjon, innholdet i appen eller på nettstedet eller søkeordene hen bruker. Google forbyr all bruk av interessebasert publikumsmålretting, deriblant demografisk målretting og målretting mot brukerlister, når modus for begrenset databehandling er aktivert.

Alternativer for begrenset databehandling:

Publisister må selv avgjøre når og hvordan begrenset databehandling skal aktiveres, basert på en juridisk analyse og sine egne forpliktelser med tanke på overholdelse av regler. Nedenfor finner du to vanlige scenarioer.

1. Enkelte publisister kan velge å ikke vise noen «Ikke selg personopplysningene mine»-link i områdene sine. De kan i stedet velge å slå på begrenset databehandling for all programmatisk trafikk som kommer fra brukere i de aktuelle amerikanske delstatene, via en nettverkskontroll. Hvis de velger dette alternativet, får Google fastslått hvor brukerne befinner seg, gjennom IP-adressene deres, og modus for begrenset databehandling slås på for alle brukere som har en IP-adresse i de aktuelle amerikanske delstatene.
  2. Andre publisister kan på sin side velge å vise en «Ikke selg personopplysningene mine»-link. Disse publisistene kan velge å sende et signal om begrenset databehandling sammen med hver annonseforespørsel så fort brukeren har valgt bort salg av personopplysningene sine. (Du finner mer informasjon om dette i utviklerdokumentasjonen for Android og iOS.)

Partnere som har implementert Global Privacy Control (GPC), kan også velge å aktivere begrenset databehandling når de mottar et GPC-signal om bortvalg.

Begrenset databehandling for tredjepartsetterspørsel

Når modusen for begrenset databehandling er slått på, enten via nettverkskontrollen eller ved at det overføres et signal om begrenset databehandling via SDK-en, skjer følgende for budgivning og mediering i mobilapper:

• Forespørsler om annonser med begrenset databehandling sendes til tredjeparts RTB-budgivere. Du finner mer informasjon i denne artikkelen.
  • Mediering blir ikke deaktivert.*
* Selv om begrenset databehandling ikke forhindrer at appen din kan sende data til medieringspartnere, gjelder ikke Googles kontraktsfestede forpliktelser angående begrenset databehandling for data du sender til tredjeparter. Du bør sørge for at du har iverksatt alle nødvendige tiltak som kreves for å overholde lovverket, overfor slike tredjeparter.