Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Rajoitetun datankäsittelyn asetukset

Muokkaa datan käsittelyasetuksia AdMobissa

Datankäsittelyasetuksen valitseminen

AdMobin oletusasetuksena on, että datankäsittelyä ei rajoiteta ja että sovelluksesi käyttäjät näkevät personoituja mainoksia. Jos haluat rajoittaa datankäsittelyä ja kohdistaa vain personoimattomia mainoksia ehdot täyttäville käyttäjille soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa, sinun on muutettava Yhdysvaltain osavaltioiden säädöksiä koskevia asetuksia. Nämä asetukset eivät vaikuta dataan, jota saatat jakaa tilisi ulkopuolella esimerkiksi välityksen avulla.

Nämä asetukset koskevat kaikkia Yhdysvaltojen osavaltioita, joissa sovelletaan tietosuojalakeja.

Näin voit muuttaa datankäsittelyasetuksia koko tililläsi:

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Klikkaa sivupalkista Yksityisyys ja viestit
  3. Click US state regulations.
  4. Klikkaa Muuta.
  5. Valitse vaihtoehto, jota haluat käyttää AdMob-tililläsi.
    • Älä rajoita datankäsittelyä: Google kohdistaa personoituja mainoksia ehdot täyttäville käyttäjille soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa.
    • Rajoita datankäsittelyä: Google kohdistaa vain Googlen kysynnän lähteistä peräisin olevia personoimattomia mainoksia ehdot täyttäville käyttäjille soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa.
  6. Klikkaa Tallenna.
Jos päätät olla rajoittamatta datan käsittelyä koko tililläsi, voit rajoittaa sitä mainospyyntötasolla.

Älä rajoita datankäsittelyä

Jos valitset Älä rajoita datankäsittelyä ‑asetuksen, voit valita mainontakumppanit, jotka voivat saada hintatarjouspyyntöjä Googlen tietojen mukaan soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa olevilta käyttäjiltä.

Voit valita tällaiset mainontakumppanit seuraamalla alla olevia ohjeita.

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Klikkaa sivupalkista Yksityisyys ja viestit
  3. Click US state regulations.
  4. Klikkaa Muuta.
  5. Siirry Tarkista mainoskumppanit ‑kohtaan ja valitse lista, jota haluat käyttää.
    • Käytä kaikkia aktiivisia mainontakumppaneita: Käytä kaikki saatavilla olevat mainontakumppanit sisältävää listaa, jonka löydät tämän ominaisuuden asetuksesta. Kaikki aktiiviset mainontakumppanit voivat saada hintatarjouspyyntöjä käyttäjiltä, jotka Googlen tietojen mukaan ovat soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa.
    • Oma mainoskumppani: Luo oma lista muokkaamalla listaa, joka sisältää kaikki saatavilla olevat mainontakumppanit. Vain valitut mainontakumppanit voivat saada hintatarjouspyyntöjä käyttäjiltä, jotka Googlen tietojen mukaan ovat soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa. Tässä tapauksessa Ad Manager ‑verkostoosi kuuluville käyttäjille ilmoitetaan, kun uusia mainontakumppaneita liittyy alustalle. Uusia mainontakumppaneita ei lisätä omaan listaasi automaattisesti, mutta voit lisätä ne manuaalisesti.
  6. Klikkaa Tallenna.

Rajoita datan käsittelyä

Kun julkaisija ottaa käyttöön rajoitetun datan käsittelyn, Google rajoittaa julkaisijan pyynnöstä entistä tarkemmin sitä, miten se käyttää dataa, ja alkaa näyttää pelkästään personoimattomia mainoksia. Personoimattomat mainokset eivät perustu käyttäjän aiempaan toimintaan. Ne kohdistetaan kontekstuaalisten tietojen perusteella, eli niissä voidaan käyttää esimerkiksi käyttäjän nykyiseen sijaintiin perustuvaa yleistä maantieteellistä kohdistusta (esim. kaupungin tasolla mutta ei postinumeron tasolla) tai kohdistusta, joka pohjautuu käyttäjän sillä hetkellä katsoman sivuston tai sovelluksen sisältöön tai juuri käytettyihin hakulausekkeisiin. Google ei salli näissä mainoksissa minkäänlaista kiinnostuksen kohteisiin perustuvaa yleisölle kohdistamista eikä myöskään demografista kohdistamista tai käyttäjäluettelolle kohdistamista, kun rajoitettu datan käsittelytila on käytössä.

Rajoitetun datan käsittelyn asetukset:

Julkaisijoiden on itse päätettävä käytäntöjen noudattamiseen liittyvien velvollisuuksiensa ja oikeudellisen analyysin perusteella, milloin ja miten he haluavat ottaa rajoitetun datan käsittelytilan käyttöön. Kaksi yleistä tapausta on kuvattu alla:

1. Jotkut julkaisijat valitsevat, ettei heidän mittauskokonaisuuksissaan näy Älä myy henkilökohtaisia tietojani ‑linkkiä. Käyttämällä verkoston hallinta-asetusta tällaiset julkaisijat voivat ottaa rajoitetun datan käsittelyn käyttöön kaikessa ohjelmallisessa liikenteessään käyttäjille, jotka ovat soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa. Jos he valitsevat tämän vaihtoehdon, Google selvittää käyttäjien sijainnin heidän IP-osoitteidensa perusteella ja ottaa rajoitetun datan käsittelytilan käyttöön kaikilla, joilla havaitaan kyseisten osavaltioiden mukainen IP-osoite.
  2. Jotkut julkaisijat puolestaan valitsevat, että Älä myy henkilökohtaisia tietojani ‑linkki on näkyvissä. Tällaiset julkaisijat voivat myös lähettää rajoitetun datan käsittelyn signaalin pyyntökohtaisesti, kun käyttäjä on kieltänyt henkilökohtaisten tietojensa myynnin. (Lisätietoa on Androidia tai iOS:ää koskevissa kehittäjäohjeissa.)

Lopuksi yhteistyökumppanit, jotka käyttävät Global Privacy Control ‑signaalia, voivat päättää ottaa käyttöön rajoitetun datan käsittelyn vastaanottaessaan GPC-käytöstäpoistosignaalin.

Rajoitettu datan käsittely kolmannen osapuolen kysynnässä

Kun rajoitettu datan käsittelytila otetaan käyttöön joko verkoston hallinta-asetuksella tai välittämällä rajoitetun datan käsittelyn signaali SDK:n kautta, mobiilisovellusten hintatarjouksissa ja välityksessä tapahtuu näin:

• Rajoitetun datan käsittelyn mainospyynnöt lähetetään kolmantena osapuolena toimiville reaaliaikaisten hintatarjousten tekijöille. Lue lisää tästä artikkelista.
  • Välitys ei poistu käytöstä.*
* Rajoitettu datan käsittely ei estä sovellustasi lähettämästä dataa välityskumppaneille, mutta Googlen rajoitettua datan käsittelyä koskevat sopimusvelvoitteet eivät koske dataa, jonka lähetät kolmansille osapuolille. Sinun tulee varmistaa, että olet tehnyt tällaisiin kolmansiin osapuoliin liittyvät tarvittavat toimet asiaankuuluvien vaatimusten täyttämiseksi.