Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

GDPR:n yleiskatsaus ja ohjeet

Googlen uudet suostumusten käsittelyvaatimukset mainosten julkaisemiseksi Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa (suostumustenkäsittelyalustoille)

Tästä päivityksestä kerrottiin blogipostauksessa New Consent Management Platform requirements for serving ads in the EEA and UK.

Google AdSensea, Ad Manageria tai AdMobia käyttävien julkaisijoiden ja kehittäjien on 16.1.2024 alkaen käytettävä Googlen sertifioimaa suostumustenkäsittelyalustaa (CMP), joka on integroitu IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehykseen (TCF), kun mainoksia julkaistaan Euroopan talousalueella (ETA), Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Sveitsissä oleville käyttäjille.

Alla on tietoa uusista vaatimuksista, muutosten aikataulusta ja siitä, miten suostumustenkäsittelyalustat (CMP:t) voivat valmistautua niihin.

Uudet suostumusvaatimukset CMP:ille

Googlen sertifioimat CMP:t ovat suostumustenkäsittelyalustoja, joiden Google on todennut täyttävän TCF-vaatimuksiin keskittyvät Googlen sertifiointiehdot. Jos TCF:ää käyttävät julkaisijat tekevät yhteistyötä myös sellaisten mainosteknologian tarjoajien kanssa, jotka eivät ole rekisteröityneet TCF:ään, Google tukee tätä myös jatkossa lisäsuostumusmääritysten avulla. CMP:iden arvioinneissa tarkistetaan, että lisäsuostumusmääritystä tukevat CMP:t voivat tukea niitä oikein. Jos CMP:n katsotaan olevan Googlen sertifiointiehtojen mukainen, se lisätään Googlen sertifioimien CMP:iden listaan. Google ei tarkista, että CMP:t ovat täysin TCF:n vaatimusten tai sovellettavien yksityisyyslakien mukaisia.

Sellaisten julkaisijoiden ja kehittäjien, jotka käyttävät Google AdSensea, Ad Manageria tai AdMobia ja julkaisevat mainoksia Euroopan talousalueella (ETA) tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville käyttäjille, on käytettävä Googlen sertifioimaa TCF:n mukaista CMP:tä julkaistessaan mainoksia Euroopan talousalueella tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Vuonna 2020 integroimme mainosjärjestelmämme TCF:ään. Lisätietoa IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen (TCF) ja AdMobin integroinnista on julkaisijaintegrointia koskevassa ohjekeskuksen artikkelissa. Uusi IAB TCF ‐vaatimus on jatkoa vuoden 2020 sitoumuksellemme tukea alan toimia, joiden tarkoituksena on ylläpitää käyttäjiin liittyvää avoimuutta ja suostumuksia standardoidun kehyksen mukaisesti.

CMP:n sertifiointiprosessi

Google tekee aktiivisesti yhteistyötä CMP:iden kanssa, jotta ne saadaan sertifioitua mahdollisimman nopeasti. CMP:t voivat ilmoittaa Googlelle olevansa kiinnostuneita sertifioinnista, minkä jälkeen otamme niihin yhteyttä ja kerromme sertifiointiprosessista.

Jos haluat ilmoittaa olevasi kiinnostunut sertifioinnista, lähetä tämä lomake.

Aikataulu

• Toukokuusta 2023 alkaen: Google on alkanut sertifioida CMP:itä, jotka tekevät yhteistyötä julkaisijakumppaneidemme kanssa. Google tekee CMP:iden kanssa yhteistyötä tarkistaessaan sertifiointiehtojen täyttymistä.
  • Myöhemmin tänä vuonna: Google AdSensea, Ad Manageria tai AdMobia käyttävien julkaisijoiden ja kehittäjien on käytettävä Googlen sertifioimaa TCF:n mukaista CMP:tä julkaistessaan mainoksia ETA-alueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville käyttäjille. Kerromme tarkemmasta aikataulusta myöhemmin.

Seuraavat vaiheet