Få tilpassede optimeringstips, forstå din kontos tilstand, og sørg for, at den er optimalt konfigureret, på den forbedrede "Min AdMob-side".

GDPR-oversigt og vejledning

Nye krav til Google-administration af samtykke til visning af annoncer i EØS og Storbritannien (for CMP'er)

Denne opdatering blev annonceret i blogindlægget med titlen New Consent Management Platform requirements for serving ads in the EEA and UK (Nye krav. til administrationsplatform for samtykke i forbindelse med visning af annoncer i EØS og Storbritannien).

Fra og med den 16. januar 2024 skal udgivere og udviklere, der bruger Google AdSense, Ad Manager eller AdMob, bruge en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform), der er certificeret af Google og har integreretIAB's forskrifter for gennemsigtighed og samtykke (TCF, Transparency and Consent Framework), når der vises annoncer til brugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS), Storbritannien eller Schweiz.

Læs følgende oplysninger for at forstå dette nye krav, tidspunktet for disse ændringer, og hvad CMP'er kan gøre for at forberede sig på det.

Nye krav til samtykke for CMP'er

Google-certificerede CMP'er bedømmes af Google i forhold til Googles certificeringskriterier mht. overholdelse af TCF (Transparency & Consent Framework, forskrifter for gennemsigtighed og samtykke). Hvis udgivere, der bruger TCF, også arbejder med udbydere af annonceteknologi, som ikke er registreret med TCF, understøtter Google dette på nuværende tidspunkt via vores specifikation af Yderligere samtykke, og det vil vi fortsætte med at gøre. Vores CMP-bedømmelser tjekker, at CMP'er, der understøtter vores specifikation af Yderligere samtykke, kan gøre det korrekt. Hvis gennemgangen af CMP i forhold til Googles certificeringskriterier er vellykket, gøres denne CMP tilgængelig på vores liste over Google-certificerede CMP'er. Google tjekker ikke CMP'er for fuld overholdelse af TCF eller gældende privatlivsrelaterede love.

Udgivere og udviklere, der bruger Google AdSense, Ad Manager eller AdMob, og som viser annoncer til brugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) og/eller Storbritannien, skal bruge en Google-certificeret CMP, der kan integreres med TCF, når de viser annoncer til brugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde eller Storbritannien.

I 2020 integrerede vi vores annoncesystemer med TCF. Du kan få flere oplysninger om integrationen mellem IAB TCF og AdMob i vores artikel om udgiverintegration i Hjælp. Det nye IAB TCF-krav er en fortsættelse af vores forpligtelse fra 2020 til at støtte branchens indsats for at administrere gennemsigtighed og samtykke for brugerne ved hjælp af en standardiseret metode.

CMP-certificeringsproces

Vi samarbejder aktivt med CMP'er for at få dem Google-certificeret så hurtigt som muligt. CMP'er kan registrere deres interesse hos Google for at blive certificeret, og vi kontakter dig for at forklare de næste skridt.

Du kan angive din interesse i certificering ved at indsende denne formular.

Tidslinje

• Maj 2023 og fremover: Google har påbegyndt processen med at certificere CMP'er, der samarbejder med vores udgiverpartnere. Google samarbejder med CMP'er om at certificere dem i forhold til certificeringskriterierne.
  • Senere på året: Udgivere og udviklere, der bruger Google AdSense, Ad Manager eller AdMob, skal bruge en Google-certificeret TCF CMP, når de viser annoncer til brugere i EØS og Storbritannien. Senere på året følger vi op med flere oplysninger vedrørende tidspunkter for dette.

Næste trin