Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Mediering

Ordliste for partnerbudgivning (beta)

Note: This feature is currently in beta release.

Nedenfor ser du noen termer som ofte brukes i forbindelse med partnerbudgivning. Les gjennom og lær deg bransjetermene i denne ordlisten.

AdMob-term AdMob-definisjon Kalles også

Partnerbudgivning

Med denne AdMob-funksjonen kan du bruke Google som annonsekilde med budgivning på andre medieringsplattformer (ikke AdMob). Partnerbudgivning er forbeholdt AdMob-brukere som ikke benytter seg av AdMobs medieringsplattform.

I AdMob-kontoer vises etterspørsel fra partnerbudgivning som Google (Google Ads, Display & Video 360). På medieringsplattformen til tredjeparten du bruker, vises etterspørsel fra partnerbudgivning som Google-budgivning.

Google-budgivning, Google-budgiver

Beregnet inntekt

Inntektene du har hatt i den valgte datoperioden. Beløpet er bare et anslag, og det kan justeres når inntektene blir endelig bekreftet mot utgangen av den aktuelle måneden.

Inntekt, inntekter, anslått inntekt, publisistinntekter

Registrert eCPM

Den anslåtte gjennomsnittlige eCPM-en beregnes ut fra historiske inntektsdata:

inntekter/visninger x 1000

For tredjeparts annonsekilder oppgis denne verdien av den aktuelle tredjepartskilden når optimalisering er aktivert.

eCPM

Forespørsler

Antallet ganger appen eller annonseenheten din har bedt om en annonse. Forespørsler blir talt selv om ingen annonser blir returnert.

Hvis forespørselen blir sendt til flere enn én annonsekilde i sammenkjedingen for mediasjon, telles den bare én gang.

Forsøk, budforespørsler

Bud i auksjoner

Antallet bud som er sendt inn av annonsekilden.

Merk: Ikke alle bud som sendes inn, inngår i budgivningsauksjoner. Budene må innfri auksjonskriteriene, for eksempel kravene til laveste eCPM eller typer annonseformater.

Svar, budrespons

Bud under auksjoner (%)

Prosentandelen av budforespørsler som resulterte i at en annonsekilde sendte inn et bud.

Verdien beregnes ved å dele antallet bud under auksjoner på antallet budforespørsler og gange dette med 100:

(bud under auksjoner / budforespørsler) x 100 %

Merk: Ikke alle bud som sendes inn, inngår i budgivningsauksjoner. Budene må innfri auksjonskriteriene, for eksempel kravene til laveste eCPM eller typer annonseformater.

Budfrekvens, svarfrekvens, svarfrekvens for bud

Forespørsler med samsvar

Antallet annonser som ble returnert av annonsekilder som svar på annonseforespørsler. Ikke alle forespørsler med samsvar resulterer i visninger.

Merk: Definisjonen av forespørsler med samsvar kan variere ut fra hvilke typer annonsekilder du bruker (budgivning eller sammenkjeding), samt typen annonseenhet annonsen vises i (standard annonseenhet eller annonseenhet med partnerbudgivning).

For annonseenheter med partnerbudgivning kan det hende du ser en nedgang i samsvarsfrekvensen og en økning i visningsfrekvensen i rapportene. Dette påvirker ikke annonseinntektene.

Annonsesvar, bud vunnet, visninger vunnet

Samsvarsfrekvens

Samsvarsfrekvensen er prosentandelen av annonseforespørslene Google svarte på. Verdien beregnes ved å dele antallet forespørsler med samsvar på antallet forespørsler:

forespørsler med samsvar / forespørsler

Merk: Samsvarsfrekvensen kan variere ut fra hvilken type annonseenhet annonsen vises i (standard annonseenhet eller annonseenhet med partnerbudgivning). Dette kommer av ulike definisjoner av forespørsler med samsvar. Resultatet kan bli at annonseenheter med parterbudgivning får lavere matchprosent, men annonseinntektene påvirkes ikke.

Fyllgrad, vinnerfrekvens, budvinnerfrekvens

Visningsfrekvens

Prosentandelen av returnerte annonser som brukeren fikk se i appen. Denne prosentandelen blir beregnet ved å dele antallet visninger på antallet forespørsler med samsvar:

visninger / forespørsler med samsvar

Hvis for eksempel det totale antallet forespørsler med samsvar er 80, men bare 60 av disse vises i appen, er visningsfrekvensen i appen 75 %.

Merk: Visningsfrekvensen kan variere ut fra hvilken type annonseenhet annonsen vises i (standard annonseenhet eller annonseenhet med partnerbudgivning). Dette kommer av ulike definisjoner av forespørsler med samsvar. Resultatet kan bli at annonseenheter med parterbudgivning får høyere visningsfrekvens, men annonseinntektene påvirkes ikke.

Eksponeringsfrekvens