Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Bemiddeling

Woordenlijst voor partnerbiedingen (bèta)

Note: This feature is currently in beta release.

Hieronder staan enkele veelgebruikte termen voor partnerbiedingen. Gebruik deze woordenlijst om te begrijpen wat ze betekenen en hoe ze in de branche worden gebruikt.

AdMob-term AdMob-definitie Ook bekend als...

Partnerbiedingen

De functie in AdMob waarmee u Google als advertentiebron voor Bieden kunt gebruiken op andere bemiddelingsplatforms (niet AdMob). Partnerbiedingen zijn bedoeld voor AdMob-gebruikers die niet gebruikmaken van het bemiddelingsplatform van AdMob.

In uw AdMob-account ziet u de vraag naar partnerbiedingen als Google (Google Ads, Display & Video 360). Op uw bemiddelingsplatform van derden ziet u de vraag naar partnerbiedingen als Google-biedingen.

Google-biedingen, Google-bieder

Geschatte inkomsten

Uw opgebouwde inkomsten voor de geselecteerde periode. Dit bedrag is een schatting die anders kan uitvallen als uw inkomsten aan het eind van de maand worden geverifieerd.

Geschatte opbrengst, opbrengst van uitgever, opbrengst, inkomsten

Geconstateerde eCPM

De geschatte gemiddelde eCPM, berekend op basis van historische opbrengstgegevens.

Inkomsten / vertoningen * 1000

Voor advertentiebronnen van derden wordt deze waarde aangeleverd door de betreffende advertentiebron van derden als optimalisatie aanstaat.

eCPM

Verzoeken

Het aantal keer dat uw app of advertentieblok een advertentieverzoek heeft ingediend. Alle verzoeken worden geteld, ook als er geen advertenties zijn geretourneerd.

Als het verzoek naar meer dan één advertentiebron in de bemiddelingswaterfall is gestuurd, wordt het maar één keer geteld.

Biedingsverzoeken, pogingen

Biedingen in veiling

Het aantal door de advertentiebron ingediende biedingen.

Niet alle ingediende biedingen nemen deel aan veilingen voor Bieden. Biedingen moeten aan de criteria van de veiling voldoen, bijvoorbeeld een minimale eCPM of bepaalde typen advertentie-indelingen.

Biedingsreacties, reacties

% biedingen in veiling

Het percentage biedingsverzoeken waarvoor een advertentiebron een bod heeft ingediend.

Dit percentage wordt berekend door biedingen in de veiling te delen door het aantal biedingsverzoeken en dit te vermenigvuldigen met 100:

(Biedingen in veiling / biedingsverzoeken) * 100

Opmerking: Niet alle ingediende biedingen nemen deel aan veilingen voor Bieden. Biedingen moeten aan de criteria van de veiling voldoen, bijvoorbeeld een minimale eCPM of bepaalde typen advertentie-indelingen.

Reactiepercentage voor biedingen, reactiepercentage, biedingspercentage

Overeenkomende verzoeken

Het aantal advertenties dat door een advertentiebron is geretourneerd als reactie op advertentieverzoeken. Niet alle overeenkomende verzoeken leiden tot een vertoning.

Opmerking: De definitie van overeenkomende verzoeken kan variëren op basis van de typen advertentiebronnen die u gebruikt (waterfall of bieden) en het weergavetype van het advertentieblok (standaard advertentieblok of advertentieblok voor partnerbiedingen).

Voor advertentieblokken voor partnerbiedingen merkt u in uw rapporten misschien een afname in het overeenkomstpercentage en een toename van het weergavepercentage. Dit heeft geen gevolgen voor uw advertentieopbrengst.

Gewonnen biedingen, gevuld, gewonnen

Overeenkomstpercentage

Overeenkomstpercentage is het percentage advertentieverzoeken dat een reactie van Google heeft gekregen. Het wordt berekend door het aantal overeenkomende verzoeken te delen door het aantal verzoeken.

Overeenkomende verzoeken / verzoeken

Opmerking: Het overeenkomstpercentage kan variëren op basis van het weergavetype van het advertentieblok (standaard advertentieblok of advertentieblok voor partnerbiedingen). Dat komt door de verschillende definities van overeenkomende verzoeken. Dit kan leiden tot een lager overeenkomstpercentage voor advertentieblokken voor partnerbiedingen, maar heeft geen invloed op uw advertentieopbrengst.

Percentage gewonnen biedingen, gewonnen percentage, opvullingspercentage

Weergavepercentage

Percentage van geretourneerde advertenties die in de app zijn weergegeven aan de gebruiker. Dit wordt berekend door het aantal vertoningen te delen door het aantal overeenkomende verzoeken:

Vertoningen / overeenkomende verzoeken

Voorbeeld: Als het totale aantal overeenkomende verzoeken 80 is, maar slechts 60 daarvan in uw app worden weergegeven, bedraagt het weergavepercentage 75%.

Opmerking: Het weergavepercentage kan variëren op basis van het weergavetype van het advertentieblok (standaard advertentieblok of advertentieblok voor partnerbiedingen). Dat komt door de verschillende definities van overeenkomende verzoeken. Dit kan leiden tot een hoger weergavepercentage voor advertentieblokken voor partnerbiedingen, maar heeft geen invloed op uw advertentieopbrengst.

Weergavepercentage