På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Medling

Om budgivning i realtid och ändringar i Google Ads

1 maj 2023

I ett tillkännagivande nyligen meddelade vi att Google Ads den 31 oktober 2023 övergår till auktioner med budgivning i realtid och inte längre kommer att tillgodose annonsförfrågningar med flera anrop vid medling. Före detta datum kan Google Ads börja övergå från annonsköp via vattenfall för vissa annonsförfrågningar med flera anrop.

Vad detta innebär för dig som utgivare

Överväg att byta till en lösning med budgivning i realtid före det här datumet för att fånga upp Google Ads-efterfrågan. I AdMob kan du välja bland följande alternativ för budgivning i realtid:

• Använd AdMob-nätverket vid budgivning med AdMob-medling. AdMob-nätverket omfattar efterfrågan från Google (Google Ads, Display & Video 360) och tredje parts annonskällor.
  • Använd partnerbudgivning med en medlingsplattform från tredje part som stöds så att Google (Google Ads, Display & Video 360) kan lägga bud på ditt annonsutrymme i auktioner med budgivning i realtid – även om du inte använder AdMob som medlingsplattform.

Om du anropar Google Ads under budgivning behöver du inte vidta någon åtgärd. Andra källor för efterfrågan från tredje part kan ha sitt eget budgivningsbeteende. Så här kommer du igång med budgivning i realtid.

Använda AdMob-nätverket vid budgivning med AdMob-medling

När du använder AdMob-medling läggs AdMob-nätverket automatiskt till som budgivningskälla. Det innebär att AdMob-nätverket lägger bud på dina annonsförfrågningar i realtid.

På så sätt kan dina annonskällor konkurrera med samma förutsättningar i en enda och sammanslagen auktion. För varje exponering är annonskällan för budgivning som visar annonsen den högst betalande annonsören.

Läs mer om AdMob-budgivning:

Använda partnerbud för att fånga upp Google-efterfrågan på medlingsplattformar från tredje part

Med partnerbud får du tillgång till efterfrågan från Google som budgivningskälla på medlingsplattformar från tredje part som stöds. Google (Google Ads, Display & Video 360) kan lägga bud på ditt annonsutrymme i auktioner med budgivning i realtid – även om du inte använder AdMob som medlingsplattform.

Börja med att skapa en annonsenhet för partnerbudgivning i AdMob. Sedan kan du ange Google som budgivningskälla och mappa din annonsenhet på medlingsplattformen från tredje part (inte AdMob).

Läs mer om partnerbud:

Tidslinje

Den här sidan uppdateras löpande.

Datum Händelse

7 juli 2022

Google Ads och Display & Video 360 presenterar en stängd betaversion för Google-partnerbudgivning.

1 maj 2023

Google Ads och Display & Video 360 presenterar en öppen betaversion för budgivning i realtid på appannonsutrymme från tredje part. Google Ads meddelar sin avsikt att i första hand övergå till auktioner med budgivning i realtid för appar.

Den här sidan i hjälpcentret för AdMob och Ad Manager visar vilka budgivningsalternativ som apputgivare kan välja bland.

18 juli 2023

Tills vidare förväntar vi oss att Google Ads efter den 31 oktober 2023 svarar på ett enda samtal i vattenfallsmedling. Men för att maximera intäkterna rekommenderar vi att du använder Google Ads annonsefterfrågan i en lösning med budgivning i realtid, till exempel AdMob-nätverket, i budgivning med AdMob-medling. Vi fortsätter att övervaka alla uppdateringar från Google Ads och uppdaterar den här sidan med eventuella viktiga ändringar.

7 september 2023

Google Ads presenterar mer information om övergången till budgivning i realtid.

Under en tillfällig period svarar Google Ads fortfarande på flera anrop inom hybridvattenfall på partnerplattformar som stöds samt i AdMob och Ad Manager. Skapa hybridvattenfall genom att lägga till en annonsenhet för budgivning i dina befintliga vattenfallsmedlingar.

Google Ads minskar sina utgifter för annonsförfrågningar med flera anrop i vattenfall som inte innehåller en annonsenhet för budgivning. Google Ads slutar att köpa annonsförfrågningar av denna typ den 31 oktober.

Google Ads kan fortfarande köpa annonsförfrågningar i medlingsvattenfall som endast gör ett enstaka anrop till efterfrågan i Google Ads.

1 november 2023

Google Ads presenterar mer information om övergången till budgivning i realtid. I den senaste uppdateringen står följande:

”Som ett led i utfasningen av vattenfall med flera anrop börjar Google Ads nu fasa ut förfrågningar med flera anrop i hybridmedlingskedjor. Vårt mål är att slutföra övergången redan i januari 2024.”

14 december 2023

Google Ads presenterar mer information om övergången till budgivning i realtid. I den senaste uppdateringen står följande:

”Tidigare i år meddelade Google Ads sin avsikt att primärt övergå till auktioner med budgivning i realtid för appar. Därför har Google Ads slutat köpa vid förfrågningar med flera anrop i vattenfall som inte innehåller en annonsenhet för budgivning. Från och med januari 2024 slutar Google Ads att svara på förfrågningar med flera anrop även i hybridkonfigurationer.

För att vi ska kunna ge våra annonsörer bästa möjliga resultat fortsätter Google Ads att investera i system som identifierar beteenden med flera anrop. Utöver detta övervakar Google Ads försök att kringgå våra system för identifiering av förfrågningar med flera anrop och har för avsikt att sluta köpa från utgivare som använder tekniker för att undvika identifiering av förfrågningar med flera anrop. Ett exempel på en sådan teknik är till exempel:

Felaktig framställning av annonsenheter – Frekvent skapande, användning eller manipulering av nya annonsenheter i förfrågningar med flera anrop. Vanligtvis utförs felaktig framställning av annonsenheter för att dölja förekomsten av kedjor med relaterade förfrågningar med flera anrop.

Från och med den 20 januari 2024 kan Google Ads sluta köpa från utgivares appar under en period på en vecka till en månad beroende på omfattningen av tidigare eller pågående otillåten användning som upptäcks.”

Vanliga frågor

Vilka utgivarplattformar har stöd för Google Ads-budgivning i realtid i appannonsutrymme?

Google AdMob och Ad Manager har stöd för budgivning i realtid. AppLovin (MAX), ChartboostMediation, DT FairBid och Unity LevelPlay har stöd för budgivning i realtid med Google-efterfrågan via partnerbud, som finns i en öppen betaversion för närvarande.

Om du inte har åtkomst till Google Ads-budgivning i realtid via en Google-utgivarplattform eller partnerbud kan du kontakta utgivarplattformen för att fråga om åtkomst.

Påverkas jag av övergången till auktioner med budgivning i realtid i Google Ads?

Den här ändringen omfattar alla utgivare som visar Google Ads-kampanjer i appannonsutrymme, undantaget in stream-video. För att fortsätta visa Google Ads-kampanjer rekommenderar vi att du går över till en plattform som har stöd för Google Ads-budgivning i realtid.

Vad behöver jag göra om jag anropar Google Ads i både budgivning och vattenfall?

Om du anropar Google Ads under både budgivning och vattenfallsmedling behöver du inte vidta någon åtgärd.