Varsel

Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Mediering

Om budgivning i sanntid og endringer i Google Ads

1. mai 2023

Google Ads kunngjorde nylig at fra og med 31. oktober 2023 er planen å hovedsakelig gå over til auksjoner med budgivning i sanntid, og Google Ads kommer ikke lenger til å reagere på flere oppkall under medieringen. Før denne datoen kan det hende at Google Ads begynner å gå bort fra kjøp med mediering med sammenkjeding for enkelte forespørsler med flere oppkall.

Hva innebærer dette for deg som publisist?

Før denne datoen bør du vurdere å bruke en løsning for budgivning i sanntid for å få tilgang til Google Ads-etterspørsel. Via AdMob får du tilgang til disse alternativene for budgivning i sanntid:

• Bruk AdMob-nettverket i budgivning med AdMob-mediering. AdMob-nettverket omfatter etterspørsel fra Google (Google Ads, Display & Video 360) og tredjeparts annonsekilder.
  • Bruk partnerbudgivning med en tredjepartsplattform for mediering som støttes, slik at Google (Google Ads, Display & Video 360) kan by på beholdningen din i auksjoner med budgivning i sanntid, selv om du ikke bruker AdMob som medieringsplattform.

Hvis du kaller opp Google Ads i budgivningen, trenger du ikke å gjøre noe. Budgivningen kan fungere annerledes for andre tredjeparts kildeplattformer. Slik kommer du i gang med budgivning i sanntid:

Bruk AdMob-nettverket i budgivning med AdMob-mediering

Når du bruker AdMob-mediering, blir AdMob-nettverket automatisk lagt til som budgivningskilde. Dette betyr at AdMob-nettverket byr på annonseforespørslene dine i sanntid.

Dermed kan annonsekildene konkurrere på like vilkår i en enhetlig sanntidsauksjon. For en gitt visning er annonsekilden med budgivning som får vist den aktuelle annonsen, den annonsøren som er villig til å betale mest for denne visningen.

Finn ut mer om AdMob-budgivning:

Bruk partnerbudgivning for å få tilgang til Google-etterspørsel på tredjepartsplattformer for mediering

Med partnerbudgivning får du tilgang til Google-etterspørsel som budgivningskilde på tredjepartsplattformer for mediering som støttes. Google (Google Ads, Display & Video 360) kan by på beholdningen din i tredjepartsauksjoner med budgivning i sanntid, selv om du ikke bruker AdMob som medieringsplattform.

Først konfigurerer du en annonseenhet med partnerbudgivning i AdMob. Etterpå kan du angi Google som budgivningskilde og tilordne annonseenheten din på den aktuelle tredjepartsplattformen for mediering (ikke AdMob).

Finn ut mer om partnerbudgivning:

Tidslinje

Vi skal oppdatere denne siden etter hvert som vi har ny informasjon å komme med.

Dato Hendelse

7. juli 2022

Google Ads og Display & Video 360 kunngjør Google-partnerbudgivning i lukket betaversjon.

1. mai 2023

Google Ads og Display & Video 360 kunngjør sanntidsbudgivning på appbeholdning fra tredjeparter i åpen betaversjon. Google Ads kunngjør planer om å gå over til budauksjoner i sanntid som primær budløsning for appbeholdning.

AdMob og Ad Manager hjelper publisister av apper med å forstå hvilke alternativer de har i forbindelse med budgivning, ved å lage denne brukerstøttesiden.

18. juli 2023

Frem til vi eventuelt opplyser om noe annet, kommer Google Ads til å svare på ett kall i medieringen med sammenkjeding etter 31. oktober 2023. Men for at du skal få optimale inntekter, anbefaler vi at du dekker Google Ads-etterspørsel via en løsning for budgivning i sanntid, for eksempel AdMob-nettverket i budgivning med AdMob-mediering. Vi skal følge med på oppdateringer Google Ads og proaktivt oppdatere denne siden med eventuelle viktige endringer.

7. september 2023

Google Ads deler mer informasjon om overgangen til budgivning i sanntid.

I en midlertidig periode svarer Google Ads fortsatt på flere oppkall i hybridoppsett med sammenkjeding på støttede partnerplattformer, samt i AdMob og Ad Manager. Du kan konfigurere hybridoppsett med sammenkjeding ved å legge til en annonseenhet med budgivning i de eksisterende medieringene med sammenkjeding.

Google Ads begynner å redusere forbruket på forespørsler med flere oppkall i sammenkjeding som ikke har noen annonseenhet med budgivning. 31. oktober opphører alt Google Ads-forbruk på forespørsler med flere oppkall i sammenkjeding som ikke har noen annonseenhet med budgivning.

Google Ads kan fortsatt kjøpe via sammenkjeding for mediering som bare gjør ett kall om Google Ads-etterspørsel.

1. november 2023

Google Ads deler mer informasjon om overgangen til budgivning i sanntid. I den nylige oppdateringen står det følgende:

«I forlengelsen av at vi har faset ut sammenkjeding med flere kall, har Google Ads nå begynt å gå bort fra flerkallsforespørsler i hybride medieringskjeder. Vi har som mål å fullføre denne overgangen allerede i januar 2024».

14. desember 2023

Google Ads deler mer informasjon om overgangen til budgivning i sanntid. I den nylige oppdateringen står det følgende:

«Google Ads kunngjorde tidligere i år at de fremover skal gå over til auksjoner med budgivning i sanntid som primær omsetningsmetode for annonsebeholdning i apper. Som følge av dette har Google Ads sluttet å kjøpe annonser etter flerkallsforespørsler i sammenkjedingsoppsett som ikke har noen annonseenhet med budgivning, og i januar 2024 slutter vi dessuten å svare på flerkallsforespørsler i hybridoppsett.

Google Ads vil som alltid gi annonsørene best mulig verdi for pengene, og derfor fortsetter vi å investere i systemer som kan oppdage flerkallsforespørsler. I tillegg skal Google Ads overvåke forsøk på å omgå systemene som skal oppdage flerkallsforespørsler, og publisister som bruker teknikker for å forkle flerkallsforespørsler, kan ikke forvente seg noe forbruk fra vår side fremover. Her er et eksempel på en slik teknikk:

Feilaktig fremstilling av annonseenheter: Hyppig oppretting, bruk eller manipulering av nye annonseenheter i flerkallsforespørsler. Vanligvis fremstilles annonseenheter feilaktig i et forsøk på å skjule at det finnes kjeder av relaterte flerkallsforespørsler.

Fra og med 20. januar 2024 kan Google Ads slutte å kjøpe beholdning i publisistapper i en periode fra 1 uke til 1 måned – alt etter hvor alvorlig vi anser at den foregående eller nåværende uriktige bruken er.»

Vanlige spørsmål

Hvilke publisistplattformer har støtte for budgivning i sanntid i Google Ads for appbeholdninger?

Google AdMob og Ad Manager har støtte for budgivning i sanntid i generell tilgjengelighet. AppLovin (MAX), Chartboost Mediation, DT FairBid og Unity LevelPlay har støtte for budgivning i sanntid med Google-etterspørsel via partnerbudgivning, som for tiden er i åpen betaversjon.

Hvis du ikke har tilgang til Google Ads i budgivning i sanntid, enten via en Google-publisistplattform eller partnerbudgivning, kan du kontakte publisistplattformen du bruker, for å be om å få tilgang.

Blir jeg berørt av overgangen til auksjoner med budgivning i sanntid i Google Ads?

Denne endringen omfatter alle publisister som kjører Google Ads-kampanjer i appbeholdninger, med unntak av in-stream-videoannonser. Hvis du vil fortsette å kjøre Google Ads-kampanjer, anbefaler vi at du går over til en plattform som har støtte for budgivning i sanntid i Google Ads.

Hva må jeg gjøre hvis jeg kaller opp Google Ads både i budgivning og i mediering med sammenkjeding?

Hvis du kaller opp Google Ads både i budgivning og i mediering med sammenkjeding, trenger du ikke å gjøre noe.