Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Bemiddeling

Inzicht in realtime bieden en wijzigingen in Google Ads

1 mei 2023

Google Ads heeft recent aangekondigd van plan te zijn om op 31 oktober 2023 over te stappen op voornamelijk veilingen voor realtime bieden. Google Ads reageert dan niet meer op meerdere aanroepen via bemiddeling. Vóór deze datum kan Google Ads beginnen met de overstap van waterfall-aankopen voor bepaalde verzoeken met meerdere aanroepen.

Wat dit betekent voor u als uitgever

Overweeg vóór deze datum om een oplossing voor realtime bieden te gebruiken, zodat u toegang tot Google Ads-vraag heeft. Via AdMob heeft u toegang tot de volgende opties voor realtime bieden:

Als u Google Ads aanroept voor bieden, hoeft u niets te doen. Het biedingsgedrag van andere productbronnen van derden kan verschillen. Zo gaat u aan de slag met realtime bieden:

Het AdMob-netwerk gebruiken voor biedingen met AdMob-bemiddeling

Als u AdMob-bemiddeling gebruikt, wordt het AdMob-netwerk automatisch toegevoegd als bron voor Bieden. Dit betekent dat het AdMob-netwerk in realtime op uw advertentieverzoeken biedt.

Hierdoor kunnen uw advertentiebronnen gelijkwaardig concurreren in één uniforme veiling. Voor elke vertoning levert de best betalende advertentiebron voor Bieden de advertentie.

Meer informatie over AdMob-bieden:

Partnerbiedingen gebruiken om toegang te krijgen tot Google-vraag op bemiddelingsplatforms van derden

Met partnerbiedingen heeft u toegang tot Google-vraag als bron voor Bieden op ondersteunde bemiddelingsplatforms van derden. Google (Google Ads, Display & Video 360) kan bieden op uw voorraad in veilingen van derden voor realtime bieden, zelfs als u AdMob niet als bemiddelingsplatform gebruikt.

Eerst stelt u in AdMob een advertentieblok voor partnerbiedingen in. Daarna kunt u Google als bron voor Bieden instellen en uw advertentieblok toewijzen aan uw bemiddelingsplatform van derden (niet aan AdMob).

Meer informatie over partnerbiedingen:

Tijdlijn

Deze pagina wordt geüpdatet als we meer updates aankondigen.

Datum Gebeurtenis

7 juli 2022

Google Ads en Display & Video 360 kondigen gesloten bèta aan voor partnerbiedingen van Google.

1 mei 2023

Google Ads en Display & Video 360 kondigen open bèta aan voor realtime bieden op app-voorraad van derden. Google Ads kondigt de intentie aan om voornamelijk over te stappen op realtime bieden voor apps.

Via deze Helpcentrum-pagina geven AdMob en Ad Manager app-uitgevers inzicht in hun biedingsopties.

18 juli 2023

Tot nader order verwachten we dat Google Ads na 31 oktober 2023 zal reageren op één aanroep in waterfall-bemiddeling. Maar als u uw opbrengst wilt maximaliseren, raden we u aan toegang tot Google Ads-vraag te krijgen via een oplossing voor realtime bieden, zoals het AdMob-netwerk in bieden met AdMob-bemiddeling. We blijven alle updates van Google Ads in de gaten houden en updaten deze pagina proactief met belangrijke wijzigingen.

7 september 2023

Google Ads deelt meer informatie over de overstap naar realtime bieden.

Gedurende een tijdelijke periode reageert Google Ads nog steeds op meerdere aanroepen binnen hybride waterfalls op ondersteunde partnerplatforms en in AdMob en Ad Manager. Hybride waterfalls moeten worden ingesteld door een advertentieblok voor bieden aan uw bestaande waterfall-bemiddeling toe te voegen.

Google Ads gaat de uitgaven verminderen voor verzoeken met meerdere aanroepen in waterfalls die geen advertentieblok voor bieden bevatten. Vanaf 31 oktober gaat Google Ads helemaal niet meer in op waterfall-verzoeken met meerdere aanroepen die geen advertentieblok voor bieden bevatten.

Google Ads kan nog wel reageren op bemiddelingswaterfalls die maar één aanroep doen naar Google Ads-vraag.

1 november 2023

Google Ads deelt meer informatie over de overstap naar realtime bieden. In de recente update staat het volgende:

'Google Ads zet de beëindiging van waterfalls met meerdere aanroepen door en stapt daarom nu over naar verzoeken met meerdere aanroepen in hybride bemiddelingsketens. Het is ons doel om deze overgang al in januari 2024 af te ronden'.

14 december 2023

Google Ads deelt meer informatie over de overstap naar realtime bieden. In de recente update staat het volgende:

"Eerder dit jaar kondigde Google Ads aan grotendeels over te stappen op veilingen voor realtime bieden voor apps. Daarom koopt Google Ads niet meer voor verzoeken met meerdere aanroepen in waterfalls als er geen advertentieblok voor bieden aanwezig is. Vanaf januari 2024 reageert Google Ads ook niet meer op verzoeken met meerdere aanroepen binnen hybride instellingen.

Google Ads wil onze adverteerders de beste waarde leveren en blijft daarom investeren in systemen die gedrag met meerdere aanroepen waarnemen. Daarnaast controleert Google Ads op pogingen om onze systemen voor detectie van meerdere aanroepen te omzeilen en willen we niet meer kopen voor uitgevers die technieken gebruiken om detectie van meerdere aanroepen te omzeilen. Eén voorbeeld van dit soort technieken is:

Verkeerde voorstelling van advertentieblokken: Dit houdt in dat er vaak nieuwe advertentieblokken worden gemaakt, gebruikt of gemanipuleerd in verzoeken met meerdere aanroepen. Dit wordt meestal gedaan om het bestaan van ketens van gerelateerde verzoeken met meerdere aanroepen te maskeren.

Vanaf 20 januari 2024 kan Google Ads gedurende een periode van 1 week tot 1 maand stoppen met kopen voor apps van uitgevers op basis van de omvang van zowel eerder of op dit moment waargenomen misbruik."

Veelgestelde vragen

Welke uitgeversplatforms ondersteunen Google Ads in realtime bieden voor app-voorraad?

In het algemeen ondersteunen Google AdMob en Ad Manager realtime bieden. AppLovin (MAX), Chartboost Mediation, DT FairBid en Unity LevelPlay ondersteunen realtime bieden met Google-vraag via partnerbiedingen. Dit is op het moment in een open bèta.

Als u geen toegang heeft tot Google Ads in realtime bieden, ofwel via een Google-uitgeversplatform ofwel via partnerbiedingen, neemt u contact op met uw uitgeversplatform om toegang te vragen.

Heeft de overstap van Google Ads naar veilingen met realtime bieden gevolgen voor mij?

Deze wijziging geldt voor alle uitgevers die Google Ads-campagnes tonen in app-voorraad, met uitzondering van in-stream video. Als u Google Ads-campagnes wilt blijven tonen, raden we u aan over te stappen op een platform dat realtime bieden voor Google Ads ondersteunt.

Wat moet ik doen als ik Google Ads aanroep voor zowel bieden als waterfall-bemiddeling?

In dat geval hoeft u niets te doen.