Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Välitys

AdMob-välityksen opas (hintatarjoukset ja waterfall)

Mitä välitys on?

Välityksen avulla voit ylläpitää sovellukseesi mainoksia syöttäviä mainoslähteitä yhdestä paikasta. Voit lähettää mainospyyntöjä useisiin mainoslähteisiin ja löytää parhaat mahdolliset lähteet pyyntöjen täyttämiseen.

AdMob-välityksessä on kaksi välitystyyppiä: hintatarjoukset ja waterfall. Hintatarjouksia käytettäessä mainoslähteet kilpailevat reaaliaikaisessa huutokaupassa täyttääkseen mainospyynnön. Waterfall-välitys kutsuu mainoslähteitä yksi kerrallaan asettamasi keskimääräisen eCMP-hinnan (todellisen tuhannen impression hinnan) perusteella, ei sen mukaan, mitä mainoslähde on valmis maksamaan.

AdMobissa voi luoda myös hybridiasetukset käyttämällä välitysryhmissä sekä hintatarjous- että waterfall-mainoslähteitä.

Mitä välitysryhmät ovat?

AdMob käyttää välitysryhmiä mainosliikenteen segmentointiin mainosmuodon, alustan, sovelluksen, mainosyksikön ja maan perusteella. Välitysryhmät ovat kohdistusasetusten yhdistelmiä, jotka auttavat optimoimaan mainosyksikköjesi tulot. Voit luoda välitysryhmät etukäteen ja lisätä mainosyksiköt ja mainoslähteet myöhemmin. Halutessasi voit myös luoda nämä kaikki kerralla. Sinun ei tarvitse valita välitysasetuksia erikseen jokaiselle mainosyksikölle, vaan voit asettaa ne välitysryhmille ja lisätä sitten mainosyksiköt haluamiisi ryhmiin.

Lue lisää välitysryhmien toiminnasta ja ryhmien priorisoinnista ristiriitojen välttämiseksi.

Välityksen käytön aloittaminen

Suosittelemme, että seuraat alla olevia ohjeita, kun aloitat välityksen käyttämisen.

Vaihe 1: Luo mainosyksikkö

Kun olet määrittänyt sovelluksesi AdMobissa, voit luoda ensimmäisen mainosyksikkösi. Mainosyksiköt ovat sovelluksiin lisättäviä säilöjä, joissa näkyy mainoksia käyttäjille. Mainosyksiköt lähettävät mainospyyntöjä AdMobiin, minkä jälkeen niissä näkyy pyynnöt täyttäneitä mainoksia. Kun luot mainosyksikön, valitset sille mainosmuodon. Mainosmuodosta riippuu, miten ja missä mainokset näkyvät sovelluksessa.

Vaihe 2: Ota käyttöön mainoslähteitä

Seuraavaksi sinun kannattaa ottaa käyttöön mainoslähteitä. Voit käyttää hintatarjouslähteitä ja waterfall-lähteitä. Valitsemasi lähdetyyppi määrää, miten mainoslähde tekee hintatarjouksia impressioista. Hintatarjouslähteet tekevät hintatarjouksia reaaliajassa ja kilpailevat yhdessä huutokaupassa. Waterfall-lähteet puolestaan saavat yksitellen kutsun asettamaasi eCPM-hintaan perustuvassa järjestyksessä.

Vaihe 3: Mäppää mainosyksiköt

Mainosyksiköiden mäppäys on tärkeä vaihe välityksessä. Sen ansiosta AdMob voi kommunikoida tarkasti kolmannen osapuolen mainoslähteen kanssa mainospyynnön täyttämiseksi. Lisää tarvittavat mäppäystiedot AdMobin mainoslähteiden sivulle. Pakolliset tiedot voivat vaihdella mainoslähteestä toiseen, ja löydät ne mainoslähteen sivustolla luomaltasi tililtä.

Vaihe 4: Luo välitysryhmä

Kun olet luonut mainosyksiköitä ja ottanut käyttöön mainoslähteitä, voit luoda välitysryhmän. Tarvitset oman välitysryhmän jokaista käyttämääsi mainosmuotoa varten. Lisäksi tarvitset eri välitysryhmät eri alustoille (Android ja iOS).

Huom. Voit ottaa mainoslähteitä käyttöön ja mäpätä mainosyksiköitä myös välitysryhmän luomisen tai muokkaamisen aikana.

Vaihe 5: Ota välitys käyttöön sovelluksissa

Kun olet ottanut haluamasi mainoslähteet käyttöön AdMobissa, tutustu tähän Google Developers ‑oppaaseen: Android, iOS, Unity. Sen avulla voit ladata SDK:t ja adapterit ja ottaa ne käyttöön sovelluksessasi.

Seuraavista materiaaleista voi olla apua välityksen ja hintatarjousten käytössä: