Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Bemiddeling

Een advertentiebron toevoegen aan een bemiddelingsgroep

Nadat u een advertentiebron heeft ingesteld en de advertentieblokken heeft toegewezen, kunt u de advertentiebron toevoegen aan een bestaande bemiddelingsgroep.

Opmerking: Als u nog geen bemiddelingsgroep heeft ingesteld, volgt u de instructies om een bemiddelingsgroep te maken.

Zo voegt u een advertentiebron toe aan een bestaande bemiddelingsgroep:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Bemiddeling.
  3. Klik op het tabblad Bemiddelingsgroep op de naam van de bemiddelingsgroep waaraan u de advertentiebron toevoegt.
  4. Kies het type advertentiebron dat u toevoegt:

Een advertentiebron voor Bieden toevoegen aan een bemiddelingsgroep

1. Klik in de tabel met advertentiebronnen voor Bieden op Advertentiebron toevoegen.
    2. Zoek de advertentiebron in de lijst die wordt weergegeven of begin de naam van de advertentiebron te typen in het zoekvak. Klik op Selecteren naast de advertentiebron die u wilt toevoegen.
      Als u geen partnerschap met deze advertentiebron heeft ingesteld, volgt u de aanwijzingen om een partnerovereenkomst te ondertekenen en de biedingsovereenkomst te erkennen.
    3. Selecteer een bestaande toewijzing voor uw advertentieblok of klik op Extra toewijzing toevoegen om een nieuwe toewijzing in te stellen. Als u nog geen toewijzingen heeft ingesteld, klikt u op Toewijzing toevoegen
    4. Klik op Klaar.

Een waterfall-advertentiebron toevoegen aan een bemiddelingsgroep

1. Klik in de tabel met waterfall-advertentiebronnen op Advertentiebron toevoegen
    2. Zoek de advertentiebron in de lijst die wordt weergegeven of begin de naam van de advertentiebron te typen in het zoekvak. Klik op Selecteren naast de advertentiebron die u wilt toevoegen.
    3. Als uw advertentiebron optimalisatie ondersteunt, staat de optimalisatieschakelaar standaard aan. Als u deze advertentiebron niet wilt optimaliseren, klikt u op de schakelaar om optimalisatie uit te zetten.
    4. Geef een handmatige eCPM op.
      • Voor geoptimaliseerde advertentiebronnen wordt deze eCPM-waarde gebruikt om deze advertentiebron te rangschikken terwijl AdMob voldoende historische gegevens voor optimalisatie verzameld. Zodra deze advertentiebron is geoptimaliseerd, wordt de geoptimaliseerde eCPM gebruikt om de advertentiebron te rangschikken.
      • Voor advertentiebronnen zonder optimalisatie wordt deze eCPM-waarde gebruikt om de advertentiebron in de bemiddelingswaterfall te rangschikken.
    5. Selecteer een bestaande toewijzing voor uw advertentieblok of klik op Extra toewijzing toevoegen om een nieuwe toewijzing in te stellen. Als u nog geen toewijzingen heeft ingesteld, klikt u op Toewijzing toevoegen
    6. Klik op Klaar.

Een aangepaste gebeurtenis toevoegen aan een bemiddelingsgroep

1. Klik in de tabel met waterfall-advertentiebronnen op Aangepaste gebeurtenis toevoegen
    2. Geef een beschrijvend label voor de gebeurtenis op.
    3. Geef een handmatige eCPM voor deze aangepaste gebeurtenis op. De eCPM wordt gebruikt om de gebeurtenis dynamisch in de bemiddelingswaterfall te positioneren, zodat deze met overige advertentiebronnen kan concurreren om advertentieverzoeken te vullen.
    4. Klik op Doorgaan.
    5. Selecteer een bestaande toewijzing om te gebruiken voor deze aangepaste gebeurtenis of klik op Toewijzing toevoegen om een nieuwe toewijzing in te stellen. Als u meerdere aangepaste gebeurtenissen wilt gebruiken, maakt u een extra toewijzing voor elke aangepaste gebeurtenis.
    6. Klik op Klaar.
  5. Klik op Opslaan. De bemiddelingsgroep wordt opgeslagen.