På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Medling

Mappa dina annonsenheter

Mappning av annonsenheter är ett viktigt steg i medling. För att kunna mappa annonsenheter behöver du känna till deras mappningsuppgifter. Mappningsuppgifterna är annonsenheternas unika identifierare som har skapats i ditt tredjepartskonto. Varje annonskälla kan ha olika obligatoriska mappningsuppgifter. Det kan vara identifierare som app-id eller plats-id.

När du lägger till dina mappningsuppgifter kan AdMob och annonskällor från tredje part samarbeta för att tillgodose dina exponeringar. Det bidrar även till att säkerställa korrekt rapportering och optimering vattenfallsannonskällor från tredje part i ditt AdMob-konto.

När du mappar annonsenheter efter annonskälla behöver du inte mappa annonsenheterna igen när du lägger till annonskällan i en medlingsgrupp. I stället väljer du vilken mappning av annonsenheter du vill använda när du lägger till annonskällan i en medlingsgrupp. Observera också att vissa annonskällor för budgivning inte kräver mappning av annonsenheter.

Läs mer om de mappningsuppgifter för annonsenheter som krävs för vattenfallsannonskällor och för annonskällor för budgivning.

Lägga till ytterligare mappning av en annonsenhet

Genom att lägga till ytterligare mappningar kan du anropa en vattenfallsannonskälla från tredje part mer än en gång i medlingsvattenfallet. Varje annonskälla i en medlingsgrupp måste ha en egen unik mappning. Det innebär att du måste skapa en ytterligare annonsenhet i ditt konto med annonskällor från tredje part innan du lägger till en ytterligare mappning i ditt AdMob-konto.

Följ anvisningarna nedan om du vill konfigurera ytterligare mappning. Observera att annonskällor för budgivning endast använder en mappning per annonsenhet.

Hantera mappningsuppgifter för annonsenheter

Du kan redigera mappningsuppgifter för annonsenheter eller lägga till ytterligare mappningar av annonsenheter på sidan Annonskälla i ditt konto. Så här lägger du till eller redigerar mappningar av annonsenheter:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Medling i sidofältet.
  3. Klicka på fliken Budgivningskällor för att redigera en budgivningskällas mappningsuppgifter. Klicka på fliken Vattenfallskällor för att redigera eller lägga till ytterligare mappningar av en vattenfallskälla.
    Obs! Annonskällor för budgivning kan bara ha en mappning per annonsenhet.
  4. Välj annonskällan där du vill lägga till eller redigera mappning.
  5. Klicka på fliken Mappning av annonsenhet
  6. Leta reda på appen där du vill lägga till eller redigera mappning av annonsenheter. Klicka på Nedåtpil.
  7. Klicka på Hantera mappning för att redigera mappningar. Om du vill lägga till fler mappningar klickar du på Lägg till mappning. Tänk på att du kan ange ett namn för en mappning av en annonsenhet.
  8. Klicka på Spara när du är klar med dina ändringar.

Felsöka problem med mappning och optimering

Du kan kontrollera statusen för mappning och optimering av annonskällans annonsenhet på sidan Annonskälla i ditt konto. Du ser de olika statusvärdena och deras innebörd i tabellen nedan.

Status Beskrivning
Denna annonsenhet har mappats.
Mappningen av annonsenheten har inte verifierats ännu. Den här statusen visas när du nyligen har skapat en annonsenhet eller nyligen har lagt till mappningsuppgifter.
Felaktig mappning  Mappningsuppgifterna som du har angett är felaktiga.
Mappning saknas Vissa obligatoriska mappningsuppgifter saknas. Ange mappningsuppgifter för varje annonsenhet så att rapportering och optimering från tredje part kan starta. I de flesta fall hittar du de här uppgifterna i ditt konto hos annonskällan.
Det går inte att optimera  AdMob kunde inte optimera annonskällan.
Inte tillräckligt med exponeringar Annonsenheten har inte tillräckligt många exponeringar. Annonsenheten måste ha minst 100 exponeringar per dag under tre av de senaste tio dagarna för att alla dina annonsenheter ska optimeras.

Inga förfrågningar

Inga förfrågningar gjordes till den här instansen av annonskällan. Detta kan bero på följande:
  • Medlingsgruppens prioritet är för låg.
  • Den här annonskällans placering är för låg i medlingsvattenfallet.
  • Förfrågningar fylls sannolikt av medlingsgrupper med högre prioritet och annonskällor som placerats högre i medlingsvattenfallet.
Optimering pågår

Du har angett användaruppgifter för den här källan, men optimering och eCPM-uppdateringar för rapporteringsändamål har inte startat ännu.

När du har aktiverat optimering och angett användaruppgifter kan det ske en fördröjning medan AdMob samlar in data. Optimeringen startar automatiskt när AdMob har samlat in tillräckligt med data. Det här kan ta upp till tre dagar.