Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Rapporten

Over recentheid van gegevens

Als u AdMob-rapporten bekijkt, is het belangrijk om te weten hoelang het duurt voordat advertentieactiviteit wordt getoond in deze rapporten. Gegevens over advertentieactiviteit zijn niet onmiddellijk beschikbaar. Sommige statistieken worden maar één keer per dag geüpdatet.

Als u de prestaties van uw advertentieactiviteit analyseert, bedenk dan dat sommige recente activiteitsgegevens mogelijk nog niet zichtbaar zijn, vooral als u prestatiegegevens van waterfall-API's van derden krijgt.

Hoe het werkt

De meeste rapporten en statistieken worden doorlopend geüpdatet, maar soms duurt het langer voordat ze zijn verwerkt. Sommige berekeningen worden ook maar één keer per dag gemaakt (in plaats van doorlopend).

De dagelijkse verwerking voor sommige van deze rapporten vindt op hetzelfde lokale tijdstip in alle tijdzones plaats. Bekijk wanneer deze statistieken beschikbaar zijn voor uw lokale tijdzone.

Over statistieken van AdMob en derden

Als u inzicht wilt krijgen in de recentheid van gegevens in uw rapporten, is het goed om te weten dat sommige statistieken afkomstig zijn van AdMob en andere van derde bronnen. Hoewel er geen specifieke statistiek van derden is, is de recentheid van gegevens afhankelijk van de advertentiebron.

Voorbeeld: De statistieken Geschatte inkomsten en Geconstateerde eCPM bevatten zowel gegevens van AdMob als van derden. Als de advertentiebron het AdMob-netwerk is, zijn de gegevens voor Geschatte inkomsten en Geconstateerde eCPM afkomstig van Google. Deze hebben de minste vertraging. Als de advertentiebron een netwerk van derden is, zijn de gegevens voor Geschatte inkomsten en Geconstateerde eCPM afkomstig van API's van derden. Deze hebben meer vertraging. Bekijk meer informatie over vertragingstijden.

In de meeste gevallen geldt er een vertraging van ongeveer 4 uur voor uw AdMob-statistieken (zoals klikken en vertoningen).

U gebruikt de kant-en-klare rapporten Advertentieactiviteit om prestatiegegevens over advertenties te bekijken voor waterfallbronnen van derden. In tegenstelling tot advertentiebronnen voor Bieden moet AdMob de waterfallgegevens ophalen uit rapportage-API's van derden. Daardoor kan er een aanzienlijke vertraging optreden in de gegevens over advertentieprestaties van deze bronnen.

Opmerking: Als de dimensie Advertentiebron niet is opgenomen in het rapport, tonen we een gemiddelde van de gecombineerde gegevensbronnen. De vertraging van gegevens van derden heeft invloed op dit gemiddelde.

De vertraging van gegevens van derden kan verschillen per netwerk. Dit betekent dat u op verschillende tijdstippen gegevens krijgt over uw waterfall-advertentieprestaties uit verschillende advertentiebronnen, afhankelijk van hoe de advertentiebronnen van derden hun gegevens verwerken.

Misschien ziet u dat statistieken van sommige bronnen van derden aanzienlijk zijn vertraagd. Advertentiebron A berekent bijvoorbeeld elke 4 uur gegevens over uw advertentieprestaties. Advertentiebron B berekent maar één keer per dag, rond 21:00 uur, gegevens.

Bekijk de tabel Vertraging voor meer informatie.

Vertragingstijden

Deze tabel bevat een uitsplitsing van de vertragingstijden voor advertentiebronnen en wanneer u deze gegevens in rapporten kunt verwachten.

Advertentiebron Wanneer uw gegevens klaar zijn
AdMob AdMob wordt doorgaans na 4 uur geüpdatet.
Bieden Bieden wordt meestal na 4 uur geüpdatet.
Waterfall

Misschien ziet u dat statistieken van sommige bronnen van derden aanzienlijk zijn vertraagd. De verwachte recentheid van gegevens is afhankelijk van de frequentie waarmee we gegevens ophalen uit API's van derden voor waterfall-advertentiebronnen van derden.

De vertragingstijden voor advertentiebronnen van derden zijn uitgesplitst op:

• Snelst: 8 uur
  • Gemiddeld: 12 uur
  • Langzaamst: 24 uur

Aanpassingen

De nieuwste gegevens kunnen enigszins veranderen voordat ze definitief zijn. In de eerste paar uur kan het lijken of uw gegevens incompleet zijn.

Uw statistieken kunnen om verschillende redenen nu en dan worden geüpdatet, inclusief maar niet beperkt tot de volgende redenen:

• Spamaanpassingen
  • Bugfixes

Als er aanpassingen zijn doorgevoerd in te betalen gebeurtenissen (zoals verdiende opbrengst) in een volgende maand, worden deze vermeld als betalingsaanpassingen.