Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Kom i gang

Slik kan annonseinspektøren brukes i apper

Annonseinspektøren sjekker automatisk annonseleveringen i appen din når du åpner den på en registrert testenhet. Du kan se detaljer om annonseforespørslene dine som ble lastet inn mens du brukte appen, eller du kan laste inn annonseforespørsler ved å kjøre testannonser i annonseinspektøren.

Merk deg at du kan komme til å se flere annonseforespørsler selv idet appen startes, hvis appen henter inn annonser på forhånd.

I denne artikkelen kan du finne ut hvordan du

Se annonseforespørsler etter annonseenhet

Når du kaller opp annonseinspektøren på testenheten via en bevegelse eller et egendefinert API-kall, vises Annonseenheter-fanen, som lister opp annonseenhetene i appen sortert etter nyligste aktivitet (uansett om det er vist en annonse i enhetene eller ikke).

Slik kan du undersøke annonseenhetene dine:

• I kontekst: Du kan teste annonseenhetene som om du var brukeren, ved å navigere i appen din. Kall opp annonseinspektøren på skjermene der annonsene lastes inn.
  • Utenfor kontekst: Du kan teste annonseenhetene med testannonser, slik at du ikke trenger å navigere i appen din. Kall opp annonseinspektøren på en hvilken som helst skjerm. Finn annonseenheten du vil teste, på Annonseenheter-fanen. Trykk så på Be om en testannonse

Annonseenhetene utenfor kontekst står oppført etter annonseenhetene med aktivitet på Annonseenheter-fanen.

Merk: Vi anbefaler at du initialiserer Google Mobile Ads SDK før du bruker annonseinspektøren. Du får ikke se den fullstendige listen over annonseenhetene før du har initialisert SDK-et. Finn ut hvordan du kan initialisere Google Mobile Ads SDK (Android, iOS).

Hvis AdMob-appen har annonseenheter som ikke er forbundet med ID-en for denne appen, blir den aktuelle annonseenheten bare vist dersom den har minst én fullført annonseforespørsel.

Se logger over SDK-forespørsler

Trykk på en annonseenhet for å se loggen over forespørsler til det tilhørende SDK-et. I denne loggen oppgis sammenkjedingen for mediasjon i de siste annonseforespørslene. Her ser du annonsekildene som ble kalt opp i sammenkjedingen frem til det ble returnert en annonse (eller frem til søket etter en annonse ble avsluttet uten hell). I tillegg kan du se annonsekildene som ikke ble kalt opp, ettersom en annonse allerede var returnert.

Du kan også se mer spesifikk informasjon om annonsekildene med budgivning og de sammenkjedede annonsekildene i loggen over SDK-forespørsler.

Åpne loggen over SDK-forespørsler, og trykk på Mer og etterfulgt av Del forespørselsstrengen for å eksportere hele annonseforespørselen. På denne måten blir det enklere å feilsøke videre, men du kan også dele denne informasjonen med Google Brukerstøtte for å få feilsøkingshjelp.

Informasjon om annonsekilder med budgivning

For å se buddetaljer i annonseinspektøren må du installere Android-versjon 20.2.0 eller nyere eller iOS-versjon 8.5.0 eller nyere.

Åpne loggen over SDK-forespørsler, og trykk på Mer etterfulgt av Se alle budgivere for å se alle annonsekildene med budgivning som er konfigurert for den aktuelle annonseenheten.

Budresultatene sorteres i denne rekkefølgen:

1. Annonsekilden som vant auksjonen.
  2. Annonsekildene som har problemer. Finn ut hvordan du feilsøker disse problemene.
  3. Annonsekildene som ikke la inn bud eller returnerte noen annonse. Dette kan skyldes et problem med tredjepartsannonsekilden. Gå direkte til denne annonsekilden for å få brukerstøtte.
  4. Annonsekildene som tapte budauksjonen.

Informasjon om tredjeparters budparametere

Du kan se informasjon om tredjepartsparameteren som ble sendt sammen med en annonseforespørsel, ved å trykke på Mer og deretter på Tredjeparts budparameter. Hvis du dekoder tredjepartens budparameter, får du disse opplysningene om tredjepartsbudkilden:

• SDK-versjon
  • adapterversjon
  • kjøpergenererte data
    Du kan dele disse dataene med tredjepartsannonsekilden ved å trykke på Klikk for å kopiere. Kjøpergenererte data samles inn fra tredjepartsbudkilden via sikre signaler. Google kan ikke tolke dissee dataene og sender dem direkte til tredjepartsbudgivere.
  • navn på adapterklasse
  • typen feil og en beskrivelse av den, hvis det ble funnet en feil – finn ut hvordan du feilsøker problemer med budparametere

Detaljer om sammenkjedede annonsekilder

Du kan vise de enkelte annonsekildene som ikke returnerte noen annonse, for å se detaljer om «no fill»-feilen.

I forbindelse med tredjeparts annonsekilder blir feilmeldinger sendt direkte fra annonsekildene. Du kan få mer informasjon om dette ved å kontakte den aktuelle tredjepartskilden.

Se tredjepartsadaptere

Når du kaller opp annonseinspektøren, kan du se Adaptere-fanen, hvor SDK-adapterne fra tredjeparter og den tilhørende statusen vises. Hvis en adapter er oppført med en feil, kan du finne ut hvordan du feilsøker vanlige problemer med SDK-adaptere

Adapterfanen for annonseinspektøren i AdMob.

Testing av enkeltannonsekilder

Med annonseinspektøren kan du teste ut konfigurasjonen av tredjeparts enkeltannonsekilder med sammenkjeding. Du kan dermed få bekreftet at du har konfigurert tredjepartsadapteren for mediering på riktig måte, og at annonsekilden leverer annonser som forventet.

Merk: Du må initialisere Google Mobile Ads SDK før du kan teste enkeltannonsekilder.

Hvis du vil starte testen av én annonsekilde, må du aktivere innstillingen Test av én annonsekilde nederst i appen og så velge den aktuelle annonsekilden. Når annonseinspektøren er aktivert for testing av én annonsekilde, blir det forsøkt å hente annonser fra den valgte annonsekilden ved alle fremtidige annonseforespørsler.

Merk: I testmodus for enkeltannonsekilder blir alle annonseforespørsler forsøkt besvart av den valgte annonsekilden, uavhengig av om den er forbundet med den aktuelle annonseenheten eller ikke. Dette betyr at dersom annonsekilden du tester, ikke inngår i sammenkjedingen for mediasjon for en annonseenhet, får du se «no fill»-feilmeldingen, hvor det opplyses om at annonseenheten ikke er konfigurert for annonsekilden.

Når du tester én annonsekilde, kan du trykke på en annonseenhet for å se den tilhørende loggen over SDK-forespørsler. På denne måten får du vite hvorvidt annonsekilden svarte på annonseforespørslene som ble sendt inn etter at testingen av denne annonsekilden ble aktivert. Hvis kilden ikke svarte med noen annonse på en annonseforespørsel, får du se en feilmelding med informasjon om hva som er årsaken til dette.

Hvis du har lagt til flere forekomster av den valgte annonsekilden i sammenkjedingen for mediasjon, får du se hver forekomst av oppkallet til annonsekilden i sammenkjedingen av forespørsler frem til det enten det ble returnert en annonse, eller medieringen ble avsluttet uten at det ble returnert noen annonse.

Testing av enkeltannonsekilder utløper automatisk etter 60 minutter.

Slik tvinger du frem ny oppstart

Når du slår på testing av enkeltannonsekilder, må du tvinge frem omstart av appen din. Ettersom enkelte apper bufrer annonser ved oppstart, kan du – ved å starte appen din på nytt – påse at testen av enkeltkilden omfatter hver eneste annonseforespørsel som inngår i testøkten.

På Android-enheter kan du som regel tvinge frem omstart av apper via Innstillinger-appen på telefonen. Innstillingene kan variere fra telefon til telefon. Mer informasjon om dette kan du få av produsenten av den aktuelle enheten

Finn ut hvordan du tvinger frem omstart av apper på iOS-enheter.