Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Knytt appene dine til Firebase

Spor trafikk med Google Analytics

Analysér trafikken din med datastatistikk

Google Analytics for Firebase er et analyseverktøy som gir deg detaljert innsikt i apptrafikken din. Med målgruppedata kan du planlegge nytt innhold, finstemme brukeropplevelsen ved å optimalisere navigeringen i appene dine, og få innsikt om strategiene for inntektsgenerering du bruker i appene dine.

Bruk Analytics-innsikt til å kjøre trafikkanalyser

• Overvåk apptrafikken din for å se de vanlige trafikkmønstrene.
  • Vis detaljert informasjon i AdMob-rapporter om bestemte CTR-er, visninger eller annonseenheter.
  • Del inn Analytics-rapportene om trafikk i meningsfulle kanaler eller segmenter.
  • Bruk de ovennevnte metodene til å identifisere mistenkelige klikk eller trafikkilder.
  • Påse at annonseimplementeringen er i tråd med programretningslinjene for AdSense.
  • Har du flere spørsmål? Finn ut mer i brukerforumet for AdMob.
  • Rapporter ugyldig aktivitet til AdMob-teamet.

Bruk Analytics-innsikt til å optimalisere inntektene

Du kan sende data om AdMob-inntektene dine til de tilknyttede tjenestene i Analytics. Da får du kjørt omfattende og tredimensjonale analyser av inntektene du har på sidenivå.

1. Knytt AdMob-apper sammen med Google Analytics for Firebase.
  2. Gå til Oversikt-fanen i Analytics.
  3. Se en oversikt over de besøkende, inndelt etter ulike demografiske segmenter som land, kjønn, aldersgruppe og så videre.
  4. Gå til Konverteringer-fanen, og velg «first_open» (første gang appen åpnes) som hendelse, så får du se en oversikt over besøkende og LTV-er fra ulike kilder (f.eks. Google Play eller Google Ads-kampanjer).

Hvis du kombinerer de ovennevnte dataene, kan du kjøre flerdimensjonale analyser av bestemte skjermer, trafikkilder eller brukergrupper.

Tips om oversiktlig registrering av trafikk

• Bruk Google Analytics for Firebase til å få sette deg inn i annonsetrafikken og appbrukerne dine. Du kan dele opp trafikken ved hjelp av kanaler, egendefinerte hendelser eller rapporter om annonseenheter i AdMob.
  • Opprett ulike annonseenheter for hver av appene dine. Skill ulike annonseplasseringer fra hverandre ved å tilordne alle annonseenhetene en unik ID.
  • Ikke klikk på dine egne annonser. Hvis du vil sjekke hvordan annonsene blir seende ut, kan du følge Google Developers-veiledningen for Android og iOS.
  • Identifiser robotaktivitet: Du må selv identifisere aktivitet fra roboter, søkeroboter og søkemotorroboter. Finn ut mer om trafikkvalitet.
  • Påse at du inngår samarbeid med pålitelige trafikkpartnere for å unngå mistenkelig trafikk.

Kjør A/B-tester med ekstern Firebase-konfigurering og Firebase A/B-testing

Med Firebase A/B-testing kan du teste ulike plasseringer for appannonser, følge med på resultatene og se hvilken variant som gjør det best.

Hvis du vil kjøre A/B-tester via Firebase, må du følge denne fremgangsmåten:

1. Legg til ekstern konfigurering eller skymeldingstjenesten for Firebase i appen din.
  2. Opprett et eksperiment.
  3. Definer hvordan du skal måle suksess.
  4. Overvåk eksperimentet for å finne varianten som gir de beste resultatene.

Du finner mer informasjon på Firebase A/B-testing-siden og i denne AdMob-veiledningsvideoen.