Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Uw apps linken aan Firebase

Verkeer bijhouden met behulp van Google Analytics

Uw verkeer analyseren met gegevensinzichten

Google Analytics voor Firebase is een analyse-oplossing die gedetailleerd inzicht biedt in uw app-verkeer. Met doelgroepgegevens kunt u content plannen, de gebruikerservaring verbeteren door te optimaliseren hoe gebruikers door uw apps navigeren en bepaalde inzichten krijgen in uw inkomstenstrategieën voor apps.

Verkeersanalyses uitvoeren met behulp van Analytics-inzichten

• Houd het verkeer bij en krijg inzicht in de normale verkeerspatronen in uw app.
  • Bekijk gedetailleerde AdMob-rapporten over specifieke advertentieblokken, CTR's en vertoningen.
  • Splits de Analytics-verkeersrapporten uit in betekenisvolle segmenten of kanalen.
  • Gebruik de bovenstaande methoden om verdachte verkeersbronnen of klikken te vinden.
  • Zorg ervoor dat de advertentie-implementatie voldoet aan het programmabeleid van AdMob.
  • Heeft u nog een vraag? Ga naar het AdMob-communityforum.
  • Meld tot slot ongeldige activiteit bij het AdMob-team.

De opbrengst optimaliseren met behulp van Analytics-statistieken

U kunt de gekoppelde services van Analytics gebruiken om te integreren met uw AdMob-opbrengst. Zo kunt u een uitgebreide, driedimensionale analyse van uw inkomsten uitvoeren op paginaniveau.

1. Koppel uw AdMob-apps aan Google Analytics voor Firebase.
  2. Ga in Analytics naar het tabblad Dashboard.
  3. Bekijk de uitsplitsing van de bezoekers in verschillende gebruikersdemografieën, bijvoorbeeld gender, leeftijd en land met de kaart Hoe ziet uw doelgroep eruit?.
  4. Ga naar het tabblad Conversies en selecteer first_open als gebeurtenis. U kunt een overzicht bekijken van bezoekers en LTV's uit verschillende bronnen (bijvoorbeeld Google Play, Google Ads-campagnes).

Door de bovenstaande gegevens te combineren, kunt u een multidimensionale analyse van specifieke verkeersbronnen, schermen en gebruikersgroepen uitvoeren.

Tips om geldig verkeer te behouden

• Gebruik Google Analytics voor Firebase om inzicht te krijgen in uw advertentieverkeer en app-gebruikers. U kunt verkeersrapporten uitsplitsen in kanalen, aangepaste gebeurtenissen of advertentieblokken in AdMob.
  • Maak verschillende advertentieblokken voor elk van uw apps. Scheid verschillende advertentieplaatsingen met unieke advertentieblok-ID's.
  • Klik niet op uw eigen advertenties. Als u de advertenties wilt testen, volgt u de instructies op Google Developers voor Android en iOS.
  • Bepaal botactiviteit: zelf-identificerende bots, spiders en zoekmachinecrawlers. Meer informatie over verkeerskwaliteit.
  • Werk samen met vertrouwde verkeerspartners om verdacht verkeer te voorkomen.

A/B-tests uitvoeren met Firebase Remote Config en Firebase A/B-tests

Met Firebase A/B-tests kunt u varianten van app-advertentieplaatsingen testen, de resultaten bijhouden en achterhalen welke variant de beste is.

Als u A/B-tests met Firebase wilt maken, volgt u deze stappen:

1. Voeg Remote Config of Firebase Cloud Messaging toe aan uw app.
  2. Maak een experiment.
  3. Definieer hoe u succes meet.
  4. Volg uw experiment om de beste variant te bepalen.

Voor meer informatie kunt u de pagina Firebase A/B-tests en deze AdMob-tutorial bekijken.