På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Medling

Vanliga frågor om partnerbudgivning (beta)

Obs! Det här är för närvarande en betafunktion.

Nedan hittar du svar på vanliga frågor om partnerbudgivning.

Allmänt

Vad är annonsenheter för partnerbudgivning?

Med partnerbudgivning får du tillgång till efterfrågan från Google som budgivningskälla på din medlingsplattform från tredje part. Om du inte använder AdMob som medlingsplattform kan du skapa en annonsenhet för partnerbudgivning så att Google (Google Ads, Display & Video 360) kan lägga bud på ditt annonsutrymme i tredjepartsauktioner.

Du måste skapa en ny annonsenhet för partnerbudgivning för att kunna tillgodose efterfrågan från Google genom budgivning i realtid på tredje parts medlingsplattformar. Du kan inte återanvända dina befintliga standardannonsenheter.

Kan jag använda annonsenheter för partnerbudgivning för andra integreringar?

Du kan bara använda annonsenheter för partnerbudgivning på medlingsplattformar från tredje part som stöds som budgivningskälla. Annonsenheter för partnerbudgivning kan inte användas som vattenfallskällor på medlingsplattformar från tredje part.

Du kan inte heller använda annonsenheter för partnerbudgivning tillsammans med AdMob-kampanjer eller i AdMob-medling. Om du vill använda kampanj- och/eller medlingsfunktionen i AdMob kan du skapa en standardannonsenhet i stället.

Vilken är skillnaden mellan partnerbudgivning och budgivning i AdMob?

Partnerbudgivning är en typ av annonsenhet med vilken du kan använda Google som budgivningskälla på din medlingsplattform från tredje part. Du bör använda den här annonsenhetstypen om du inte använder AdMob som medlingsplattform och vill få tillgång till efterfrågan från Google i auktioner med budgivning i realtid.

Budgivning på AdMob är avsedd för utgivare som använder AdMob som medlingsplattform. Du kan ställa in medlingsvattenfallet i AdMob så att annonskällor för budgivning kan delta i en realtidsauktion för att tillgodose dina annonsförfrågningar. Läs mer om budgivning i AdMob.

Hur får jag mina intäkter?

Du får intäkter från Google via ditt AdMob-konto. Läs mer om stegen för att få betalt och AdMobs betalningsplan.
Om du är ansvarig och använder MCM kan du läsa mer om betalningsuppgifter

Hur kan jag mäta resultatet av annonsenheter för partnerbudgivning?

Du kan använda den färdiga rapporten för partnerbudgivning direkt i AdMob för att analysera resultatet av dina annonsenheter för partnerbudgivning.

Så här ser du den färdiga rapporten för partnerbudgivning:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Rapporter i sidofältet.
  3. Klicka på Partnerbudgivning i avsnittet med färdiga rapporter.

Hur fungerar annonsenheter för partnerbudgivning tillsammans med budgivningslösningar på andra plattformar?

Med annonsenheter för partnerbudgivning kan Google lägga bud på dina annonsförfrågningar i en auktion med budgivning i realtid på en medlingsplattform från tredje part.

Först måste du skapa annonsenheten för partnerbudgivning i AdMob. Därefter måste du ange Google som budgivningskälla på medlingsplattformen från tredje part.

Google kräver att du mappar annonsenheten för partnerbudgivning på medlingsplattformen med hjälp av annonsenhets-id och app-id. Läs de specifika anvisningarna från medlingsplattformen för att skapa ett annonsnätverk och/eller mappa annonsenheter.

Läs mer om hur partnerbudgivning fungerar.

Inställning

Kan jag använda mina befintliga annonsenheter för att aktivera Google som budgivningskälla på en annan plattform?

Nej. Du måste skapa en ny annonsenhet för partnerbudgivning för att aktivera Google som budgivningskälla på en annan plattform. Du kan inte återanvända standardannonsenheter som annonsenheter för partnerbudgivning.

Vilka medlingsplattformar från tredje part har stöd för annonsenheter för partnerbudgivning?

För närvarande har följande plattformar stöd för partnerbudgivning:
  • AdMost
  • AppLovin MAX
  • Chartboost Mediation
  • DT Fairbid
  • Gravite
  • TopOn
  • Unity LevelPlay

Vilka SDK-versioner och adaptrar bör jag använda?

Vi rekommenderar att du installerar följande SDK:er för Google Mobile-annonser (GMA) i din app för att kunna använda partnerbudgivning:

• 21.4.0 eller senare för Android
  • 9.12.0 eller senare för iOS

Det lägsta SDK:et som behövs för att använda partnerbudgivning är följande:

Kontakta medlingsplattformen om du vill veta mer om deras krav på SDK:er och adaptrar för partnerbudgivning.

Varför kan jag inte välja vissa avancerade inställningar för annonsenheter för partnerbudgivning?

Avancerade inställningar stöds för närvarande inte för annonsenheter för partnerbudgivning. Vissa av dessa avancerade inställningar (till exempel frekvenstak) kan ställas in på medlingsplattformen från tredje part.

Felsökning

Varför är matchade förfrågningar och matchningsfrekvens lägre för annonsenheter för partnerbudgivning?

För annonsenheter för partnerbudgivning definieras matchade förfrågningar som antalet gånger Google vinner Googles budgivningsauktion, tredje parts budgivningsauktion och tredje parts vattenfall (om tillämpligt). och returnerar en annons för appen.

Eftersom matchade förfrågningar beräknas på olika sätt för annonsenheter för partnerbudgivning kan det hända att du ser en minskning av matchningsfrekvensen och en ökning av visningsfrekvensen i dina rapporter. Detta påverkar inte dina annonsintäkter.

Varför är det skillnad mellan de exponeringar som rapporteras i mitt AdMob-konto och mina konton hos min medlingsplattform från tredje part?

Det kan förekomma mindre skillnader på grund av att standarderna för hur exponeringar räknas skiljer sig åt, och möjligen även på grund av skillnader i integreringen. I fall där det förekommer skillnader är det de exponeringar som visas i ditt AdMob-konto som ligger till grund för dina uppskattade intäkter.

Varför är det skillnad mellan intäktsrapporteringen i mitt AdMob-konto och på min medlingsplattform från tredje part?

Rapporterna för partnerbudgivning visar en uppskattning av dina intäkter från annonsenheten för partnerbudgivning på din medlingsplattform från tredje part. Varje plattform kan välja att visa intäkter baserat på de egna avtalsvillkoren. På grund av dessa skillnader i rapportstandarder kan små avvikelser förekomma. Vid skillnader bör du titta på de uppskattade intäkter som visas i ditt AdMob-konto eftersom de ligger närmast den slutliga utbetalningen från Google.

Jag har problem med min medlingsplattform från tredje part. Vad kan jag göra?

Se medlingsplattformens supportalternativ.

Kan jag använda annonsgranskaren för att testa min integrering?

Nej. Annonsgranskaren kan endast användas om du använder AdMob eller Ad Manager som medlingsplattform. Kontakta medlingsplattformen för mer information om det bästa sättet att testa din integrering.