Varsel

Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Mediering

Vanlige spørsmål om partnerbudgivning (beta)

Note: This feature is currently in beta release.

Nedenfor svarer vi på noen av de vanligste spørsmålene om partnerbudgivning.

Generelt

Hva er annonseenheter med partnerbudgivning?

Med partnerbudgivning får du tilgang til Google-etterspørsel som budkilde på medieringsplattformer fra tredjeparter. Hvis du ikke bruker AdMob som medieringsplattform, kan du konfigurere en annonseenhet med partnerbudgivning slik at Google (Google Ads, Display & Video 360) kan by på beholdningen din i auksjoner hos tredjeparter.

Du må opprette en ny annonseenhet med partnerbudgivning for å få tilgang til Google-etterspørsel via budgivning i sanntid på tredjepartsplattformer for mediering. Du kan ikke bruke eksisterende standard annonseenheter på nytt.

Kan jeg bruke annonseenheter med partnerbudgivning i andre integreringer?

Som budgivningskilde kan du bare bruke annonseenheter med partnerbudgivning på støttede tredjepartsplattformer for mediering. Annonseenheter med partnerbudgivning kan ikke brukes i sammenkjeding av annonsekilder på tredjepartsplattformer for mediering.

Du kan heller ikke bruke annonseenheter med partnerbudgivning sammen med AdMob-kampanjer eller AdMob-mediering. Hvis du vil bruke kampanje- eller medieringsfunksjonen i AdMob, oppretter du i stedet en standard annonseenhet.

Hva er forskjellen mellom partnerbudgivning og budgivning i AdMob?

Partnerbudgivning er en type annonseenhet som gir deg muligheten til å bruke Google som budgivningskilde på tredjepartsplattformer for mediering. Du bør velge denne typen annonseenhet hvis du ikke bruker AdMob som medieringsplattform, og du vil ha tilgang til Google-etterspørsel i tredjepartsauksjoner med budgivning i sanntid.

Budgivning på AdMob er for publisister som bruker AdMob som medieringsplattform. Du kan konfigurere sammenkjeding av mediering i AdMob for å kalle opp annonsekilder med budgivning og konkurrere om å fylle annonseforespørsler i auksjoner med budgivning i sanntid. Finn ut mer om budgivningen i AdMob.

Hvordan mottar jeg inntekter fra Google?

Du får inntekter fra Google via AdMob-kontoen din. Finn ut mer om fremgangsmåten du må følge for å motta betalinger, og betalingsplaner i AdMob.
Hvis du er administrator og bruker MCM, kan du finne ut mer om betalingsoppføringer

Hvordan måler jeg resultatene fra annonseenheter med partnerbudgivning?

Du kan bruke standardrapporten om partnerbudgivning i AdMob for å analysere resultatene for annonseenhetene dine med partnerbudgivning.

Slik ser du standardrapporten om partnerbudgivning:

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Rapporter i sidefeltet.
  3. Klikk på Partnerbudgivning i delen for standardrapporter.

Hvordan fungerer annonseenheter med partnerbudgivning sammen med budgivningsløsningene på andre plattformer?

Med annonseenheter for partnerbudgivning kan Google-forespørsler by på annonseforespørslene dine i en auksjon med budgivning i sanntid på en tredjepartsplattform for mediering.

Først oppretter du annonseenheten med partnerbudgivning i AdMob. Deretter konfigurerer du Google som budgivningskilde på tredjepartsplattformen for mediering.

Google krever at publisister tilordner annonseenhets-ID-en og app-ID-en for annonseenheten med partnerbudgivning på medieringsplattformen. Gå til medieringsplattformen fra den aktuelle tredjeparten for å se spesifikk veiledning om hvordan du konfigurerer annonsenettverk og/eller tilordner annonseenheter.

Finn ut hvordan partnerbudgivning fungerer.

Konfigurering

Kan jeg konfigurere Google som budgivningskilde på en annen plattform ved hjelp av de eksisterende annonseenhetene mine?

Nei. Du må opprette en ny annonseenhet med partnerbudgivning for å bruke Google som budgivningskilde på en annen plattform. Du kan heller ikke gjenbruke standard annonseenheter som annonseenheter med partnerbudgivning.

Hvilke tredjepartsplattformer for mediering støtter annonseenheter med partnerbudgivning?

Per nå støtter disse plattformene partnerbudgivning:
  • AdMost
  • AppLovin MAX
  • Chartboost Mediation
  • DT FairBid
  • Gravite
  • TopOn
  • Unity LevelPlay

Hvilke SDK-versjoner og -adaptere bør jeg bruke?

Vi anbefaler at du installerer følgende versjon av Google Mobile Ads (GMA) SDK i appen, så du kan bruke partnerbudgivning:

• 21.4.0 eller nyere for Android
  • 9.12.0 eller nyere for iOS

For å bruke partnerbudgivning må dette minstekravet til SDK innfris:

• 21.0.0 eller nyere for Android
  • 8.5.0 eller nyere for iOS

På tredjepartsplattformen for mediering kan du sjekke hvilke krav som gjelder for SDK-er og adaptere i forbindelse med partnerbudgivning.

Hvorfor er det visse avanserte innstillinger jeg ikke kan velge for annonseenheter med partnerbudgivning?

For øyeblikket støttes ikke avanserte innstillinger for annonseenheter med partnerbudgivning. Du kan imidlertid konfigurere enkelte slike avanserte innstillinger (f.eks. frekvenstak) på tredjepartsplattformen for mediering.

Feilsøking

Hvorfor er samsvarsfrekvensen og antallet forespørsler med samsvar lavere for annonseenheter med partnerbudgivning?

For annonseenheter med partnerbudgivning fastsettes antallet forespørsler med samsvar etter hvor mange ganger Google vinner Google-auksjonen, tredjepartsauksjonen og sammenkjedingen av annonsekilder fra tredjepartsplattformen (hvis dette er aktuelt) og leverer en annonse til appen.

Forespørsler med samsvar beregnes annerledes for annonseenheter med partnerbudgivning. Derfor kan du se en nedgang i samsvarsfrekvensen og en økning i visningsfrekvensen i rapportene. Dette påvirker ikke annonseinntektene.

Hvorfor avviker antallet visninger som rapporteres i AdMob-kontoen, fra antallet på tredjepartsplattformen for mediering?

Det kan oppstå små avvik som skyldes ulike tellemetoder for visninger eller ulike integreringer. Ved avvik beregnes inntekten på grunnlag av visningene som er registrert i AdMob-kontoen din.

Hvorfor avviker inntektsrapporteringen i AdMob-kontoen fra tredjepartsplattformen for mediering?

Med rapporteringen om partnerbudgivning får du et anslag for inntektene annonseenheten med partnerbudgivning har generert på tredjepartsplattformen for mediering. Hver plattform viser inntekter basert på sine egne avtalevilkår. På grunn av disse ulike rapporteringsstandardene kan det oppstå små avvik. Ved avvik kan du anta at den beregnede inntekten i AdMob-kontoen din ligger nærmest den faktiske betalingen fra Google.

Jeg har problemer med tredjepartsplattformen for mediering. Hva gjør jeg?

Se brukerstøttealternativene for tredjepartsplattformen.

Kan jeg teste integreringen min med annonseinspektøren?

Nei. Med annonseinspektøren kan du bare teste integreringer med AdMob eller Ad Manager som medieringsplattform. Sjekk på tredjepartsplattformen hva som er den beste måten å teste integreringen på.