På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Rapporter

Använda annonsintäkter på exponeringsnivå

Med annonsintäkter på exponeringsnivå kan du beräkna mer exakt data om appanvändarnas livstidsvärde (LTV). LTV är ett viktigt mätvärde som kan hjälpa dig att fatta beslut kring din strategi för förvärv och intäktsgenerering.

När du aktiverar annonsintäkter på exponeringsnivå returnerar AdMob annonsintäkterna från varje annonsexponering som visas på användarens enhet. Du kan använda denna data i dina interna system eller andra tredjepartsverktyg för att skaffa dig en bättre bild av användarnas aktiviteter.

Använd kohortrapporten om du vill att AdMob ska sammanställa och analysera din LTV-data.

Så fungerar det

När en annonsexponering visas skickar SDK:et för Google Mobile-annonser annonsens intäktsvärde, valuta och noggrannhetsnivå till din app.

Obs! USD är den enda valutan som används för annonsintäkter på exponeringsnivå.

Följande tabell visar tillgängliga noggrannhetsnivåer och vad de betyder.

Noggrannhetsnivå Beskrivning
Exakt

Det exakta belopp som betalas för annonsen. Detta är endast tillgängligt för AdMob-nätverket och dina annonskällor för budgivning. Om AdMob inte kan ge ett exakt värde för annonskällan för budgivning visas en uppskattning.

Obs! Vi förväntar oss att avvikelserna mellan de uppskattade annonsintäkterna och de faktiska värdena ligger inom ett intervall på 10 %.

Beräknat

En uppskattning av annonsvärdet som beräknas utifrån samlad data.

Om du har angett användaruppgifter för annonskällor för annonskällor från tredje part vid vattenfallsmedling använder AdMob ett genomsnitt baserat på information om tidigare resultat för att beräkna en uppskattning av värdet.

Obs! Vi förväntar oss att avvikelserna mellan de uppskattade annonsintäkterna och de faktiska värdena ligger inom ett intervall på 10 %.

Tillhandahålls av utgivaren

Det manuella CPM-värdet som du angav för instansen av din vattenfallsannonskälla i en medlingsgrupp.

Om du inte har angett annonskällans användaruppgifter eller mappningsinformation för annonsenhet, eller om AdMob inte kan samla in tillräckligt med data för att beräkna en uppskattning av annonsvärdet för annonskällan från tredje part, används det manuella eCPM-värdet som du har angett.

Okänt

När det inte finns några tillgängliga datakällor för att beräkna ett intäktsvärde från AdMob.

Detta sker för annonskällor för budgivning för vilka AdMob tillhandahåller ett uppskattat intäktsvärde om det inte finns tillräckligt med data för att beräkna värdet.

Obs! Noggrannhetsnivån är inte känd för AdMob-kampanjer och egna annonser. I dessa situationer returnerar AdMob värdet 0 USD.

Kom igång

Så här använder du annonsintäkter på exponeringsnivå:

1. Tänk på att använda den tidigaste tillåtna versionen av SDK:et för Google Mobile-annonser:
  2. Aktivera inställningen för annonsintäkter på exponeringsnivå i ditt AdMob-konto:
    1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
    2. Klicka på Inställningar i sidofältet.
    3. Klicka på fliken Konto.
    4. Leta reda på avsnittet Kontokontroller och klicka på Annonsintäkter på exponeringsnivå för att aktivera inställningen.
  3. Implementera hanteraren för betalda händelser i appen. Följ anvisningarna för Android, iOS eller Unity.

Vanliga frågor

Svar på vanliga frågor om annonsintäkter på exponeringsnivå.

Utöka alla  Komprimera alla
Hur skiljer sig annonsintäkter på exponeringsnivå från AdMob-rapporter och data från AdMob API?

Annonsintäkter på exponeringsnivå är bäst lämpat för att användas med mer detaljerad intäktsdata och för LTV-beräkning. Överväg att använda annonsintäkter på exponeringsnivå om du

• behöver mer detaljerad LTV-data
  • själv beräknar LTV eller ROAS (avkastning på annonsutgift)
  • använder ett internt system eller tredjepartsverktyg för dataanalys och/eller ROAS-beräkning
  • har utvecklarresurser för att implementera annonsintäkter på exponeringsnivå.

Annars kan du använda kohortrapporten.

Annonsintäkter på exponeringsnivå stöds av ett antal mätnings- och dataanalysföretag. Du kan se vilka företag som stöds för Android, iOS och Unity. Om ditt företag inte stöds ännu kan du kanske skicka data om annonsintäkter på exponeringsnivå direkt till ditt SDK från tredje part.
Hur ska jag använda data om annonsintäkter på exponeringsnivå?
Annonsintäkter på exponeringsnivå ger dig information om totala intäkter och exponeringar. Totala intäkter är summan av ad_value från alla annonsintäktshändelser på exponeringsnivå (kallas även betalda händelser i SDK-API:et).
Baserat på vad du samlar in från SDK:et kan du se denna data per annonskälla, annonsenhet, annonsformat eller annat.
Obs! För att avgöra vilken annonskälla som visade annonser i samband med en specifik betald händelse kan du använda metoden MediationAdapterClassName() på något av annonsformaten. Läs mer om hur du utför tester med medling för Android, iOS och Unity.

Totalt antal exponeringar är antalet händelser i form av LTV-återkopplingspingar. Tänk på att inkludera händelser med noll ad_value för att förhindra underrapportering.

Varför finns det avvikelser i informationen?

En viss grad av avvikelse är förväntad med annonsintäkter på exponeringsnivå för AdMob och tredjepartsnätverk. Beroende på beräkningen kan jämförelsen av data om annonsintäkter på exponeringsnivå med AdMob-rapporter och andra datakällor variera.

Tänk på att inte filtrera bort några händelser när du samlar in data om annonsintäkter på exponeringsnivå och beräknar LTV.

Om du ser en avvikelse i värden med uppskattad noggrannhetsnivå kan detta bero på följande:

• Ändringar av minimibelopp och eCPM-variationer: Eftersom värden med uppskattad noggrannhetsnivå beräknas utifrån ett genomsnitt baserat på tidigare data kan ändringar av minimibeloppet för annonsenheter och andra CPM-variationer leda till över- eller underskattning.
  • Nya instanser av annonskällor: Om du har aktiverat optimering kan det ta upp till fem dagar innan AdMob genererar data om en ny instans av en annonskälla. Till dess används den noggrannhetsnivå som tillhandahålls av utgivaren.

Om du ser en avvikelse i värden med noggrannhetsnivå som tillhandahålls av utgivaren kan detta bero på en felmatchning mellan manuell eCPM och minimibeloppet för annonsenheter från tredje part.

Om du använder manuell eCPM i medlingsvattenfallet används detta eCPM-värde för att beräkna data om annonsintäkter på exponeringsnivå. Om eCPM används för att ordna instanser av vattenfallsannonskällor eller om det inte matchar minimibeloppet för annonsenheter från tredje part kan det leda till avvikelser. Anledningen är att det manuella eCPM-värdet inte motsvarar den faktiska CPM som hämtas från tredje part.

Du kan ange användaruppgifter för vattenfallsannonskällor så att AdMob kan beräkna eCPM och minska avvikelser.

AdMob kan filtrera bort ogiltig trafik efter att exponeringen har skett. I sådana fall kan du se avvikelser mellan vad som visas i AdMob-rapporterna och den data som samlades in via API:et för annonsintäkter på exponeringsnivå innan filtret tillämpades.

Kan jag integrera med en appattributionspartner (AAP) från tredje part?
Du kan se vilka företag som stöds för Android, iOS och Unity. Om ditt företag inte stöds ännu kan du kanske fortfarande skicka data om annonsintäkter på exponeringsnivå direkt till ditt SDK från tredje part.
Varför ser jag ad_value = $0?

Om AdMob inte har tillräckligt med data för att beräkna intäkterna för en annonskälla för budgivning rapporteras värdet 0 USD. Dessutom rapporteras Okänd för noggrannhetsnivån. Detta kan inträffa om annonskällan är en AdMob-kampanj.

Annonskällan från LTV-återkopplingspingen visar null. Varför händer detta?

Om du får värdet null för en annonskälla som använder vår återkopplingsping från annonsadaptern beror det troligen på ett fel vid annonsinläsningen:

• iOS: null om ingen annons returnerades
  • Android: null om annonsen inte kunde läsas in