Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Raportit

Impressiokohtaisten mainostulojen käyttäminen

Impressiokohtaisten mainostulojen avulla voit laskea tarkempaa dataa sovelluksesi käyttäjien elinkaariarvosta. Elinkaariarvo on tärkeä mittari, jonka avulla voit kehittää käyttäjien hankinta- ja kaupallistamisstrategiaasi.

Kun otat impressiokohtaiset mainostulot käyttöön, AdMob lähettää mainostulot, jotka saadaan jokaisesta käyttäjän laitteella näkyvästä mainosimpressiosta. Tämän jälkeen voit saada paremman käsityksen käyttäjiesi toiminnasta hyödyntämällä kyseistä dataa sisäisissä järjestelmissäsi tai muissa kolmannen osapuolen työkaluissa.

Jos haluat AdMobin kokoavan ja analysoivan elinkaariarvodataa, käytä kohorttiraporttia.

Näin se toimii

Kun mainosimpressio näkyy, Google Mobile Ads SDK lähettää mainosta koskevan tuloarvon, valuutan ja tarkkuustason sovellukseesi.

Huom. Impressiokohtaisten mainostulojen valuuttana käytetään aina USD:tä.

Tarkkuustasot ja niiden merkitykset on kerrottu alla olevassa taulukossa.

Tarkkuustaso Merkitys
Tarkka

Mainoksesta maksettu tarkka arvo. Tämä on käytettävissä vain AdMob-verkostossa ja hintatarjousmainoslähteissäsi. Jos AdMob ei pysty antamaan hintatarjousmainoslähteestä tarkkaa arvoa, se antaa siitä arvion.

Huom. Arvioitujen mainostulojen ja toteutuneiden arvojen odotetaan eroavan toisistaan enintään 10 %.

Arvioitu

Mainoksen arvo, joka on arvioitu kootun datan perusteella.

Jos olet lisännyt kolmannen osapuolen mainoslähteille kirjautumistiedot waterfall-välityksessä, AdMob käyttää arvion luomiseen keskiarvoa, joka perustuu aiempaan dataan.

Huom. Arvioitujen mainostulojen ja toteutuneiden arvojen odotetaan eroavan toisistaan enintään 10 %.

Julkaisijan toimittama

Mainoksen arvo kertoo manuaalisen tuhannen impression hinnan (CPM), joka waterfall-mainoslähteen esiintymällesi on lisätty välitysryhmässä.

Jos et ole lisännyt mainoslähteen kirjautumistietoja tai mainosyksikön mäppäystietoja tai jos AdMob ei pysty keräämään riittävästi dataa voidakseen arvioida kolmannen osapuolen mainoslähteen mainoksen arvon, se käyttää lisäämääsi manuaalista todellista tuhannen impression hintaa (eCPM).

Tuntematon

AdMobilla ei ole datalähteitä käytettävissä tulojen laskemista varten.

Tätä käytetään sellaisten hintatarjouspalveluja tarjoavien mainoslähteiden yhteydessä, joille AdMob antaa arvioidun tuloarvon, jos arvon laskemiseen ei ole riittävästi dataa.

Huom. Tarkkuus on tuntematon AdMobin kampanjoissa ja oman yrityksen mainoksissa. AdMob palauttaa tällaisissa tapauksissa arvoksi 0 $.

Näin pääset alkuun

Impressiokohtaisten mainostulojen käyttäminen

1. Varmista, että käytössäsi on jokin seuraavista Google Mobile Ads SDK ‑versioista:
    • Android: 21.1.0 tai uudempi
    • iOS: 9.10.0 tai uudempi
    • Unity: 5.0.0 tai uudempi.
  2. Laita impressiokohtaisten mainostulojen asetus päälle AdMob-tililläsi seuraavasti:
    1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
    2. Valitse sivupalkista Asetukset.
    3. Klikkaa Tili-välilehteä.
    4. Laita Tilin hallinta ‑kohdassa oleva Impressiokohtaiset mainostulot ‑asetus päälle.
  3. Ota maksullisten tapahtumien käsittelijä käyttöön sovelluksessasi seuraamalla Androidin, iOS:n tai Unityn ohjeita.

Usein kysyttyä

Seuraavassa on vastauksia impressiokohtaisia mainostuloja koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki
Miten impressiokohtaiset mainostulot eroavat AdMob-raporteista ja AdMob API:n kautta saatavasta datasta?

Impressiokohtaiset mainostulot soveltuvat parhaiten tarkan tulodatan keräämiseen ja elinkaariarvon laskemiseen. Niiden käyttöä kannattaa harkita seuraavissa tilanteissa:

• Tarvitset tarkempaa elinkaariarvodataa.
  • Lasket elinkaariarvon tai mainostuoton (ROAS) itse.
  • Käytät sisäistä järjestelmää tai kolmannen osapuolen työkalua datan analysointiin tai mainostuoton laskemiseen.
  • Sinulla on riittävästi kehittäjäresursseja impressiokohtaisten mainostulojen käyttöönottoon.

Muussa tapauksessa voit käyttää kohorttiraporttia.

Impressiokohtaiset mainostulot on helppo ottaa käyttöön, ja niitä tuetaan useissa mittaus- ja analytiikkayrityksissä. Voit tarkistaa tuetut yritykset Androidin, iOS:n ja Unityn osalta. Jos impressiokohtaisia mainostuloja ei vielä tueta yrityksessäsi, voit ehkä silti välittää näiden tulojen dataa suoraan kolmannen osapuolen SDK:lle.
Miten impressiokohtaista mainostulodataa käytetään?
Impressiokohtaisista mainostuloista näet kokonaistulot ja impressiot. Kokonaistuloilla tarkoitetaan kaikkien impressiokohtaisten mainostulotapahtumien (joita kutsutaan SDK APIssa myös maksullisiksi tapahtumiksi) ad_value-arvojen summaa.
SDK:sta keräämiesi tietojen perusteella voit tutkia tätä dataa esimerkiksi mainoslähteen, mainosyksikön tai mainosmuodon mukaan.
Huom. Jos haluat selvittää, mikä mainoslähde liittyy tiettyyn maksulliseen tapahtumaan, käytä MediationAdapterClassName()-menetelmää missä tahansa mainosmuodossa. Lue lisää välityksen testaamisesta Androidilla, iOS:llä tai Unitylla.

Impressioiden kokonaismäärä ilmaisee elinkaariarvon päivitysilmoitustapahtumien määrän. Muista aliraportoinnin välttämiseksi lisätä myös sellaiset tapahtumat, joilla ei ole ad_value-arvoa.

Miksi datassa on eroja?

Impressiokohtaisissa mainostuloissa on odotettavissa joitain eroja AdMobin ja kolmannen osapuolen verkostojen välillä. Laskentatavasta riippuen impressiokohtaisten mainostulojen data voi poiketa AdMob-raporttien tai muun datalähteen datasta.

Varmista, ettei mitään tapahtumia suodateta pois, kun keräät impressiokohtaisten mainostulojen dataa ja lasket elinkaariarvoa.

Jos huomaat ristiriitoja arvioidun tarkkuuden mukaisissa arvoissa, se voi johtua seuraavista syistä:

• Alimman tason muutokset ja eCPM-hinnan vaihtelut: Koska arviot lasketaan aiempaan dataan pohjautuvan keskiarvon perusteella, mainosyksikön alimman tason muutokset tai tuhannen impression hinnan vaihtelut saattavat johtaa liian korkeaan tai alhaiseen arvioon.
  • Uudet mainoslähde-esiintymät: Jos optimointi on käytössä, AdMobilta voi mennä viisi päivää, ennen kuin se saa luotua dataa uutta esiintymää varten. Siihen asti käytetään julkaisijan toimittama ‑tarkkuustasoa.

Jos julkaisijan toimittama ‑tarkkuustason mukaisissa arvoissa on ristiriitoja, se voi johtua ristiriidasta manuaalisen eCPM-hinnan ja kolmannen osapuolen mainosyksikön alimman tason välillä.

Jos käytät waterfall-välityksessä manuaalista eCPM-hintaa, tätä eCPM-arvoa käytetään impressiokohtaisten mainostulojen datan laskemiseen. Jos eCPM-hintaa käytetään waterfall-mainoslähteiden esiintymien järjestämiseen tai se ei vastaa kolmannen osapuolen mainosyksikön alinta tasoa, tämä voi aiheuttaa ristiriitoja, koska manuaalinen eCPM-hinta ei vastaa kolmannen osapuolen toimittamia todellisia CPM-hintoja.

Voit lisätä waterfall-mainoslähteen kirjautumistiedot, jotta AdMob voi arvioida eCPM-hinnan ja vähentää ristiriitaisuuksia.

AdMob saattaa ottaa käyttöön kelpaamattoman liikenteen suodatuksen impression näkymisen jälkeen. Näissä tapauksissa saatat huomata eroja AdMobin raporteissa näkyvien mainostulojen ja impressiokohtaisten mainostulojen datasovellusliittymällä ennen suodattimen käyttöönottoa kerättyjen mainostulojen välillä.

Voinko tehdä integroinnin kolmantena osapuolena toimivaan App Attribution Partner (AAP) ‐kumppaniin?
Voit tarkistaa tuetut yritykset Androidin, iOS:n ja Unityn osalta. Jos impressiokohtaisia mainostuloja ei vielä tueta yrityksessäsi, voit ehkä silti välittää näiden tulojen dataa suoraan kolmannen osapuolen SDK:lle.
Miksi ad_value-arvona näkyy 0 $?

Jos AdMobilla ei ole riittävästi dataa hintatarjousmainoslähteen tulojen laskemiseen, arvoksi raportoidaan 0 $. Tarkkuustasona näkyy tällöin Tuntematon. Näin käy, jos mainoslähde on AdMob-kampanja.

Mainoslähteen elinkaariarvon päivitysilmoitusten arvo on tyhjä. Mistä se johtuu?

Jos välityssovittimen takaisinkutsua käyttävän mainoslähteen arvo on nolla, se johtuu todennäköisesti mainoksen lataamisvirheestä:

• iOS: Arvo on tyhjä, jos mainosta ei palautettu.
  • Android: Arvo on tyhjä, jos mainoksen lataaminen epäonnistui.