Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Aan de slag

Uw app testen met de Ad Inspector

In realtime advertenties testen zonder te coderen

De Ad Inspector is een functie die is opgenomen in de SDK voor mobiele advertenties van Google (versie 20.0.0 of hoger voor Android, versie 7.68.0 of hoger voor iOS). Deze tool biedt nuttige inzichten over de advertentieweergave en maakt het mogelijk advertentiebronnen van derden in realtime te testen. U hoeft hiervoor zelf niet te coderen.

Met een eenvoudig gebaar, bijvoorbeeld door uw testapparaat te schudden of snel te draaien, krijgt u de Ad Inspector als overlay te zien in uw apps. Met de Ad Inspector kunt u het volgende:

• Uw advertentieblokken inspecteren
    • Checken of er aan advertentieverzoeken wordt voldaan zoals verwacht
    • Fouten opsporen en informatie bekijken over hoe u deze kunt verhelpen
    • De gegevens van de bemiddelingswaterfall per verzoek bekijken
  • De status van uw SDK-adapter voor advertentiebronnen van derden checken
  • Afzonderlijke waterfall-advertentiebronnen van derden testen
    • Nagaan of u de advertentiebron voor bemiddeling correct heeft geconfigureerd
    • Per advertentieblok checken hoe elk van uw advertentiebronnen presteert
  • Integraties van aangepaste gebeurtenissen testen

De mobiele AdMob-interface met de Ad Inspector.

Aan de slag

Zo gebruikt u de Ad Inspector:

1. Installeer en initialiseer de nieuwste SDK voor mobiele advertenties van Google (versie 20.0.0 of hoger voor Android, versie 7.68.0 of hoger voor iOS).
    Als u biedingsgegevens wilt bekijken in de Ad Inspector, moet u versie 20.2.0 of hoger voor Android en versie 8.5.0 of hoger voor iOS installeren.
  2. Stel een testapparaat in en selecteer het gebaar waarmee u de Ad Inspector op dit apparaat wilt aanroepen. Bekijk meer informatie over hoe u een testapparaat toevoegt.
  3. Open uw app op het testapparaat en ga ermee aan de slag. Zo zorgt u ervoor dat er voldoende advertentieverzoeken zijn om te analyseren. Als u uw app zo heeft ingesteld dat er van tevoren advertenties in het cachegeheugen worden opgeslagen, ziet u misschien al enkele advertentieverzoeken als u de app opent.
  4. Nadat u de app een tijdje heeft gebruikt op het testapparaat, roept u de Ad Inspector aan met het gebaar dat u in stap 2 heeft geselecteerd.
U kunt de Ad Inspector ook op het testapparaat activeren via een API-aanroep. Bekijk meer informatie over hoe u dit doet voor Android of iOS.