Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Om IDFA-meldinger

IDFA (identifikator for annonsører) er en Apple iOS-funksjon som identifiserer brukerens mobilenhet. Du kan bruke «Personvern og meldinger» til å vise brukerne dine en IDFA-melding rett før ATT-varselet for iOS. Ut fra informasjonen i IDFA-forklaringsmeldingene skjønner brukerne konteksten og hva dataene deres kan bli brukt til.

An image showing what app users see: the explainer message, then the iOS ATT alert, then your app.

Du kan opprette, redigere og publisere IDFA-meldinger i «Personvern og meldinger». Du bør ta med informasjon om hvordan du benytter deg av brukerdata, og hvordan brukerne dine kan velge å tillate bruk av IDFA, i IDFA-forklaringsmeldingen din. For å engasjere brukerne kan du tilpasse forklaringsmeldingen – for eksempel ved å få den til å matche skrivestilen og fargevalgene i den aktuelle iOS-appen din.

På iOS 13 og tidligere versjoner var IDFA tilgjengelig som standard, med mindre brukerne hadde begrenset den personlige tilpasningen av annonser via innstillingene på iOS-enhetene sine.

I iOS 14.5 og nyere utgaver må brukere uttrykkelig gi tillatelse til at IDFA skal kunne brukes. Hvis du legger til AppTrackingTransparency-tillatelsen i appene dine, blir brukerne vist et ATT-varsel (kalles «ATT-varsel for iOS) der de blir bedt om å gi tilgang til og tillate bruk av identifikatorer som IDFA.

Meldingsstruktur

IDFA-forklaringsmeldinger består av flere «skjermer» (eller «sider») som vises til brukere når de leser meldingen din.

IDFA-meldinger inneholder disse elementene:

1. Siden med forklaringsmeldingen: Dette er hovedskjermen i IDFA-meldingen. Her forklares brukerne hvorfor nettstedet ditt ber om samtykke fra dem, og hva de samtykker i. Hvis brukerne klikker på «Fortsett», vises skjermen med ATT-varselet for iOS.
  2. Siden med ATT-varselet for iOS: Her vises dialogboksen knyttet til bekreftelse av ATT-varselet for iOS. Brukerne kan klikke på den aktuelle knappen for å bekrefte valget sitt.
    1. «Be appen om ikke å spore»-knappen: Via denne knappen kan brukerne avvise meldingen uten å tillate sporing. Meldingen lukkes når brukerne klikker på knappen.
    2. «Tillat»-knappen: Via denne knappen kan brukerne godta sporing. Meldingen lukkes når brukerne klikker på knappen.

Forutsetninger

For at du skal kunne bruke «Personvern og meldinger» til å administrere og publisere IDFA-forklaringsmeldingene dine, må du integrere versjon 1.1.0 eller nyere av UMP SDK samt GMA SDK i appene dine. Du kan utføre disse trinnene for å stille godt forberedt når iOS 14 lanseres. Gå til developers.google.com hvis du vil ha informasjon om bruk av UMP SDK for AdMob og Ad Manager.

Melding som brukerne dine blir vist

Hvis du ikke innhenter samtykke i tråd med GDPR via «Personvern og meldinger», ser brukerne alltid IDFA-forklaringsmeldingen rett før ATT-varselet for iOS.

Hvis du bruker «Personvern og meldinger» til å innhente samtykke i tråd med GDPR, kan disse scenarioene forekomme:

Hvis brukeren Ser hen dette rett før ATT-varselet for iOS:
Ikke er i et EØS-land IDFA-forklaringsmeldingen
Er i et EØS-land og allerede har samtykket i tråd med GDPR IDFA-forklaringsmeldingen
Er i et EØS-land og ennå ikke har tatt en avgjørelse om samtykke for EU-borgere GDPR-samtykkemeldingen

Rapportering

Ad Manager-brukere kan opprette en rapport med utgangspunkt i IDFA-beregningene for å se hvilke interaksjoner brukerne har med iOS-varslene og IDFA-meldingene sine.