Varsel

Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Typer tilgjengelige brukermeldinger

Du kan opprette disse typene brukermeldinger i «Personvern og meldinger»-verktøyet. I fremtidige oppdateringer kommer denne listen til også å omfatte andre typer meldinger.

Meldingstype Berøres Bruksområder
Europeiske forordninger Appbrukere i EØS, Storbritannia og Sveits

Til å innhente samtykke i tråd med europeiske forordninger

IDFA-forklaringsmelding iOS-brukere Til å be iOS-brukere om å gi samtykke til bruk av IDFA

Kontroller for personlig tilpasning av annonser (beta)

Appbrukere utenfor områder som er underlagt personvernlovgivning (f.eks. personvernforordningen eller CPRA) Til å tillate at brukere velger eller velger bort personlig tilpasning av annonser

Andre innstillinger:

• LGPD: Du kan ikke lage LGPD-meldinger via «Personvern og meldinger». Klikk på LGPD på «Personvern og meldinger»-fanen for å finne ut mer om Googles tilnærming til LGPD.
  • Forskrifter i amerikanske delstater: Du kan ikke lage meldinger om forskrifter i amerikanske delstater for apper på «Personvern og meldinger»-fanen. Du kan klikke på Forskrifter i amerikanske delstater på «Personvern og meldinger»-fanen for å administrere innstillingene for annonseforespørsler fra amerikanske delstater i henhold til delstatsspesifikk personvernlovgivning.

Meldingen brukerne får se

Når appen åpnes

Når appen åpnes, kalles requestConsentInfoUpdate opp, og meldingen som brukerne dine da får se, avhenger av meldingsoppsettet ditt og implisitte forespørselsparametere (f.eks. bruker, enhet, region eller brukers enhetstype).

• Hvis du ikke bruker «Personvern og meldinger» til å innhente samtykke i tråd med europeiske forordninger, men til bruk av IDFA, ser brukerne alltid IDFA-forklaringsmeldingen rett før ATT-varselet for iOS.
  • Hvis du bruker «Personvern og meldinger» til å innhente samtykke i tråd med europeiske forordninger og til bruk av IDFA, får du disse scenarioene:
Hvis brukeren Ser hen dette rett før ATT-varselet for iOS:
Ikke er i et EØS-land IDFA-forklaringsmeldingen
Er i et EØS-land og tidligere har gitt samtykke i tråd med europeiske forordninger IDFA-forklaringsmeldingen
Er i et EØS-land, men har ennå ikke gitt eller avvist samtykke i tråd med europeiske forordninger Meldingen om europeiske forordninger
Hvis du har angitt «Overalt»-målretting for europeiske forordninger, vises meldingen om europeiske forordninger alle steder – ikke bare i EØS-land.

Gjør følgende hvis du ikke innhenter samtykke til bruk av IDFA via «Personvern og meldinger»-verktøyet, eller hvis en bruker ikke benytter seg av en iOS-enhet:

Hvis brukeren Da ser hen følgende når appen åpnes:
Ikke er i et EØS-land

Ingen melding, siden samtykke ikke kreves

Er i et EØS-land og tidligere har gitt samtykke i tråd med europeiske forordninger

Ingen melding, siden samtykke ikke kreves

Er i et EØS-land, men har ennå ikke gitt eller avvist samtykke i tråd med europeiske forordninger Meldingen om europeiske forordninger

Ved inngangspunktet til personvernalternativene

Meldinger om bortvalg og oppheving av samtykke vises når showPrivacyOptionsForm kalles opp i inngangspunktet til personvernalternativene som du gjengir i appen din, hvis det er aktuelt.

Hvis brukeren

Da får hen se følgende i inngangspunktet til personvernalternativene:

Er i et EØS-land* Meldingen om europeiske forordninger, hvis den er implementert via «Personvern og meldinger»
Er i en regulert amerikansk delstat** Ingen melding (ikke nødvendig å gjengi inngangspunktet til personvernalternativene)
Ikke oppfyller noen av kriteriene ovenfor Meldingen om kontroller for personlig tilpasning av annonser, hvis den er implementert via «Personvern og meldinger»

* Eller tidligere har tatt en avgjørelse om samtykke i henhold til europeiske forordninger, uavhengig av nåværende posisjon.
** Eller har tidligere tatt en avgjørelse om samtykke i tråd med amerikansk delstatslovgivning, uavhengig av nåværende posisjon.