På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Tillgängliga typer av användarmeddelanden

Denna typ av användarmeddelanden kan skapas i Integritet och meddelanden. Fler meddelandetyper kommer att läggas till i framtida uppdateringar.

Meddelandetyp Vem berörs Användningsområde
EU-förordningar appanvändare i EES, Förenade kungariket och Schweiz

Inhämta samtycke för EU-förordningar

Förklarande IDFA-meddelande iOS-användare Be iOS-användare att välja att tillåta användning av IDFA

Inställningar för annonsanpassning (beta)

Appanvändare utanför områden som påverkas av integritetslagstiftning (till exempel GDPR eller CPRA) Tillåta att användare väljer eller väljer bort annonsanpassning

Andra inställningar

• LGPD: Det går inte att skapa LGPD-meddelanden i Integritet och meddelanden. Klicka på LGPD på fliken Integritet och meddelanden för att läsa mer om hur Google förhåller sig till LGPD.
  • Förordningar i amerikanska delstater: Det går inte att skapa meddelanden för förordningar i amerikanska delstater i Integritet och meddelanden för appar. Du kan klicka på Förordningar i amerikanska delstater på fliken Integritet och meddelanden för att hantera inställningarna för annonsförfrågningar från amerikanska delstater i enlighet med delstatsspecifik integritetslagstiftning.

Vilket meddelande användarna ser

Då appen startas

När requestConsentInfoUpdate anropas när användare öppnar appen ser de ett meddelande som beror på hur du konfigurerat meddelandet och på underförstådda parametrar för begäran (till exempel användarens enhet, region eller enhetstyp).

• Om du inte använder Integritet och meddelanden för att inhämta samtycke för EU-förordningar men använder funktionen för IDFA ser användarna alltid det förklarande IDFA-meddelandet omedelbart före ATT-varningen i iOS.
  • Om du använder Integritet och meddelanden för att inhämta samtycke för EU-förordningar och IDFA uppstår följande scenarier:
Användare som … … ser detta omedelbart före ATT-varningen i iOS:
inte befinner sig i EES det förklarande IDFA-meddelandet
befinner sig i EES och tidigare har samtyckt till EU-förordningar det förklarande IDFA-meddelandet
befinner sig i EES men ännu inte har fattat något beslut om samtycke till EU-förordningar meddelandet om EU-förordningar
Om du har ställt in inriktningen Överallt för EU-förordningar visas meddelandet om EU-förordningar på alla platser, inte bara i EES.

Om du inte inhämtar samtycke för IDFA med hjälp av Integritet och meddelanden eller om en användare inte använder en iOS-enhet:

Användare som … … ser följande då de startar appen:
inte befinner sig i EES

det finns inget meddelande att visa eftersom samtycke inte behöver inhämtas

befinner sig i EES och tidigare har samtyckt till EU-förordningar

det finns inget meddelande att visa eftersom samtycke inte behöver inhämtas

befinner sig i EES men ännu inte har fattat något beslut om samtycke till EU-förordningar meddelandet om EU-förordningar

vid ingångspunkt för integritetsalternativ

Där det är tillämpligt visas meddelanden om återkallande av samtycke och bortval av samtycke när showPrivacyOptionsForm anropas vid ingångspunkten för integritetsalternativ som du renderar i appen.

Användare som …

… vid ingångspunkten för integritetsalternativ ser följande:

befinner sig i EES * meddelandet om EU-förordningar, om det används via Integritet och meddelanden
befinner sig i en reglerad delstat i USA ** inget meddelande (inget behov av att rendera ingångspunkt för integritetsalternativ)
inte uppfyller något av ovanstående kriterier Annonsanpassning styr meddelanden om de används via Integritet och meddelanden

* eller tidigare har fattat ett samtyckesbeslut för EU-förordningar, oavsett nuvarande plats.
** eller tidigare har fattat ett samtyckesbeslut för amerikanska delstater, oavsett nuvarande plats.