Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Sisältömäppäyksen käyttöönotto-opas

Jokaisessa mainosyksikössä mainoksen ympärillä oleva sisältö voidaan mäpätä erikseen joko setContentUrl()- tai setNeighboringContentUrls()-funktion avulla. Huomaa, että jokaisen mainosyksikön yhteydessä tulee käyttää vain jompaakumpaa sisältömäppäystapaa, ei molempia.

Jos haluat käyttää sisältömäppäystä, tee näin:

1. Asenna Google Mobile Ads SDK ‐versio:
    • Android: 19.0.0 tai uudempi AdMobille ja 19.5.0 Ad Managerille
    • iOS: 7.67.0 tai uudempi
  2. Valitse, kumpaa mäppäystyyppiä kussakin mainosyksikössä käytetään.
  3. Varmista, että välittämäsi URL-osoitteet ovat julkisia (eli indeksointirobotilla on pääsy niihin). Lue, miten voit varmistaa, että sivustosi on täysin AdMobin tai Ad Managerin indeksoitavissa. Muista, että URL-osoitteen ei tarvitse olla käyttäjien saatavilla.

Näin mäppäät sisällön kattavasti ja tarkasti

Varmista, että jokainen sisältökohde mäpätään sellaiseen URL-osoitteeseen, joka sisältää käyttäjän sovelluksessa näkemän sisällön. Välittämiesi URL-osoitteiden tulee tarjota kattava ja tarkka kuva mainosta ympäröivästä sisällöstä.

Huom. Hyväksymme sovelluksesta otetut kuvakaappaukset sisältömäppäystä varten, mutta suosittelemme käyttämään HTML-muotoa.

Alla olevista esimerkeistä saat lisätietoa siitä, mitä kattavuudella ja tarkkuudella tarkoitetaan.

Esimerkki 1: Kattava mäppäys (sisältää kaiken mainoksen ympärillä olevan sisällön)

Välittämiesi URL-osoitteiden on tarjottava kattava kuva mainoksen ympärillä olevasta sisällöstä. URL-osoitteen on sisällettävä kaikki mainoksen lähellä olevat elementit, myös sellaiset elementit, jotka voivat näkyä mainoksen kanssa samalla näytöllä tai samassa näkymässä.
Kuvassa 1 on etusivun uutisfiidi, jossa on kaksi sisältökohdetta: sisältö A ja sisältö B. Molemmat elementit on mäpättävä erikseen. Sisältöön A liittyy kolme mäppäysesimerkkiä: kaksi hyvää esimerkkiä ja yksi huono.
Mäppäyksessä A1 sisällön A mäppäys on kattava, koska URL-osoite välittää otsikon ja kuvan sekä saman kappaleen, jonka käyttäjä näkee heti mainoksen yläpuolella. Mäppäys vastaa täysin sisältöä, jonka käyttäjä näkee sovelluksessa.
Mäppäyksessä A2 sisällön A mäppäys on vielä kattavampi, koska URL-osoite välittää kappaleen täyden version (fiidissä voi esimerkiksi näkyä yhteenveto uutisartikkelista, mutta voit välittää koko uutisartikkelin). Välittämällä kaiken tiedon voit parhaiten varmistaa, että tarjoat kattavan kuvan mainoksen ympärillä olevasta sisällöstä.
Mäppäyksessä A3 sisällön A mäppäys ei ole kattava, koska URL-osoite välittää vain otsikon ja saman kappaleen, jonka käyttäjä näkee heti mainoksen yläpuolella. Tämä mäppäys ei sisällä kuvaa, joten se ei tarjoa kattavaa kuvaa mainoksen ympärillä olevasta sisällöstä.
Huom. Et saa välittää henkilökohtaisia tunnistetietoja tai muita tietoja, jotka eivät ole käyttäjien kanssa solmimasi tietosuojasopimuksen mukaisia. Käyttäessäsi AdMobia tai Ad Manageria voit poistaa Googlelle lähettämistäsi sisällön URL-osoitteista kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot (esim. koko nimet, sähköpostiosoitteet ja maantieteelliseen sijaintiin liittyvät parametrit).

Sovelluksen sisältö on mäpättävä kattavasti ja tarkasti, mutta kaikki henkilökohtaisiksi tunnistetiedoiksi katsottavat tiedot voi poistaa tai korvata yksilöllisellä tunnisteella ennen sisällön URL-osoitteiden lähettämistä Googlelle.
Kuvituskuva sisällönmäppäyskokonaisuudesta

Kuva 1

Sisällön B mäppäys noudattaa samaa kaavaa kuin sisällön A mäppäys.

Esimerkki 2: Tarkka mäppäys

Välittämiesi URL-osoitteiden on tarjottava tarkka kuva mainoksen ympärillä olevasta sisällöstä. Huomaa, että sisältö ei voi olla tarkkaa, jos se ei ole kattavaa.
Kuvassa 2 yritämme jälleen mäpätä etusivun uutisfiidin. Tällä kertaa meillä on kaksi esimerkkiä sisällön A mäppäyksestä uutisfiidissä.
Mäppäyksessä A1 sisällön A mäppäys on tarkka, koska se välittää oikeat elementit, jotka vastaavat sovelluksen sisältöä.
Mäppäyksessä A2 sisällön A mäppäys ei ole tarkka, koska se mäppää vain sisällön Z, joka ei liity sisältöön A. Se ei tarjoa tarkkaa kuvaa mainoksen ympärillä olevasta sisällöstä.

Kuvituskuva sisällönmäppäystarkkuudesta

Kuva 2

Käyttötapausesimerkkejä

Parhaiden tulosten saavuttamiseksi on tärkeää välittää URL-osoitteita, jotka kuvaavat tarkasti mainoksen ympärillä näkyvää sisältöä. Mieti ensin, minkätyyppinen mainos on. Sen perusteella voit selvittää, mitä URL-osoitteita sinun tulisi välittää sisällön mäppäyksen yhteydessä.

Huomaa, että seuraavat käyttötapaukset ovat esimerkkejä, joiden avulla voit selvittää, miten sinun kannattaa käyttää sisältömäppäystä.

Bannerimainokset

Bannerimainos yhdellä sivulla

Bannerimainokset voivat näkyä yhdellä sivulla sovelluksen sisällössä, esimerkiksi uutisartikkelin sisällä.

Tässä esimerkissä bannerimainos otetaan käyttöön yhdellä sivulla ja sen ympärillä on staattista sisältöä. Tämä tarkoittaa, että sisältö voidaan välittää yhdellä URL-osoitteella.

Tässä tapauksessa välittäisit yksittäisen URL-osoitteen setContentURL()-metodin avulla ennen mainospyynnön lataamista.

Ankkuribannerimainos yhdellä sivulla

Ankkuribannerit näkyvät kiinnitettyinä näkymän ylä- tai alareunaan koko sen ajan, kun käyttäjä vierittää sivua.

Tässä esimerkissä ankkuribannerimainos otetaan käyttöön yhdellä sivulla ja sen ympärillä on staattista sisältöä. Tämä tarkoittaa, että sisältö voidaan välittää yhdellä URL-osoitteella. Sinun tulee lähettää kaikki sisältö, joka saattaa näkyä sivulla samaan aikaan ankkuribannerin kanssa.

Tässä tapauksessa välittäisit yksittäisen URL-osoitteen setContentURL()-metodin avulla ennen mainospyynnön lataamista.

Ankkuribannerimainos fiidissä

Ankkuribannerit näkyvät kiinnitettyinä näkymän ylä- tai alareunaan koko sen ajan, kun käyttäjä vierittää sivua.

Tässä esimerkissä ankkuribanneri otetaan käyttöön fiidissä. Jos otat ankkuribannerin käyttöön näkymässä, joka sisältää useita sisältökohteita, sinun on välitettävä kunkin mainoksen ympärillä olevan sisältökohteen URL-osoite (enintään neljä). Sinun tulee lähettää kaikki sisältö, joka saattaa näkyä sivulla samaan aikaan ankkuribannerin kanssa.

Tässä tapauksessa käyttäisit setNeighboringContentUrls()-metodia ennen mainospyynnön lataamista.

Natiivimainokset

Natiivimainos (näytön tietyssä kohdassa) sisältökohteiden välissä

Natiivimainokset ovat sovelluksen käyttökokemukseen ja visuaaliseen ilmeeseen sopivia mainoksia. Ne voivat viedä osan sovellusnäkymästä ja näkyä eri sisältökohteiden (esim. uutisartikkeleiden tai ostoslistausten) välissä, kun käyttäjä vierittää tai pyyhkäisee näyttöä.

Tässä esimerkissä natiivimainos näkyy sovelluksen sisällön lomassa käyttäjän vierittäessä näyttöä. Tämä tarkoittaa, että ennen mainosta näkyy eri sisältöä kuin sen jälkeen.

Jos toteutat natiivimainoksen tähän tapaan, sinun on välitettävä niiden sisältöjen URL-osoitteet, jotka näkyvät ennen mainosta tai sen jälkeen. Tässä tapauksessa käyttäisit setNeighboringContentUrls()-metodia ennen mainospyynnön lataamista.

Huom. Jos mainostoteutuksessasi on enemmän kuin kaksi sisältökohdetta mainoksen lähellä, sinun on välitettävä myös kyseiset URL-osoitteet. Voit välittää enintään neljä URL-osoitetta, jotka kuvaavat kaikkia muita sisältöelementtejä, jotka voivat näkyä näytöllä samaan aikaan mainoksen kanssa.

Natiivimainos (koko näytöllä) sisältökohteiden välissä

Natiivimainokset ovat sovelluksen käyttökokemukseen ja visuaaliseen ilmeeseen sopivia mainoksia. Ne voivat täyttää koko näytön ja näkyä sovelluksen sisällön lomassa, kun käyttäjä vierittää tai pyyhkäisee näyttöä.

Tässä esimerkissä natiivimainos näkyy kahden sisältökohteen välissä käyttäjän vierittäessä näyttöä. Jos toteutat natiivimainoksen tähän tapaan, sinun on välitettävä niiden sisältöjen URL-osoitteet, jotka näkyvät ennen mainosta tai sen jälkeen.

Tässä tapauksessa käyttäisit setNeighboringContentUrls()-metodia ennen mainospyynnön lataamista.
Huom. Jos mainostoteutuksessasi on enemmän kuin kaksi sisältökohdetta mainoksen lähellä, sinun on välitettävä myös kyseiset URL-osoitteet. Voit välittää enintään neljä URL-osoitetta, jotka kuvaavat kaikkia muita sisältöelementtejä, jotka voivat näkyä näytöllä samaan aikaan mainoksen kanssa.
AdMob-käyttöliittymä, jossa näkyy pystysuunnassa vieritettävä välimainos.

Tässä on toinen esimerkki natiivimainoksesta, joka näkyy käyttäjän pyyhkäistessä näyttöä. Riippumatta siitä, miten käyttäjä vierittää sivua, sinun on välitettävä sisältö, joka näkyy ennen natiivimainosta ja sen jälkeen.

AdMob-käyttöliittymä, jossa näkyy vaakasuuntainen välimainos.

Välimainokset

Välimainos yhdellä sivulla

Välimainokset voivat täyttää koko näytön, kun käyttäjä katsoo yhtä sivua, esimerkiksi tuotelistausta ostossovelluksessa.

Tässä esimerkissä välimainos otetaan käyttöön yhdellä sivulla ja sen ympärillä on staattista sisältöä. Tämä tarkoittaa, että sisältö voidaan välittää yhdellä URL-osoitteella.

Tässä tapauksessa välittäisit yksittäisen URL-osoitteen setContentURL()-metodin avulla ennen mainospyynnön lataamista.

Välimainos sisältökohteiden välissä

Välimainokset voivat täyttää koko näytön, kun käyttäjä liikkuu sisällössä eli esimerkiksi siirtyy sovelluksen osiosta toiseen.

Tässä esimerkissä välimainos näkyy eri sisältösivujen välillä. Jos toteutat välimainoksen tähän tapaan, sinun on välitettävä niiden sisältöjen URL-osoitteet, jotka näkyvät ennen mainosta tai sen jälkeen.

Tässä tapauksessa käyttäisit setNeighboringContentUrls()-metodia ennen mainospyynnön lataamista.
Huom. Jos mainostoteutuksessasi on enemmän kuin kaksi sisältökohdetta mainoksen lähellä, sinun on välitettävä myös kyseiset URL-osoitteet. Voit välittää enintään neljä URL-osoitetta, jotka kuvaavat kaikkia muita sisältöelementtejä, jotka voivat näkyä näytöllä samaan aikaan mainoksen kanssa.

Palkkion tarjoavat mainokset

Palkkion tarjoavien mainosten avulla voit palkita käyttäjiä sovelluksensisäisillä tuotteilla, kun mainos saa heidät aktivoitumaan. Käyttäjät voivat esimerkiksi katsoa palkkion tarjoavan videomainoksen päästäkseen lukemaan maksumuurin takana olevan uutisartikkelin.

Tässä esimerkissä palkkion tarjoava mainos näkyy yhdellä sivulla (esim. käyttäjä näkee uutisartikkelin esikatselun ja pääsee lukemaan koko artikkelin sen jälkeen, kun palkkion tarjoava mainos on saanut hänet aktivoitumaan).

Tässä tapauksessa sisältö voidaan välittää yhdellä URL-osoitteella käyttämällä setContentURL()-metodia.

Sovelluksenavausmainokset

Sovelluksenavausmainokset näkyvät sovelluksesi latausnäkymässä, kun käyttäjä avaa sovelluksesi tai palaa sen pariin.

Tässä esimerkissä sovelluksenavausmainos otetaan käyttöön yhdellä sivulla ja sen ympärillä on staattista sisältöä. Tämä tarkoittaa, että sisältö voidaan välittää yhdellä URL-osoitteella.

Tässä tapauksessa välittäisit yksittäisen URL-osoitteen setContentURL()-metodin avulla ennen mainospyynnön lataamista.

URL-osoitteita koskevat vaatimukset

Ota huomioon seuraavat asiat, kun valitset sisältömäppäyksessä käytettäviä URL-osoitteita:

• URL-osoitteiden on vastattava johdonmukaisesti sisältöä, jonka käyttäjä näkee sovelluksessa. Lue lisää harhaanjohtavaa sisältöä koskevista käytännöistämme.
  • Älä välitä henkilökohtaisia tunnistetietoja tai muita tietoja, jotka eivät ole käyttäjien kanssa solmimasi tietosuojasopimuksen mukaisia.
    • Voit poistaa Googlelle lähettämistäsi sisällön URL-osoitteista kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot (esim. koko nimet, sähköpostiosoitteet ja maantieteelliseen sijaintiin liittyvät parametrit). Sovelluksen sisältö on mäpättävä kattavasti ja tarkasti, mutta kaikki henkilökohtaisiksi tunnistetiedoiksi katsottavat tiedot voi poistaa tai korvata yksilöllisellä tunnisteella ennen sisällön URL-osoitteiden lähettämistä Googlelle.
  • URL-osoitteiden on oltava Googlen indeksoitavissa.
  • URL-osoitteita ei saa lyhentää (esim. goo.gl/OmaSisältö).
  • URL-osoitteiden on oltava yksilöllisiä sisällölle, jonka käyttäjä näkee sovelluksessa.
    • Älä välitä yhtä yleistä URL-osoitetta koko sovelluksellesi.
    • Älä välitä sovelluksesi Play Kaupan, App Storen tai muun sovelluskaupan URL-osoitteita.
    • Älä lisää tarpeettomia URL-parametreja tai seurantatunnuksia.
  • Jos sinulla on tietokonesivusto (esim. example.com) ja erillinen mobiilisivusto (esim. m.example.com), valitse se URL-osoite, joka antaa kattavimman kuvan sovelluksesi sisällöstä.
Älä käytä sisältömäppäystä, jos mikään edellä olevista käyttötapausesimerkeistä ei vastaa sisältöäsi. Jos toteutustasi ei ole kuvattu esimerkeissä, voit kertoa siitä meille täyttämällä tämän palautelomakkeen