Uw app koppelen aan een appstore (bèta)

Deze functie is momenteel als bètaversie beschikbaar voor een beperkte groep uitgevers.
U kunt in AdMob een app toevoegen die nog niet in een appstore wordt vermeld of wordt vermeld in een appstore van derden die niet door AdMob wordt ondersteund.Nadat u uw app heeft gepubliceerd in een door AdMob ondersteunde appstore, kunt u de app hieraan koppelen, zodat de gegevens van de app (zoals het pictogram en de prijs) automatisch worden geüpdatet in AdMob.
Als u uw app nog niet aan AdMob heeft toegevoegd, leest u de instructies voor hoe u een app instelt in AdMob.

Als u uw app pas onlangs in een appstore heeft gepubliceerd, kan het een week duren voordat u de app kunt koppelen.

Volg de onderstaande stappen om uw app aan een appstore te koppelen:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Selecteer de naam van de app die u wilt koppelen.

Opmerking: Als u de app niet ziet in de lijst van recente apps, klikt u op Alle apps weergeven. Klik vervolgens op de naam van de app.

4. Klik op Toevoegen in het gedeelte Appstore.

Opmerking: Als u de optie om een appstore toe te voegen niet ziet, heeft u de app mogelijk al gekoppeld. Een eenmaal gekoppelde app kunt u niet meer ontkoppelen.

Apps die in Google Play of de Apple App Store worden vermeld
  1. Zoek naar uw app op app-naam, naam van de ontwikkelaar of app-ID.
  2. Klik op Toevoegen naast de app die u wilt toevoegen.
    1. Als uw Android-app ook wordt vermeld in andere ondersteunde Android-appstores van derden, selecteert u deze in de lijst die wordt weergegeven.
      Momenteel ondersteunt AdMob de volgende appstores: Amazon Appstore, OPPO App Market, Samsung Galaxy Store, VIVO App Store en Xiaomi GetApps.
  3. Klik op Doorgaan.
  4. De app-naam en de Android-pakketnaam of de Apple Store-ID worden automatisch ingevuld.
  5. Bevestig dat u gebruikersstatistieken wilt inschakelen voor de app.
  6. Klik op App toevoegen.
Apps die alleen in andere Android-appstores worden vermeld (niet in Google Play)
  1. Selecteer de ondersteunde appstore van derden waarin uw app wordt vermeld.
    Momenteel ondersteunt AdMob de volgende appstores: Amazon Appstore, OPPO App Market, Samsung Galaxy Store, VIVO App Store en Xiaomi GetApps.

Als u uw app heeft gepubliceerd in een appstore die we nog niet ondersteunen, raden we u aan de app ook te publiceren in een appstore die wel wordt ondersteund. U kunt ook de instructies volgen voor hoe u een niet-gepubliceerde app of een app in een niet-ondersteunde appstore instelt.

Houd er rekening mee dat uw app alleen wordt weergegeven in zoekresultaten als deze een vermelding heeft in Google Play of de Apple App Store.
  2. Klik op Doorgaan.
  3. Voer de pakketnaam van uw app in. Meer informatie over pakketnamen leest u hier.
  4. Geef een naam op voor uw app. Deze naam wordt niet gebruikt als openbare naam voor de app en is alleen bedoeld voor gebruik door uzelf.
  5. Bevestig dat u gebruikersstatistieken wilt inschakelen voor de app.
  6. Klik op App toevoegen.