Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

App-extensie

Uw app koppelen aan een appstore

U kunt in AdMob een app toevoegen die nog niet in een appstore wordt vermeld of wordt vermeld in een appstore van derden die niet door AdMob wordt ondersteund.Nadat u uw app heeft gepubliceerd in een door AdMob ondersteunde appstore, kunt u de app hieraan koppelen.

De koppeling van uw app aan een ondersteunde appstore is een belangrijke stap in het beoordelingsproces voor de gereedheid van de app.

Als u uw app nog niet aan AdMob heeft toegevoegd, leest u de instructies voor hoe u een app instelt in AdMob.

Als u uw app pas onlangs in een appstore heeft gepubliceerd, kan het 24 tot 48 duren voordat u de app kunt koppelen. In sommige gevallen kan dit maximaal een week duren.

Volg de onderstaande stappen om uw app aan een appstore te koppelen:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. U kunt uw app op verschillende manieren koppelen:
    1. Via de pagina Alle apps:
      1. Klik op Alle apps bekijken.
      2. Zoek de naam van de app die u wilt koppelen.
      3. Klik op Store toevoegen onder de kolom Stores.
    2. Via de pagina App-instellingen:
      1. Selecteer de naam van de app die u wilt koppelen.
      2. Klik op App-instellingen.
      3. Klik in het gedeelte Appstores op Store toevoegen.

Opmerking: Als u geen appstore kunt toevoegen, heeft u deze app misschien al gekoppeld. Voor Android-apps kunt u extra stores toevoegen na de koppeling.

Apps die in Google Play of de Apple App Store worden vermeld
  1. Zoek naar uw app op app-naam, naam van de ontwikkelaar of app-ID.
  2. Klik op Toevoegen naast de app die u wilt toevoegen.
    1. Als uw Android-app ook wordt vermeld in andere ondersteunde Android-appstores van derden en dezelfde pakketnaam heeft, selecteert u deze in de lijst die verschijnt.
      Momenteel ondersteunt AdMob de volgende appstores: Amazon Appstore, OPPO App Market, Samsung Galaxy Store, VIVO App Store en Xiaomi GetApps.

Als u ook andere Android-appstores van derden toevoegt, controleert u of de pakketnaam hetzelfde is als de pakketnaam voor de app in andere Android-appstores. Deze pakketnaam wordt gebruikt voor de beoordeling van app-gereedheid. Daarom is het belangrijk dat de naam correct is.

3. Klik op Doorgaan.
  4. De app-naam en de Android-pakketnaam of de Apple Store-ID worden automatisch ingevuld.
  5. Bevestig dat u gebruikersstatistieken wilt aanzetten voor de app.
  6. Klik op App toevoegen.
Opmerking: U kunt privé-Google Play-apps niet koppelen aan AdMob. U kunt Android-apps alleen aan AdMob koppelen als ze openbaar beschikbaar zijn in een ondersteunde appstore.
Apps die alleen in andere Android-appstores worden vermeld (niet in Google Play)
  1. Selecteer de ondersteunde appstore van derden waarin uw app wordt vermeld.
    Momenteel ondersteunt AdMob de volgende appstores: Amazon Appstore, OPPO App Market, Samsung Galaxy Store, VIVO App Store en Xiaomi GetApps.

Als u uw app heeft gepubliceerd in een appstore die we nog niet ondersteunen, raden we u aan de app ook te publiceren in een appstore die we wel ondersteunen. U kunt ook de instructies voor een niet-gepubliceerde app instellen of een app die wordt vermeld in een niet-ondersteunde appstore.Houd er rekening mee dat apps die alleen in niet-ondersteunde appstores worden vermeld, niet kunnen worden beoordeeld en dat de advertentieweergave voor deze apps wordt beperkt.

De AdMob-interface met informatie over hoe u een app toevoegt.Houd er rekening mee dat uw app alleen wordt weergegeven in zoekresultaten als deze een vermelding heeft in Google Play of de Apple App Store.
  2. Klik op Doorgaan.
  3. Voer de pakketnaam van uw app in. Pakketnamen zijn hoofdlettergevoelig en de naam moet exact overeenkomen met de pakketnaam in de appstores. Ontdek meer informatie over pakketnamen.
  4. Voer een naam in voor uw app. We raden u aan om de app-naam te gebruiken die ook wordt gebruikt in de appstore waarin de app wordt vermeld. Deze informatie kan worden gebruikt tijdens de beoordeling van de gereedheid van de app.
  5. Bevestig dat u gebruikersstatistieken wilt aanzetten voor de app.
  6. Klik op App toevoegen.
Als u de pakketnaam of store-ID van de app opnieuw wilt gebruiken in een andere app die u in AdMob heeft ingesteld, kunt u informatie doornemen over hoe u een pakketnaam of store-ID wijzigt. U kunt uw app ook ontkoppelen van alle appstores.