Meerdere advertentiemateriaalitems rouleren voor een regelitem

Als uw regelitem meerdere advertentiemateriaalitems bevat, kunt u definiëren welk advertentiemateriaal wordt weergegeven als onderdeel van een roulatie wanneer het regelitem wordt weergegeven aan de gebruiker. Als uw regelitem slechts één advertentiemateriaalitem bevat, hebben de regels voor de roulatie van advertentiemateriaal geen effect.

Roulatie van advertentiemateriaal definiëren

1. Ga naar het tabblad Instellingen van het regelitem.

2. Selecteer bij 'Weergave aanpassen' een van de volgende opties voor Advertentiemateriaal rouleren:

• Gelijkmatig: Elk advertentiemateriaalitem wordt even vaak in willekeurige volgorde weergegeven.
    • Geoptimaliseerd: Het advertentiemateriaal met de hoogste CTR wordt vaker weergegeven.
    • Gewogen: Het advertentiemateriaal wordt weergegeven met een frequentie die u definieert.
    • Opeenvolgend: Het advertentiemateriaal wordt aan elke gebruiker weergegeven in de volgorde die u opgeeft.
  3. Klik op Opslaan.

Wijzigingen in de roulatie van advertentiemateriaal hebben alleen invloed op toekomstige weergave. Er wordt geen rekening gehouden met eerdere weergave.
Als u bijvoorbeeld advertentiemateriaal toevoegt aan een regelitem dat is ingesteld op gelijkmatige weergave, wordt al het advertentiemateriaal vanaf dat moment gelijkmatig weergegeven, ongeacht hoe vaak elk advertentiemateriaal al is weergegeven in het verleden.

Instellingen voor de roulatie van advertentiemateriaal

Gelijkmatig

Als u Gelijkmatig selecteert in de lijst Advertentiemateriaal rouleren voor een regelitem met meerdere advertentiemateriaalitems van hetzelfde formaat, worden alle advertentiemateriaalitems in het regelitem gelijkmatig en willekeurig gerouleerd. Advertentiemateriaal A kan bijvoorbeeld 3 keer worden vertoond voordat advertentiemateriaal B wordt vertoond. Gedurende de gehele campagne worden advertentiemateriaal A en advertentiemateriaal B echter even vaak vertoond.
Als u Ad Exchange-regelitems gebruikt, wordt advertentiemateriaal standaard gelijkmatig gerouleerd.

Geoptimaliseerd

Als een regelitem meerdere advertentiemateriaalitems van hetzelfde formaat bevat en u de optie voor geoptimaliseerde roulatie selecteert, wijst Ad Manager ongeveer 75% van de vertoningen toe aan het advertentiemateriaal met de hoogste klikfrequentie en de resterende 25% aan de andere advertentiemateriaalitems.

Deze voortdurend geüpdatete roulatie wordt berekend op basis van duizenden vertoningen die zijn weergegeven. Als advertentiemateriaal waaraan oorspronkelijk maar 25% van de vertoningen was toegewezen, een hogere CTR behaalt, slaat de geoptimaliseerde weergave om in het voordeel van dat advertentiemateriaal.

Gewogen

Als u Gewogen selecteert in de lijst Advertentiemateriaal rouleren voor een regelitem met meerdere advertentiemateriaalitems van hetzelfde formaat, wordt elk advertentiemateriaalitem gerouleerd op basis van de frequentie die u opgeeft. Het gewicht dat u voor een advertentiemateriaalitem opgeeft, wordt gedeeld door het totale gewicht voor alle advertentiemateriaalitems.

Het roulatiegewicht voor advertentiemateriaal instellen

1. Klik op het tabblad Advertenties van het regelitem.
  2. Klik in de kolom Waarde op het getal dat u wilt bewerken.
  3. Geef het gewenste gewicht op.
  4. Klik op Opslaan.

Als u bijvoorbeeld 3 advertentiemateriaalitems met het gewicht 5, 10 en 10 heeft, kunt u bepalen hoe vaak een advertentiemateriaalitem wordt weergegeven door het gewicht van het advertentiemateriaal te delen door het totale gewicht. Het totale gewicht is 25.

Advertentiemateriaal A Gewicht: 5 5/25 = 20%
Advertentiemateriaal B Gewicht: 10 10/25 = 40%
Advertentiemateriaal C Gewicht: 10 10/25 = 40%

Waarom zijn mijn advertentiemateriaalitems anders weergegeven dan de gewichten die ik heb opgegeven?

• De instelling Advertentiemateriaal weergeven van een regelitem kan invloed hebben op de weging van de weergave als slechts één van de advertentiemateriaalitems van het regelitem is toegestaan of als een roadblock is gedefinieerd.
  • Meerdere formaten in een advertentieverzoek kunnen de weging van de weergave beïnvloeden als de advertentiemateriaalitems van een regelitem formaatoverschrijvingen bevatten of verschillende formaten hebben.

Voorbeeld

Een advertentieverzoek dat 300 x 250 en 300 x 600 bevat, kan een andere reeks voor de roulatie van advertentiemateriaal activeren dan een advertentieverzoek dat alleen 300 x 250 bevat.

• Als u targeting op advertentiemateriaalniveau heeft toegevoegd, evalueert Ad Manager de targeting voordat wordt gekeken naar het gewicht van advertentiemateriaal. Alleen de gewichten van advertentiemateriaalitems in hetzelfde regelitem die voldoen aan de targeting, worden overwogen.

Andere advertentiemateriaalitems in hetzelfde regelitem waarvan de targeting op advertentiemateriaalniveau niet overeenkomt met het advertentieverzoek, wordt niet overwogen.

Voorbeeld van gewogen advertentiemateriaal met targeting op advertentiemateriaalniveau

Stel dat u vier advertentiemateriaalitems in hetzelfde regelitem heeft die targeting op advertentiemateriaalniveau hebben: advertentiemateriaal A, B, C en D. Advertentiemateriaal A en B zijn alleen getarget op mannen, en C en D alleen op vrouwen. A en B hebben beide een gewogen waarde van 5, terwijl C en D een gewogen waarde van 45 hebben.

Advertentieverzoeken die mannen targeten, worden gelijkmatig (50-50%) weergegeven voor advertentiemateriaal A en B, omdat hun gewogen waarde hetzelfde is. Advertentiemateriaal C en D worden niet overwogen omdat hun targeting niet voldoet aan advertentieverzoeken die zijn getarget op mannen.

• Voor regelitems van het type Bulk of Prijsprioriteit (niet-gegarandeerd) geldt dat hoewel het advertentiemateriaal wordt geselecteerd op basis van de gewichten, het regelitem vaker kan verliezen wanneer advertentiemateriaal met een lage CTR wordt geselecteerd. Dit komt door een lagere geschatte CPM voor regelitems wanneer advertentiemateriaal met een lage CTR wordt geselecteerd. Dit kan van invloed zijn op de weging van de weergave.

Opeenvolgend

Gebruik deze instelling wanneer u een reeks opeenvolgende advertentiemateriaalitems aan een gebruiker wilt weergeven (dit wordt ook wel eens 'storyboarding' genoemd). Meer informatie over opeenvolgende roulatie

Roulatie van advertentiemateriaal wordt niet ondersteund voor Programmatic direct
Bekijk de beschikbare functies voor Programmatic direct.