AVG: overzicht en richtlijnen

Integratie van uitgevers met het TCF van IAB Europe

Voor integratie met het TCF van IAB Europe moeten uitgevers een voor het IAB geregistreerd TCF CMP implementeren op hun site of in hun app. Het CMP maakt en verstuurt de TC-tekenreeks (Transparency & Consent, transparantie en toestemming). Daarna nemen de advertentietags en SDK's van Google de TC-tekenreeks op die ze via het CMP krijgen.

Algemene richtlijnen

Als u een door IAB Europe geregistreerd TCF CMP heeft geïmplementeerd op uw site of in uw app, gebruikt Ad Manager automatisch de TC-tekenreeks van het CMP.

Als u het IAB AVG-bericht van Google gebruikt, vult Ad Manager de geselecteerde aanbieders van advertentietechnologie automatisch in al uw berichten in. In alle andere gevallen overschrijven de selecties van CMP-leveranciers (in uw door het IAB geregistreerde TCF CMP) de selecties van aanbieders van advertentietechnologie (in de beheeropties voor toestemming van gebruikers in de Europese Unie). Dit geldt ook als u ervoor heeft gekozen niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen aan alle gebruikers in de EER via de beheeropties voor toestemming van gebruikers in de Europese Unie.

Als u niet-gepersonaliseerde advertenties heeft ingesteld in uw advertentieverzoek, beoordelen we dit en de toestemming die via de TC-tekenreeks wordt gespecificeerd. Daarna passen we de meest conservatieve instelling toe.

• De TC-tekenreeks doorgeven aan tags: GPT, GPT-passbacks, AdSense- en Ad Exchange-tags communiceren automatisch met het IAB CMP om de TC-tekenreeks door te sturen naar Ad Manager zonder uitgeversconfiguratie. De IMA-SDK en de SDK voor mobiele advertenties verkrijgen, parseren en respecteren de TC-tekenreeks automatisch via de lokale opslag. Als Ad Manager-uitgevers Tagless Requests gebruiken in plaats van een advertentietag om de onbewerkte code voor advertentiemateriaal op te vragen die wordt gedistribueerd via de advertentieserver, bevat de pagina geen tags die interactie met de CMP-API mogelijk maken. In dat geval vertrouwen we erop dat uitgevers ons de TCF-tekenreeks doorsturen in URL-parameters die zijn gedefinieerd in de TCF-specificatie. Uitgevers moeten hiervoor de volgende signalen handmatig doorsturen: gdpr={0,1} en gdpr_consent={tc-tekenreeks}. U kunt eventueel ook addtl_consent={ac-tekenreeks} doorsturen.
    Ad Manager vraagt geen advertenties aan totdat er een geldige TC-tekenreeks is ontvangen.

• De TC-tekenreeks doorsturen naar programmatic: De IAB TC-tekenreeks wordt automatisch naar de programmatic kanalen van Google doorgestuurd zonder dat uitgevers hiervoor iets moeten instellen.

• De TC-tekenreeks doorsturen naar niet-programmatic advertentiemateriaal: Werk samen met uw leverancier van advertentiemateriaal om te achterhalen of uw advertentiemateriaal aanvullende instellingen nodig heeft om te zorgen dat de TC-tekenreeks correct wordt opgenomen. Ad Manager biedt ondersteuning voor de IAB TCF-macro's (${GDPR}, ${GDPR_CONSENT_XXXX} en ${ADDTL_CONSENT}) zodat u, indien nodig, de TC-tekenreeks handmatig kunt doorsturen naar andere leveranciers van advertentiemateriaal. Meer informatie over IAB TCF en reserveringen.

• De TC-tekenreeks doorsturen naar bemiddelingspartners: De IAB TC-tekenreeks is beschikbaar in de lokale apparaatopslag (NSUserDefaults voor iOS en SharedPreferences voor Android) en is toegankelijk voor alle bemiddelingspartners om deze te verkrijgen, te parseren en te respecteren als deze wordt aangeroepen via een verzoek voor een bemiddelingswaterfall.

Vereisten: Gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties

Onze richtlijnen voor interoperabiliteit zijn bedoeld om de bestaande beleidsvereisten van Google te weerspiegelen, met name de vereisten voor het Beleid voor toestemming van gebruikers in de EU van Google en onze beleidsregels met betrekking tot fingerprinting (zoals bijvoorbeeld opgenomen in onze Vereisten voor advertentieweergave door derden). Het beleid van Google blijft van toepassing en is in sommige gevallen strenger dan het TCF-beleid van IAB Europe. Uitgevers moeten de registratie-instellingen controleren voor de leveranciers waarmee ze willen werken via het TCF van IAB Europe. De volgende vereisten zijn specifiek van toepassing als Google een leverancier is op het CMP van de uitgever.

Vereisten om gepersonaliseerde advertenties weer te geven

Google geeft gepersonaliseerde advertenties weer als aan alle van de volgende criteria wordt voldaan:

• De eindgebruiker verleent Google toestemming voor het volgende:
    • Informatie op een apparaat opslaan en/of openen (Doeleinde 1)
    • Een gepersonaliseerd advertentieprofiel maken (Doeleinde 3)
    • Gepersonaliseerde advertenties selecteren (Doeleinde 4)
  • Er is een gerechtvaardigd belang vastgesteld (of er wordt toestemming gegeven, waarbij een uitgever hun CMP configureert om beperkingen voor uitgevers te gebruiken om toestemming voor Google te vragen) voor Google om het volgende te doen:
    • Basisadvertenties selecteren (Doeleinde 2)
    • Advertentieprestaties meten (Doeleinde 7)
    • Marktonderzoek toepassen om doelgroepinzichten te genereren (Doeleinde 9)
    • Producten ontwikkelen en verbeteren (Doeleinde 10)

Vereisten voor de weergave van niet-gepersonaliseerde advertenties

Als er niet wordt voldaan aan de vereisten voor gepersonaliseerde advertenties, geeft Google niet-gepersonaliseerde advertenties weer als aan alle volgende criteria wordt voldaan:

• De eindgebruiker verleent Google toestemming voor het volgende:
    • Informatie op een apparaat opslaan en/of openen (Doeleinde 1)
  • Google heeft een gerechtvaardigd belang bij het volgende (of toestemming als een uitgever hun CMP instelt om deze te verkrijgen):
    • Basisadvertenties selecteren (Doeleinde 2)
    • Advertentieprestaties meten (Doeleinde 7)
    • Marktonderzoek toepassen om doelgroepinzichten te genereren (Doeleinde 9)
    • Producten ontwikkelen en verbeteren (Doeleinde 10)

Als er niet wordt voldaan aan de vereisten hierboven, mogen er alleen beperkte advertenties worden weergegeven:

• Geen toestemming voor doeleinde 1
  • Gerechtvaardigd belang of toestemming voor doeleinden 2, 7, 9 en 10

We verwerken de volgende scenario's in overeenstemming met de tabel hieronder:

Beschrijving Gedrag van advertentieweergave

Geen toestemming voor Google om informatie op een apparaat op te slaan en/of te openen (Doeleinde 1)

In overeenstemming met ons bestaande Beleid voor toestemming van gebruikers in de EU is toestemming voor cookies of mobiele ID's vereist voor zowel gepersonaliseerde als niet-gepersonaliseerde advertenties. In het geval van niet-gepersonaliseerde advertenties is toestemming voor cookies of mobiele ID's nog steeds vereist, omdat niet-gepersonaliseerde advertenties cookies of mobiele ID's gebruiken om fraude en misbruik tegen te gaan evenals voor frequentielimieten en verzamelrapporten.

Als u geen toestemming heeft voor Doeleinde 1, probeert Google een beperkte advertentie weer te geven als u beschikt over gerechtvaardigd belang of toestemming voor Doeleinden 2, 7, 9 en 10.

Zwitserse uitgevers die integreren met TCF kunnen gebruikmaken van de markering PurposeOneTreatment, zoals beschreven in de indelingsspecificatie voor de TCF-tekenreeks van IAB Europe.

Ongeldige TC-tekenreeks

De TC-tekenreeks kan niet worden geparseerd (bijvoorbeeld omdat bepaalde velden ontbreken).

We geven geen advertentie weer als de TC-tekenreeks ongeldig is.

Flexibele registratie van leveranciers en beperkingen voor uitgevers

Het TCF van IAB Europe biedt uitgevers de mogelijkheid om verschillende beperkingen aan te passen. Hiermee kunnen uitgevers hun eigen voorkeuren aangeven, die indien van toepassing voorrang hebben op de voorkeuren van een leverancier. Uitgevers kunnen er nooit voor zorgen dat een leverancier kan werken met een rechtsgrond die, of voor een doeleinde dat in strijd is met de registratie van de leverancier op de Wereldwijde leverancierslijst. We spreken van beperkingen omdat deze beheeropties de leveranciers nooit meer mogelijkheden kunnen bieden, maar deze alleen kunnen beperken.

Uitgevers moeten de registratie-instellingen controleren voor de leveranciers waarmee ze willen werken via het TCF. Als een leverancier flexibel geregistreerd is met 'Gerechtvaardigd belang' als standaard rechtsgrond voor een doeleinde waarvoor Google toestemming vereist in overeenstemming met onze richtlijnen voor interoperabiliteit, en een uitgever met die specifieke leverancier wil samenwerken via Google-producten, moet voor die leverancier voor 'Toestemming' worden gekozen in de beperkingen voor uitgevers van het CMP.

Google heeft doeleinden 2, 7, 9 en 10 als flexibel geregistreerd, zodat gerechtvaardigd belang is vereist. Tenzij een uitgever het CMP zo instelt dat voor Google toestemming vereist is voor deze doeleinden, maakt Google gebruik van 'Gerechtvaardigd belang' als het CMP dit heeft vastgesteld voor de gebruiker. Google is niet flexibel geregistreerd voor doeleinden 1, 3 en 4, en vereist altijd toestemming voor deze doeleinden.

Stand voor aanvullende toestemming

De Stand voor aanvullende toestemming is een tijdelijke technische specificatie die alleen is bedoeld voor gebruik in combinatie met het TCF van IAB Europe als overbrugging voor leveranciers die nog niet geregistreerd zijn op de Wereldwijde leverancierslijst (Global Vendor List, GVL) van IAB Europe. Met deze specificatie kunnen uitgevers, providers van toestemmingsbeheer (Consent Management Providers, CMP's) en partners naast hun implementatie van TCF van IAB Europe aanvullende toestemming verzamelen en gebruiken voor bedrijven die nog niet geregistreerd zijn op de Wereldwijde leverancierslijst van IAB Europe, maar die wel op de lijst met aanbieders van advertentietechnologie (Ad Tech Providers, ATP's) van Google staan. Meer informatie over de Stand voor aanvullende toestemming

Realtime bieden (RTB) en Open bieden

Van toepassing op alle transacties voor Real-time bieden en Open bieden, waaronder deals voor Programmatic direct.

De TCF-logica van IAB Europe is van toepassing op biedingsverzoeken, biedingsreacties en cookiematching-verzoeken.

We staan toe dat biedingsverzoeken worden gestuurd en activeren cookiematching als een leverancier zich registreert met Toestemming of in beperkte gevallen met 'Niet gebruikt' voor advertentiepersonalisatie (Doeleinden 3 en 4 in de TC-tekenreeks). Voor leveranciers die zich registreren voor Toestemming voor de doeleinden voor gepersonaliseerde advertenties (doeleinden 3 en 4 in de TC-tekenreeks), maar geen toestemming van de gebruiker hebben, geldt het volgende:

• Ze krijgen geen biedingsverzoeken.

• Ze krijgen geen reactie op cookiematching-verzoeken.

Daarnaast moet de gebruiker Google toestemming hebben gegeven voor Doeleinde 1, Doeleinde 3 en Doeleinde 4.

Reserveringen

We hebben een oplossing beschikbaar gesteld ter ondersteuning van het TCF van IAB Europe voor reserveringen, inclusief beheeropties om de leveranciers aan te geven waarmee u aan reserveringen werkt. Meer informatie over hoe u aanbieders van advertentietechnologie definieert voor advertentiemateriaal in Ad Manager-reserveringscampagnes

Bemiddeling

Als u ervoor heeft gekozen de TCF-oplossing van IAB Europe te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat al uw bemiddelingspartners worden vermeld in uw CMP. Zo zorgt u ervoor dat Google callouts kan uitvoeren voor alle partners in uw bemiddelingswaterfall.

De TC- en AC-tekenreeksen worden geëvalueerd via een weergave voorafgaand aan de ontwikkeling van de bemiddelingswaterfall, zodat er kan worden gekeken of de bemiddelingspartner in een van de tekenreeksen wordt vermeld.

• Als de bemiddelingspartner wordt vermeld en de gebruiker toestemming heeft gegeven of als er sprake is van gerechtvaardigd belang voor minimaal één doeleinde, wordt de bemiddelingspartner opgenomen in de bemiddelingswaterfall terwijl deze wordt samengesteld.
  • Als de bemiddelingspartner niet wordt vermeld of als de bemiddelingspartner volledig is afgewezen door de gebruiker, wordt de bemiddelingspartner niet aangeroepen in de bemiddelingswaterfall.

Cookiematching

We ondersteunen de velden gdpr en gdpr_consent om TCF-toestemmingsgegevens van IAB Europe door te geven voor zowel inkomende als uitgaande synchronisatieverzoeken voor cookies. Deze parameters zijn optioneel. Als gdpr_consent= niet aanwezig is, is ons standaard Beleid voor toestemming van gebruikers in de EU nog steeds van toepassing.

Als de parameters &gdpr en &gdpr_consent aanwezig zijn in het verzoek voor cookiematching, synchroniseert Ad Manager de cookies met verzoeken van externe leveranciers als aan alle van de volgende criteria wordt voldaan:

• De eindgebruiker verleent Google toestemming voor het volgende:
    • Informatie op een apparaat opslaan en/of openen (Doeleinde 1)
    • Een gepersonaliseerd advertentieprofiel maken (Doeleinde 3)
    • Gepersonaliseerde advertenties selecteren (Doeleinde 4)
  • Google heeft een gerechtvaardigd belang bij het volgende (of toestemming als een uitgever hun CMP instelt om deze te verkrijgen):
    • Basisadvertenties selecteren (Doeleinde 2)
    • Advertentieprestaties meten (Doeleinde 7)
    • Marktonderzoek toepassen om doelgroepinzichten te genereren (Doeleinde 9)
    • Producten ontwikkelen en verbeteren (Doeleinde 10)
  • De eindgebruiker staat de leverancier niet toe om gerechtvaardigd belang te gebruiken voor 'Een gepersonaliseerd advertentieprofiel maken' (Doeleinde 3).
  • De eindgebruiker staat de leverancier niet toe om gerechtvaardigd belang te gebruiken voor 'Gepersonaliseerde advertenties selecteren' (Doeleinde 4).
  • Elke leverancier registreert zich ofwel niet voor 'Apparaatkenmerken actief scannen voor identificatie' (Speciale functie 2) of registreert wel Speciale functie 2, maar de Transparency & Consent-tekenreeks geeft aan dat de gebruiker zich niet heeft aangemeld voor Speciale functie 2.
  • Elke leverancier moet zich registreren voor minimaal één doeleinde en moet een geldige rechtsgrond hebben verkregen voor dat doeleinde.
  • De eindgebruiker verleent de leverancier toestemming voor 'Informatie op een apparaat opslaan en/of openen' (Doeleinde 1).