Historische Ad Manager-rapporten en regelitemprognoses vergelijken

Waarom prognoses met 'Voorraad controleren' verschillen van historische rapporten

Google Ad Manager bevat twee manieren om de beschikbaarheid te voorspellen:

• Regelitemprognoses worden weergegeven als u op Voorraad controleren klikt terwijl u een regelitem maakt of bekijkt. Ze geven een prognose weer die is gericht op één regelitem. Zo kunt u het aantal vertoningen voor dat regelitem en de betreffende targeting maximaliseren.
  • Historische Ad Manager-rapporten zijn een rapporttype waarin historische gegevens worden weergegeven met betrekking tot advertentieverzoeken via het Ad Manager-netwerk, waaronder gekoppelde Ad Exchange-webproperty's. De gegevens omvatten klikken, opbrengst, klikfrequentie en het totale aantal vertoningen voor datums in het verleden.

Mogelijke oorzaken van verschillen

Hoewel historische Ad Manager-rapporten eerdere informatie over voorraadvertoningen verstrekken, voorspelt 'Voorraad controleren' toekomstige voorraadvertoningen op basis van eerdere gegevens. Er is altijd een zekere mate van verschil bij het maken van toekomstgerichte prognoses. Er zijn enkele aspecten die u kunt onderzoeken als u significante verschillen waarneemt:

• Standaard bevat 'Voorraad controleren' geen vertoningen van speciale advertentieblokken binnen getargete plaatsingen in prognoses. Speciale advertentieblokken moeten expliciet worden getarget door het regelitem waarop de prognose van toepassing is.

Historische rapporten omvatten vertoningen van speciale advertentieblokken.
  • Met 'Voorraad controleren' wordt voorspeld hoeveel vertoningen een regelitem veilig kan reserveren met de toegepaste targetingcriteria. Een van de aannamen die de veiligheidsmarge bepaalt, is dat geen enkel advertentiemateriaalitem van een bepaald formaat meer dan één keer wordt weergegeven door het regelitem op een pagina. Zo wordt aangenomen dat advertentiemateriaal van het formaat 300 x 250 slechts in één ruimte op de pagina wordt weergegeven (Default Creative Count = 1). Sommige pagina's kunnen echter meerdere ruimten van hetzelfde formaat hebben en het regelitem kan het advertentiemateriaal meerdere keren weergeven.

In historische rapporten worden deze instanties van meerdere weergaven en vertoningen geregistreerd. Voor een nauwkeurige prognose voor pagina's met meerdere advertentieruimten verhoogt de prognose 'Voorraad controleren' de schatting van het aantal advertentiemateriaalitems in de prognose.