Programmabeleid van Ad Manager en Ad Exchange

Voldoen aan het Gezinsbeleid van Google Play met Ad Manager

Opmerking: Deze informatie is alleen van toepassing op advertentieverkeer voor Android-apps op Google Play.

Als uw app kinderen als doelgroep target en u daarin advertenties toont, moet u ervoor zorgen dat uw app aan het Gezinsbeleid van Google Play voldoet. We bieden uitgevers de volgende tools om advertenties te laten zien die aan het Gezinsbeleid van Google Play voldoen.

Ad Manager-uitgevers moeten zich houden aan het programmabeleid van Ad Manager. Ook moeten advertenties voldoen aan de toepasselijke wet- en regelgeving (inclusief eventuele relevante zelfregulerende of brancherichtlijnen).

Apps die speciaal voor kinderen zijn bedoeld

Als u in het gedeelte Doelgroep en content van de Google Play Console alleen kinderen als leeftijdsgroepen selecteert, gaat Ad Manager automatisch voor alle van de app afkomstige advertentieverzoeken advertenties weergeven die aan het Gezinsbeleid voldoen.

Advertenties die als kind- en gezinsvriendelijk worden beschouwd, zijn een subset van het bredere advertentieaanbod. Als uw app eerder niet uitsluitend op kinderen was gericht, vindt u misschien minder gevulde vertoningen nadat u uw doelgroep heeft geüpdatet.

Apps voor iedereen, inclusief kinderen en gezinnen

Als u kinderen en oudere leeftijdsgroepen selecteert in het gedeelte Doelgroep en content van de Google Play Console, moet u code opnemen die de methode tagForChildDirectedTreatment() aanroept voor advertentieverzoeken die aan kinderen worden weergegeven. U moet ook de maximale classificatie voor advertentiecontent specificeren.

Meer informatie over aanvullende manieren om te voldoen aan het Gezinsbeleid van Google Play
Codevoorbeeld voor implementatie in apps voor iedereen, inclusief kinderen en gezinnen
Gebruik het volgende codevoorbeeld om "max_ad_content_rating" in te stellen en tagForChildDirectedTreatment() aan te roepen om op kinderen gerichte advertentieverzoeken in een gemengde doelgroep te sturen:
Bundle extras = new Bundle(); extras.putString("max_ad_content_rating", "G"); PublisherAdRequest request = new PublisherAdRequest.Builder() .addNetworkExtrasBundle(AdMobAdapter.class, extras) .tagForChildDirectedTreatment(true) .build();

Het sleutel/waarde-paar met de instelling "max_ad_content_rating" wordt toegevoegd aan een bundel en die bundel wordt toegevoegd aan het verzoek. Daarnaast wordt de methode tagForChildDirectedTreatment() aangeroepen met de waarde true. Het aangevraagde object kan daarna worden gebruikt om een advertentie te laden die aan het Gezinsbeleid voldoet.

Ad Manager is niet verantwoordelijk voor WebView-content. De ontwikkelaar is er verantwoordelijk voor dat advertenties in WebView voldoen aan het Google Play-beleid.

Voldoen aan het Gezinsbeleid van Google Play met Ad Manager-bemiddeling

Alle Android-apps met de classificatie Gezinnen moeten een zelfgecertificeerde advertentie-SDK of zelfgecertificeerd bemiddelingsplatform voor gezinnen van Google Play gebruiken als ze advertenties aan kinderen of gebruikers van onbekende leeftijd tonen. Ad Manager wil ervoor zorgen dat u het Play-beleid naleeft en blokkeert daarom automatisch advertentiebronnen die Google Play niet zelf heeft gecertificeerd voor advertentieweergave in apps die speciaal bedoeld zijn voor kinderen of in apps voor iedereen met tagForChildDirectedTreatment(true).

In de meeste gevallen krijgt u in uw Ad Manager-account een melding als de advertentiebron die u gebruikt geen zelfgecertificeerde advertentiebron is en alleen kinderen als leeftijdsgroepen heeft geselecteerd in het gedeelte Doelgroep en content van de Google Play Console. De advertentieweergave wordt voortgezet via zelfgecertificeerde advertentiebronnen.

Voor aangepaste gebeurtenissen die apps targeten met de classificatie Gezinnen, is vereist dat ze zelfgecertificeerde advertentiebronnen voor gezinnen gebruiken. Zorg dat de aangepaste gebeurtenissen alleen gebruikmaken van zelfgecertificeerde advertentiebronnen voor gezinnen om te voldoen aan het beleid van Google Play.

Sommige uitgevers zijn misschien geïnteresseerd in Ad Manager-bemiddeling voor apps die kinderen targeten als doelgroep.

Als u Ad Manager wilt gebruiken voor bemiddeling wanneer dit beschikbaar is, stelt u uw bemiddelingsgroepen zo in dat deze alleen zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen gebruiken.

Omdat de advertentierelatie bij Ad Manager-bemiddeling een relatie tussen een ontwikkelaar en een advertentienetwerk van derden is, en Ad Manager alleen als een platform dient, is de ontwikkelaar er verantwoordelijk voor dat het gebruikte advertentienetwerk van derden advertenties weergeeft die aan het Gezinsbeleid voldoen.

Apps die speciaal voor kinderen zijn bedoeld

Apps die in het gedeelte Doelgroep en content van de Google Play Console alleen kinderen als leeftijdsgroepen selecteren, mogen alleen gebruikmaken van zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen van Google Play om aan advertentieverzoeken te voldoen.

Als u voor uw app advertenties van advertentienetwerken van derden wilt krijgen die aan het Gezinsbeleid voldoen, roept u voor elk advertentieverzoek tagForChildDirectedTreatment(true) aan en stelt u max_ad_content_rating in op G. Ook moet het door u gekozen advertentienetwerk van derden advertenties weergeven die aan het Gezinsbeleid voldoen.

Met de SDK voor mobiele advertenties van Google worden advertentieverzoeken doorgestuurd naar advertentienetwerken van derden om advertenties weer te geven die aan het Gezinsbeleid voldoen. De ontwikkelaar is er verantwoordelijk voor dat advertentienetwerken van derden advertenties weergeven die aan het Gezinsbeleid voldoen.

Apps voor iedereen, inclusief kinderen en gezinnen

Voor apps die in het gedeelte Doelgroep en content van de Google Play Console kinderen en oudere leeftijdsgroepen selecteren, is een zelfgecertificeerde advertentie-SDK voor gezinnen van Google Play vereist om aan advertentieverzoeken voor weergave van advertenties aan kinderen of gebruikers van onbekende leeftijd te kunnen voldoen.

Voor op kinderen of gebruikers van onbekende leeftijd gerichte advertentieverzoeken, roept u voor elk advertentieverzoek tagForChildDirectedTreatment(true) aan en stelt u max_ad_content_rating in op G om advertenties te krijgen van advertentienetwerken van derden die aan het Gezinsbeleid van Google Play voldoen.

Met de SDK voor mobiele advertenties van Google worden advertentieverzoeken doorgestuurd naar advertentienetwerken van derden om advertenties weer te geven die aan het Gezinsbeleid voldoen. De ontwikkelaar is er verantwoordelijk voor dat advertentienetwerken van derden advertenties weergeven die aan het Gezinsbeleid voldoen.

Meer informatie over het Gezinsprogramma op Google Developers