Geautoriseerde verkopers specificeren via ads.txt/app-ads.txt

Een ads.txt/app-ads.txt-bestand hosten

Nadat u een ads.txt/app-ads.txt-bestand heeft gemaakt, vraagt u uw webmaster het bestand te uploaden naar uw rootdomein.

Een 'rootdomein' wordt gedefinieerd als één niveau lager dan de lijst met openbare achtervoegsels. De IAB-specificaties voor ads.txt en app-ads.txt vragen specifiek om uw bestand te uploaden naar het rootdomein.

Voorbeeld

• google.co.uk wordt gezien als rootdomein omdat 'co.uk' op de lijst met openbare achtervoegsels staat.
  • maps.google.co.uk wordt niet gezien als rootdomein omdat 'maps' een voorvoegsel is.
  • www.google.co.uk wordt niet gezien als rootdomein omdat 'www' een voorvoegsel is.

Als u meer dan één rootdomein heeft, moet er naar elk afzonderlijk rootdomein een ads.txt/app-ads.txt-bestand worden geüpload.

Klik in Ad Manager op Beheerder en dan Ads.txt-beheer en controleer of er een ads.txt/app-ads.txt-bestand is geüpload naar elk van uw domeinen.

Voorbeelden van ads.txt/app-ads.txt-bestanden

Uitgevers die met Google-producten werken, moeten altijd google.com als domeinnaam gebruiken, samen met hun uitgever-ID. Voorbeeld:

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
google.com, pub-0000000000000000, RESELLER, f08c47fec0942fa0

Uitgevers die met andere niet-Google-producten werken, moeten hun SSP- of exchange-domeinnamen vermelden, samen met hun verkopersaccount-ID. Voorbeeld:

greenadexchange.com, 12345, DIRECT, AEC242
blueadexchange.com, 4536, DIRECT
silverssp.com, 9675, RESELLER

Wat gebeurt er als het ads.txt/app-ads.txt-bestand wordt gehost op een subdomein?

Google crawlt en dwingt op subdomeinen geplaatste ads.txt/app-ads.txt-bestanden af wanneer een dergelijk bestand aanwezig is en als hiernaar wordt verwezen via het bestand ads.txt/app-ads.txt-bestand op het rootdomein.

De ads.txt-beheertool van Ad Manager toont nog geen lijst van gecrawlde subdomeinen.

In mijn CMS kan ik geen bestand plaatsen op mijn hoofddomein. Wat moet ik doen?

Neem contact op met uw CMS-provider. Deze moet u de mogelijkheid bieden namens u een ads.txt/app-ads.txt-bestand te hosten.