Advertenties targeten op voorraad

Hiërarchische versus platte targeting

Er zijn twee brede targetingcategorieën: hiërarchisch en plat. Met hiërarchische targeting kunt u waarden op hogere niveaus targeten, waarmee ook automatisch alle onderliggende waarden worden getarget. Het andere type targeting is platte targeting. Met dit targetingtype kunt u slechts één waarde opnemen. Met targeting op een platte waarde wordt niets anders automatisch of impliciet getarget.

Alle waarden onder het targetingtype Geografie zijn bijvoorbeeld hiërarchisch. U kunt de Verenigde Staten targeten, waarmee de set met alle onderliggende waarden wordt getarget, inclusief alle staten en plaatsen in de Verenigde Staten. U kunt ook gedetailleerder te werk gaan en de staat New York targeten, waarmee de set met alle onderliggende waarden wordt getarget, inclusief New York City, Albany, Rochester enzovoort.

Alle waarden onder het targetingtype Verbinding zijn daarentegen plat. U kunt uitsluitend enkele waarden opnemen en geen bovenliggende niveaus. Als u bijvoorbeeld onder het targetingtype Verbinding op Mobiele provider klikt, ziet u daar T-Mobile. Vervolgens ziet u onder T-Mobile verschillende waarden om te targeten, zoals T-Mobile Australia en T-Mobile United Kingdom. U kunt een of alle afzonderlijke waarden onder T-Mobile targeten. U kunt echter niet de mobiele provider T-Mobile targeten om de waarden eronder te targeten. U moet in plaats daarvan alle afzonderlijke onderliggende waarden selecteren.

Andere platte targeting omvat het merendeel van de targetingklassen onder het targetingtype Apparaat: Apparaatcategorie, Apparaatcapaciteit, Browser en Browsertaal, Besturingssysteem (met uitzondering van Android en Apple iOS, die hiërarchisch zijn). Hiërarchische targeting omvat Fabrikant/apparaat (onder het targetingtype Apparaat) en alle targetinggroepen onder de targetingtypen Voorraad en Geografie.

Platte targeting

• Apparaatcategorie
  • Apparaatcapaciteit
  • Browser
  • Browsertaal
  • Besturingssysteem (behalve Android en Apple iOS)

Hiërarchische targeting

• Besturingssystemen Android en Apple iOS
  • Geografie
  • Fabrikant/apparaat
  • Voorraad