Programmabeleid van Ad Manager en Ad Exchange

Beleidsschendingen oplossen in het beleidscentrum voor apps

Als u uw apps met beleidsschendingen wilt bekijken in Google Ad Manager, gaat u naar het beleidscentrum voor apps: Beheerder en dan Beleid en dan Beleidscentrum (app).

Beleidshandhaving op app-niveau

In het gedeelte 'Apps met beleidsschendingen' kunt u de gegevens van de beleidsschending bekijken:

• App-status: De status van de app met de beleidsschending, of de app een waarschuwing heeft ontvangen of dat de advertentieweergave is beperkt of uitgeschakeld.
  • App: De app waarvoor de beleidsschending is geconstateerd.
  • Schending: Het beleid dat uw app heeft geschonden.

Ga naar de weergave met beleidsschendingen voor een app door op en dan naast een app te klikken. Zo kunt u meer informatie bekijken over de beleidsschending(en), waaronder wanneer de schending is geconstateerd en hoe u deze kunt verhelpen.

Schendingen van het Ad Manager-beleid

In het gedeelte 'Schendingen van het Ad Manager-beleid' ziet u de schending, de beoordelingsstatus en de datum waarop de schending is geconstateerd.

Klik op de verschillende beleidsnamen onder 'Schending' voor meer informatie over het beleid dat is geschonden. Dit geeft u meer informatie over hoe u de oorzaak van de schending kunt vinden en wat u kunt doen om de schending te verhelpen. Nadat u ter correctie wijzigingen heeft aangebracht om uw app, kunt u een beoordeling aanvragen als u wilt dat advertenties worden hervat of weer worden weergegeven in uw app.

Een beoordeling aanvragen

U kunt een beoordeling van uw app aanvragen nadat u schendingen heeft verholpen of als u een schending wilt betwisten. Als u een beoordeling aanvraagt omdat u schendingen heeft verholpen, moet u de nieuwe versie van uw app uploaden naar Google Play en/of de App Store voordat u een beoordeling aanvraagt.

Opmerking: Als u wilt dat advertenties worden hervat of weer worden weergegeven in uw app, vraagt u een beoordeling aan voor elke app met meldingen van beleidsschendingen in uw beleidscentrum.

Doe het volgende om een beoordeling van uw app aan te vragen:

1. Log in op uw Ad Manager-account via https://admanager.google.com.
  2. Ga naar het beleidscentrum voor apps: Beheerder > Beleid > Beleidscentrum (app).
  3. Klik in het gedeelte 'Apps met beleidsschendingen' op .
  4. Klik in het gedeelte 'Schendingen' op 'Een beoordeling aanvragen'.
  5. Bekijk de informatie in het dialoogvenster en beschrijf vervolgens de wijzigingen die u heeft aangebracht om te voldoen aan het programmabeleid of leg uit waarom u denkt dat een schending mogelijk niet van toepassing is.
  6. Vink het selectievakje aan om te bevestigen dat u klaar bent voor een beoordeling.
  7. Klik op 'Beoordeling aanvragen'.

Google Play-schendingen

In het gedeelte 'Google Play-schendingen' kunt u zien of u een opschorting van Google Play heeft en de datum waarop deze is ingegaan. Klik op 'Oplossen in Google Play' voor meer informatie over hoe u deze schending kunt oplossen.

Meer informatie over de Google Play-schendingen

Veelgestelde vragen over het beleidscentrum

Hier vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen over het beleidscentrum:

Ik heb mijn app aangepast op basis van de gegevens van de beleidsschending. Waarom zie ik nog steeds een schending in het beleidscentrum?

U moet een beoordeling van uw app aanvragen voordat de schending kan worden verwijderd. Volg de stappen voor de aanvraag van een beoordeling.

Worden in het beleidscentrum alle apps weergegeven die het programmabeleid van Google schenden?

Nee. In het beleidscentrum worden apps weergegeven die het beleid schenden en in de afgelopen zeven dagen advertentieverzoeken hebben gegenereerd. Bepaalde apps (bijvoorbeeld apps met erg weinig dagelijks verkeer) worden niet weergegeven in het beleidscentrum.

Als een beleidsschending voor een app niet wordt weergegeven in het beleidscentrum, betekent dit dan dat de app voldoet aan het programmabeleid?

Dat is niet altijd het geval. In het beleidscentrum worden apps weergegeven die door onze beoordelingsprocessen zijn gedetecteerd omdat er een of meer schendingen van het programmabeleid werden geconstateerd. Hoewel we voortdurend bezig zijn om die processen te verbeteren, kunnen ze niet elke schending detecteren. We kunnen u buiten het beleidscentrum om informeren als we een schending op een andere manier ontdekken.