VAST-advertenties weergeven zonder de IMA-SDK

We raden u aan indien mogelijk de Google IMA-SDK te gebruiken om videoadvertenties aan te vragen.

De Google IMA-SDK is verantwoordelijk voor het aanvragen en parseren van de VAST vanuit Ad Manager, het pingen van trackingstatistieken voor video's, de verwerking van VMAP en fallback. Meer informatie over de voordelen van het aanvragen van advertenties met de SDK, waaronder aanvullende oplossingen om inkomsten te genereren.

U kunt zonder de Google IMA-SDK geen inkomsten genereren met Ad Exchange.

Met Google Ad Manager kunt u videoregelitems en videoadvertenties die om video-items vragen via de Video Ad Serving Template (VAST) distribueren. Ook beschikt u zo over een manier om prognoses uit te voeren voor en te rapporteren over deze regelitems op basis van wat er is weergegeven.

Hoewel de hoofdverantwoordelijkheid van Ad Manager is om de VAST te leveren die de videomediabestanden, externe VAST, trackingstatistieken enzovoort bevat, maakt deze geen deel uit van aanvullende processen nadat de VAST is afgeleverd bij de aanvragende bron.

U kunt inkomsten genereren met uw videovoorraad via een videospeler die niet is geïntegreerd met de Google IMA-SDK, door een andere SDK of speler te gebruiken voor de verwerking van de VAST die wordt geretourneerd door Ad Manager.

In deze gevallen is de andere speler of SDK verantwoordelijk voor het pingen en rapporteren van videostatistieken, het parseren van de VAST/VMAP/VPAID, het verwerken van fallback, het verwerken van weergave nadat Ad Manager de VAST heeft geretourneerd en het verwerken van aanvullende functies die worden beschouwd als IAB-standaard of worden ondersteund door de Google IMA-SDK.

Als u een externe SSAI-provider (Server Side Ad Insertion) gebruikt, biedt Ad Manager de VAST uitsluitend op verzoek van de provider. De provider is op dat moment verantwoordelijk voor de verwerking van de VAST. Als wordt bevestigd dat de VAST en media correct worden afgeleverd bij de provider, moeten eventuele problemen na dat moment worden afgehandeld via de provider.

Hetzelfde is van toepassing bij gebruik van een speler aan de clientzijde met de Google IMA-SDK. Ad Manager heeft geen controle nadat de VAST met de juiste mediabestanden en trackingstatistieken is geretourneerd.

Problemen oplossen

Er kunnen situaties ontstaan waarin de probleemoplossing op Ad Manager moet worden gericht, zelfs als de Google IMA-SDK niet wordt gebruikt. Hier volgen enkele voorbeelden:

• Een Ad Manager-regelitem komt niet in aanmerking
  • Grote verschillen of inconsistenties met rapportage of prognoses *
  • Ad Manager retourneert het verkeerde advertentiemateriaal of een beschadigd mediabestand (indien gehost door Ad Manager)
  • Een weergavesnelheid voor een regelitem die buiten de normale grenzen of beperkingen ligt

* Deze verschillen of inconsistenties kunnen nog steeds worden toegeschreven aan een externe speler of parser.