Basisprincipes van Ad Manager-rapportage

Rapporten voor bereik

Maak een rapport voor bereik om het aantal unieke bezoekers in uw Ad Manager-netwerk te bekijken. #Ad Manager-rapportage

Gegevens in het rapport voor bereik vertegenwoordigen het aantal unieke bezoekers aan wie in een bepaalde periode verschillende adverteerders, orders, regelitems of advertentieblokken in uw Google Ad Manager-netwerk zijn vertoond. Gegevens in het rapport voor bereik zijn maximaal 1 jaar beschikbaar.

Rapporten voor bereik bevatten geen vertoningen via Ad Exchange of AdSense en geven alleen gegevens over uw reserveringsverkeer weer.

Rapporten voor bereik bevatten geüpdatete methodologieën om gegevens te verzamelen en het bereik te berekenen. Deze nieuwe methode werkt niet met de vorige versie van het rapport voor bereik en mag niet worden vergeleken met eerdere datasets. Meer informatie over hoe het bereik wordt berekend.

Een rapport voor bereik maken

Maak uw eigen rapport of gebruik een van de templates voor het rapport voor bereik waarbij de dimensies en statistieken voor u zijn geselecteerd. Zie Een rapport maken op basis van een template voor instructies om templates te gebruiken.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Rapportage en dan op Rapporten.
  3. Klik op Nieuw rapport.
  4. Klik onder Rapporttype op Bewerken en selecteer Bereik. Klik op Klaar.
  5. Selecteer een periode.
  6. Selecteer een of meer dimensies en statistieken:
    Een van de volgende dimensies is mogelijk vereist, afhankelijk van de gewenste statistiek voor uniek bereik: Advertentieblok-ID, Regelitem, Order of Adverteerder. Andere dimensies kunnen ook vereist zijn als het rapport is uitgesplitst op specifieke perioden.
    • Totaal aantal unieke bezoekers
      Het totale aantal unieke doelgroepen dat is bereikt door de advertentie en waaraan verschillende adverteerders, orders, regelitems of advertentieblokken in uw netwerk zijn vertoond. Deze statistiek is het resultaat van deduplicatie van afzonderlijke gebruikers op veel platforms. De statistiek is niet beperkt tot het aantal webcookies of mobiele ID's (IDFA's en AdID's) voor in-app omgevingen.

• Totaal aantal bereikvertoningen
      Het totale aantal vertoningen voor de unieke doelgroepen die zijn bereikt door de advertentie.

• Gemiddelde vertoningen/unieke bezoeker
      Het geschatte totale aantal vertoningen voor elke unieke bezoeker die uw netwerk heeft bereikt. Geeft aan hoe vaak een advertentie door uw doelgroep is bekeken. Alleen beschikbaar als de dimensie Land is opgenomen in uw rapport.
      Berekend door Totaal aantal advertentievertoningen te delen door Totaal bereik.

• Geschat totaal aantal unieke bezoekers (bèta)

Een schatting van het totale aantal unieke doelgroepen dat is bereikt door de advertentie en is blootgesteld aan het volgende van uw netwerk:

• Orders
      • Regelitems
      • Advertentieblokken
  7. (Optioneel) Klik op Filter toevoegen om de rapportresultaten te verfijnen. Uw rapport voor bereik ondersteunt filteren op advertentieblok, order, adverteerder, regelitem of land.
    Selecteer de dimensies voordat u de resultaten van het rapport voor bereik filtert.
  8. (Optioneel) Plan en deel uw rapport.
  9. Klik op Uitvoeren.

Tijdlijn voor beschikbaarheid van gegevens

We hebben de statistieken voor het rapport voor bereik verbeterd zodat ze geschikt zijn voor willekeurige perioden.

Voor alle netwerken geldt dat gegevens voor het rapport voor bereik aan het eind van de dag (op basis van de tijdzone US/Pacific) worden gegenereerd. Het kan echter tot 3 dagen duren voordat de gegevens beschikbaar zijn in Ad Manager.

Hoe Google het bereik berekent

Eerder gebruikte Ad Manager cookies om het bereik te berekenen. Het bereik wordt nu berekend op basis van een verzameling gegevens van verschillende apparaten. Door deze wijziging in de berekening kunt u gegevens in uw nieuwe rapport voor bereik niet vergelijken met gegevens uit uw vorige rapport of het rapport Historisch. Er zijn aanzienlijke verbeteringen in de manier waarop gegevens worden weergegeven.

Zelfs als er geen nieuwe vertoningen worden gegenereerd, neemt het bereik gestaag toe. Voor uitgebreide campagnes, regelitems of query's kan de werkelijke toenamesnelheid na verloop van tijd afnemen.

Ondersteunde landen

Rapporten voor bereik kunnen worden gebruikt om gegevens te analyseren die worden gegenereerd door campagnes die zijn getarget op ondersteunde landen.

Lijst met ondersteunde landen

• Verenigde Staten
  • Canada
  • Verenigd Koninkrijk
  • Argentinië
  • Australië
  • Oostenrijk
  • Bahrein
  • België
  • Brazilië
  • Bulgarije
  • Canada
  • Chili
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Kroatië
  • Tsjechië
  • Denemarken
  • Dominicaanse Republiek
  • Ecuador
  • Egypte
  • El Salvador
  • Estland
  • Finland
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Griekenland
  • Guatemala
  • Honduras
  • Hongkong
  • Hongarije
  • India
  • Indonesië
  • Irak
  • Ierland
  • Israël
  • Italië
  • Japan
  • Jordanië
  • Kazachstan
  • Kenia
  • Koeweit
  • Letland
  • Libanon
  • Litouwen
  • Maleisië
  • Mexico
  • Marokko
  • Nederland
  • Nieuw-Zeeland
  • Nicaragua
  • Nigeria
  • Noorwegen
  • Oman
  • Pakistan
  • Panama
  • Peru
  • Filippijnen
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Qatar
  • Roemenië
  • Russische Federatie
  • Saudi-Arabië
  • Servië
  • Singapore
  • Slowakije
  • Slovenië
  • Zuid-Afrika
  • Zuid-Korea
  • Spanje
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Taiwan
  • Thailand
  • Turkije
  • Oekraïne
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Uruguay
  • Venezuela
  • Vietnam

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen Alles samenvouwen
Wat kan ik doen als er voor het totale aantal unieke bezoekers wordt gerapporteerd als '-'?

Als waarden kleiner zijn dan 100, betekent een koppelteken ('-') dat de algoritmen van Ad Manager unieke bezoekers niet op een statistisch significante, privacyveilige manier kunnen berekenen.

Waarom is de som van het unieke bereik voor alle browser- en OS-categorieën groter dan het totale unieke bereik?
Als de campagne op 2 verschillende apparaten met verschillende besturingssystemen aan een gebruiker wordt getoond, wordt die gebruiker afzonderlijk geteld op browser- en OS-niveau. Op regelitem- en orderniveau wordt de gebruiker echter geteld als één persoon na deduplicatie.
Het is dus mogelijk dat de som van het unieke bereik voor browser- en OS-categorieën groter is dan het unieke bereik op regelitemniveau.
Voor mijn regelitem is een frequentielimiet van 1 ingesteld. Waarom zie ik meer dan 1 bereikvertoning per unieke gebruiker?
Voor frequentielimieten en rapporten voor bereik worden verschillende identiteitsruimten gebruikt. Het rapport voor bereik maakt gebruik van probabilistische en deterministische modellen om gebruikers op verschillende apparaten te dedupliceren. Frequentielimieten zijn uitsluitend gebaseerd op cookies.
Als een gebruiker wordt getarget door een campagne in 2 verschillende browsers of op 2 verschillende apparaten, kunnen er 2 vertoningen worden getoond, ook als de frequentielimiet is ingesteld op 1. Maar als er genoeg gegevens zijn, kan het algoritme voor het rapport voor bereik de gebruiker mogelijk als dezelfde gebruiker identificeren en 2 vertoningen voor die unieke gebruiker tellen.
De periode van 1 jaar voor het regelitem van het rapport voor bereik is verstreken. Kunnen we nog steeds een rapport genereren?
Rapporten voor bereik kunnen alleen voor perioden na maart 2023 worden gegenereerd.
Wat is het verschil tussen uniek bereik voor alle browsers en besturingssystemen en het totale unieke bereik?
'Uitsplitsing zonder OS/browser' en 'Uitsplitsing met OS/browser' worden anders berekend. Automatische aggregatie vindt niet plaats bij 'Uitsplitsing zonder OS/browser'. Als het bereik voor de categorieën iOS en Android elk bijvoorbeeld 10.000 is, betekent dit niet dat het totale bereik 20.000 is, omdat er een overlap kan zijn. In dat geval klopt de uitkomst van de optelsom niet.
Welke beheeropties voor first-party cookies hebben gebruikers?
Gebruikers kunnen ervoor kiezen zich af te melden voor cookies door hun browserinstellingen te wijzigen.
Uitgevers kunnen ook het gebruik van first-party ID's beperken of zich hiervoor afmelden.