Tv-voorraad delen met een partner (bèta)

Deze functie is als bètaversie vrijgegeven aan een aantal klanten.

Met toewijzingen voor het delen van tv-voorraad kunt u een percentage van de advertentieverzoeken voor volledige streams (of een aantal mogelijkheden of vertoningen) naar de advertentieserver van een partner sturen op basis van een tag die in de toewijzing is opgegeven.

Een nieuwe toewijzing maken

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Video en daarna op Partners.
  3. Maak een nieuwe partner of gebruik een bestaande partner.

Nieuw
    1. Klik op Nieuwe partner.
    2. Geef de naam op.
    3. Geef eventueel onder Aanvullende instellingen de contactgegevens van de partner op.
    4. Klik op Partnertoewijzing toevoegen
    Bestaand
    1. Klik om de bestaande partner te openen.
    2. Klik op Nieuwe partnertoewijzing.
  4. Kies Tv-voorraad delen als toewijzingstype.
  5. Geef de toewijzing een naam en stel de status in.

De status van de nieuwe toewijzing is standaard Actief. Als u niet zeker weet welke toewijzing u wilt toevoegen of hoe u een toewijzing moet configureren, kunt u de status instellen op Inactief. Als u er zeker van bent dat de toewijzing correct is ingesteld, wijzigt u de status naar Actief.
  6. Stel de begin- en eindtijd in voor de periode waarin advertentieverzoeken worden gedeeld.
  7. Selecteer de voorwaarden voor delen of het percentage advertentieverzoeken dat wordt gedeeld. U kunt percentages van elk van de volgende elementen omleiden naar de partner die is opgegeven in deze toewijzing:

• Streams: Alle advertenties in alle pods en in volledige streams worden gedeeld met de partner.
    • Videopods: Alle advertenties in volledige pods worden gedeeld met de partner.
    • Mogelijkheden: Afzonderlijke advertenties worden gedeeld met de partner, op basis van advertentieverzoeken.
    • Vertoningen: Afzonderlijke advertenties worden gedeeld met de partner, op basis van het daadwerkelijke aantal ontvangen vertoningen.
  8. Kies het type advertentieserver van de partner waarop advertenties worden weergegeven aan de voorraad die is gedeeld op basis van deze partnertoewijzing. Als u Google Ad Manager kiest als advertentieservertype, moet u de netwerkcode voor de partner toevoegen en verzoekparameters selecteren om door te geven.

U kunt ervoor kiezen PPID, first-party cookies, apparaat-ID's, aangepaste sleutels en content-ID's met de partner te delen. Meer informatie over hoe u aangepaste sleutels en content-ID's deelt

(Bèta)  Naast Google Ad Manager kan voorraad ook worden gedeeld via advertentieservers van derden. Voorraad delen in AVG-regio's is momenteel alleen beschikbaar voor FreeWheel. Binnenkort komt ondersteuning voor andere partners.
  9. Voeg targetinginstellingen toe.

• De targetinginstellingen weerspiegelen de voorraad die wordt gedeeld met uw partner: advertentieblokken of sleutel/waarden die de video's om te delen identificeren.
    • De beschikbare targetinginstellingen zijn vergelijkbaar met criteria voor regelitemtargeting.
    • U kunt desgewenst een targetingvoorinstelling toevoegen als een dergelijke voorinstelling bestaat voor uw gewenste targetingcriteria.
  10. Klik op Opslaan.

Privacynaleving van de privacywetgeving van Amerikaanse staten en de AVG

Voorraad delen van Ad Manager kan nu worden gebruikt in regio's waar de privacywetgeving van Amerikaanse staten of de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie van toepassing is.

TCF-vereisten

Voor voorraad delen waarvoor naleving van de AVG is vereist, is integratie met TCF v2.0 vereist door de TCF-tekenreeks te versturen in de parameters die zijn gedefinieerd in de TCF-specificatie.

Voorraad delen als FreeWheel de partneradvertentieserver is

Voor voorraad delen van Ad Manager naar FreeWheel worden de parameters voor AVG automatisch ingesteld na integratie met het vereiste privacyframework (zie de TCF-vereisten).

Eerder was voorraad delen niet beschikbaar in regio's waar de AVG van toepassing is.

Voorraad delen als Ad Manager de partneradvertentieserver is

Voor verzoeken waarvoor de privacywetgeving van Amerikaanse staten van toepassing is, worden in aanmerking komende bieders bepaald door de lijst met actieve advertentiepartners van de oorspronkelijke uitgever. Klik op Weergave en dan op Bieders om de lijst te bekijken.

Zo stelt u de lijst met advertentiepartners in:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Privacy en berichten, dan op Verordeningen voor Amerikaanse staten en daarna op Instellingen.
  3. Klik op Bewerken in Uw advertentiepartners bekijken en daarna op Actieve advertentiepartners gebruiken.

Voor verzoeken waarvoor de AVG van toepassing is, worden in aanmerking komende bieders bepaald door de lijst met actieve advertentiepartners van de oorspronkelijke uitgever. Klik op Weergave en dan op Bieders om de lijst te bekijken.

Ad Manager zorgt dat alle AVG-signalen die de oorspronkelijke uitgever heeft verzameld, ook van toepassing zijn op de advertentieverwerking voor de ontvangende uitgever. Dit omvat signalen voor niet-gepersonaliseerde advertenties, de TCFv2-tekenreeks en de verschillende AVG-beheeropties die zijn ingesteld door de oorspronkelijke uitgever.

Zo krijgt u toegang tot de beheeropties:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Privacy en berichten, daarna op AVG en dan op Instellingen.