Regelitems

De status van een regelitem controleren

Controleer regelitems met weergaveaanduiding

Ad Manager toont de orders die u heeft gemaakt of waaraan u als primaire of secundaire trafficker of primaire of secundaire salesmedewerker bent toegewezen. Klik op Alle orders om alle orders te bekijken waarvoor u weergaverechten heeft. Als u liever de lijst met alle orders ziet als u inlogt bij Ad Manager, kunt u de pagina 'Alle orders' als bladwijzer toevoegen aan uw browser en die vervolgens gebruiken als inlogpagina.

Heeft u problemen met de weergave?

Bekijk een kort overzicht van tools voor het oplossen van problemen. Dit artikel bevat een aantal tools in en buiten Ad Manager, waarmee u problemen kunt oplossen. Als u advertentiemateriaal van derden gebruikt, kunt u de gids Problemen oplossen met advertentiemateriaal van derden raadplegen.

Hulp bij oplossing van problemen met weergave

Ad Manager updatet statussen automatisch, afhankelijk van waar de regelitems zich in de levenscyclus bevinden. Een of meer van de volgende statussen worden weergegeven naast regelitems in het gedeelte Orders.

Statussen van regelitems van 1 tot 10
   Statussen voorafgaand aan weergave (1-6) Statussen nadat de weergave is begonnen (6-10)

Statussen voorafgaand aan weergave

Voor regelitems die nog niet zijn begonnen met de weergave.

1 Concept Het regelitem maakt deel uit van een order die nog niet is goedgekeurd.
 2 In afwachting van goedkeuring Er is goedkeuring van een accountbeheerder vereist voordat het regelitem kan worden weergegeven.
 3 Afgekeurd Het regelitem is afgekeurd door een accountbeheerder.
 4 Inactief Het regelitem wordt nog niet weergegeven. Regelitems blijven inactief zolang er nog advertentiemateriaal nodig is (zie hieronder) en ze niet handmatig zijn geactiveerd. Als uw netwerk is ingesteld om automatische activering van regelitems te voorkomen, blijven alle regelitems inactief totdat ze handmatig zijn geactiveerd.
 5 Klaar

Regelitems met de status 'Klaar' zijn geactiveerd, maar de weergave is nog niet gestart. Het kan na activering tot een uur duren voordat de status is gewijzigd van Klaar in 'Weergave'.

Ad Manager geeft meestal de eerste vertoning binnen ongeveer 30 minuten weer. Zodra de eerste vertoning is weergegeven, worden de rapporten geüpdatet en wordt de status van het regelitem gewijzigd. Dezelfde periode is van toepassing op alle wijzigingen die u aanbrengt in een regelitem.

Als uw regelitem langer dan verwacht de status Klaar heeft, probeer dan problemen met de weergave op te lossen.

Status die vóór of tijdens weergave kan worden weergegeven

Deze status kan worden weergegeven voordat een regelitem wordt weergegeven of terwijl het wordt weergegeven.

6 Advertentiemateriaal nodig Er ontbreken een of meer advertentiemateriaalitems die zijn opgegeven voor het regelitem. Bekijk meer informatie over ontbrekend advertentiemateriaal.

Statussen nadat de weergave is begonnen

Voor regelitems waarvan de weergave is gestart.

7 Weergave Het regelitem geeft advertentievertoningen weer.
 8 Levering uitgebreid De einddatum van het regelitem is voorbij en het regelitem wordt zo vaak mogelijk weergegeven om binnen de aangegeven verlengingsperiode de doelen te bereiken. Het prognosesysteem beschouwt regelitems met deze status als voltooid, dus u kunt hiervoor geen prognose uitvoeren.
 9 Onderbroken De weergave is onderbroken. Hervat het regelitem om door te gaan met advertentieweergave. Het regelitem kan alleen worden hervat als er ten minste één advertentiemateriaalitem aan het regelitem is toegewezen.
10 Voltooid De einddatum van het regelitem is bereikt en het regelitem is niet meer weergegeven.

Statussen voor regelitems die niet worden weergegeven

Voor regelitems die nooit zijn weergegeven of waarvan de weergave is stopgezet.

Voorraad vrijgegeven

Een regelitem met eerder gereserveerde voorraad is onderbroken of geannuleerd, of een regelitem dat nooit voorraad heeft gereserveerd. U moet voorraad reserveren zodat dit regelitem kan worden weergegeven.

Gearchiveerd Het regelitem wordt niet weergegeven en is verwijderd van de actieve lijsten.

Overige indicatoren

Aan de hand van andere regelitemindicatoren, en geen technische statussen, kunt u de weergave van regelitems beheren.

Advertentiemateriaal nodig

Er ontbreken een of meer advertentiemateriaalitems die zijn opgegeven voor het regelitem. Deze status kan worden weergegeven voordat een regelitem wordt weergegeven of terwijl het wordt weergegeven.

Een regelitem wordt gecategoriseerd als 'Advertentiemateriaal nodig' als er een of meer advertentiemateriaalitems ontbreken die zijn opgegeven voor het regelitem. Het regelitem heeft bijvoorbeeld geen advertentiemateriaal, er ontbreekt advertentiemateriaal van een bepaald formaat of er zijn minder advertentiemateriaalitems van een bepaald formaat dan opgegeven. Deze indicator wordt ook weergegeven als het volgende van toepassing is:

• Formaten van regelitemvoorraad komen niet overeen met advertentieblokformaten of plaatsingsformaten.
  • Als u frequentielimietlabels heeft ingesteld voor advertentieformaten binnen het regelitem, controleert Ad Manager op advertentiemateriaal met overeenkomende labels en formaten. Als deze ontbreken, wordt de status 'Advertentiemateriaal nodig' weergegeven.
  • Als u in de instellingen van het advertentiemateriaal frequentielimietlabels heeft gedefinieerd, maar niet in het regelitem, wordt de status 'Advertentiemateriaal nodig' ook weergegeven.
  • De status 'Advertentiemateriaal nodig' wordt ook weergegeven als er tijdsverschillen zijn tussen de weergaveperiode van regelitems en de weergaveperiode van advertentiemateriaal.

Deze status kan worden weergegeven in combinatie met een van de andere bovengenoemde statussen. Deze status wordt nooit weergegeven voor regelitems met de status 'In afwachting van goedkeuring', Voltooid, Afgekeurd of Gearchiveerd. Aangezien deze regelitems niet actief zijn en er niet wordt verwacht dat deze binnenkort worden gestart, hoeft u geen advertentiemateriaal aan deze regelitems toe te voegen.

Regelitems kunnen worden weergegeven zelfs als er advertentiemateriaal ontbreekt, zolang ze minstens één advertentiemateriaalitem hebben en handmatig zijn geactiveerd.

Onderweergave wordt verwacht

Hoewel dit geen regelitemstatus is, kunt u met het filter 'Onderweergave wordt verwacht' zien welke regelitems naar verwachting te weinig worden weergegeven. De primaire redenen voor onderweergave van een regelitem zijn onvoldoende voorraad en onvoldoende beschikbare vertoningen.

Regelitems of orders bekijken

U kunt regelitems of orders bekijken met regelitems die aan verschillende voorwaarden voldoen. Filter de tabellen Regelitems of Orders door op de tabbladen boven de tabel te klikken. Elk tabblad komt overeen met een voorwaarde. Als u bijvoorbeeld naar Orders gaat en vervolgens Begint binnenkort selecteert, worden er orders met regelitems weergegeven die binnen 5 dagen beginnen.

Levering en dan Orders  en dan Tabblad

Levering en dan Regelitems en dan Tabblad

Door tabellen op deze manier te filteren, kunt u orders en regelitems vinden die uw aandacht vereisen.

Voorwaarden zijn onder andere:

Alle regelitems (of 'Alle orders' als de tabel met orders wordt weergegeven) Inactief
Mijn regelitems (of 'Mijn orders' als de tabel met orders wordt weergegeven) Advertentieteksten nodig
Weergeven Voorraad vrijgegeven
Begint binnenkort (binnen 5 dagen) In afwachting van goedkeuring
Eindigt binnenkort (binnen 3 dagen) Voltooid
Klaar Afgekeurd
Onderbroken Concept
Met ster Gearchiveerd
Programmatic Video
Weergave uitgebreid Onderweergave wordt verwacht
Onlangs bekeken (afgelopen 200 orders)