Regelitems

Frequentielimieten instellen voor een regelitem

Beperken hoe vaak een gebruiker een advertentie kan zien. #frequencycaps

Ga naar: Hoe het werkt | Geschiktheid | Toepassen op een regelitem | Toepassen op advertentiemateriaal

U kunt het aantal keren beperken dat een regelitem in een bepaalde periode aan een gebruiker wordt weergegeven. U kunt maximaal 10 frequentielimieten per regelitem toevoegen.

Hoe frequentielimieten werken

Frequentielimieten maken gebruik van ID's, zoals een cookie (first-party cookies en cookies van derden onder het Google-domein), PPID, IDFA, AdID, enzovoort. Ad Manager stelt een ID in op uw site om vast te stellen waar advertenties worden weergegeven en hoe uw sitebezoekers hier interactie mee hebben.

Sessie-ID's (SID's) bevinden zich meestal in de URL-queryparameters of in een cookie die aan de gebruiker is toegewezen. Sessie-ID's verhogen de nauwkeurigheid van de rapportage door de effecten van proxyservers te elimineren en de sessienauwkeurigheid onmiddellijk te verbeteren.

In zeldzame gevallen, zoals in een nieuwe Chrome-sessie (zonder bestaande cookies), kan een frequentielimiet één vertoning later dan de limiet worden geactiveerd omdat de eerste vertoning wordt gebruikt voor de verzameling van cookies. Als een frequentielimiet is ingesteld op 5 vertoningen per dag per gebruiker, ziet de gebruiker 6 vertoningen.
Ad Manager past frequentielimieten toe op basis van code die standaard wordt weergegeven. Een afzonderlijke functie maakt frequentielimieten voor vertraagde vertoningen mogelijk en stelt Ad Manager in staat een limiet in te stellen op basis van de vertoning in plaats van het aantal codeweergaven.
  • Voor vertraagde vertoningen van minder dan 60 seconden gebruikt Ad Manager nog steeds codeweergave voor limieten.
  • Voor vertraagde vertoningen van meer dan 60 seconden gebruikt Ad Manager de vertoning waarop een frequentielimiet van toepassing is. Zo worden frequentielimieten nog steeds gehandhaafd, zelfs als alle advertenties tegelijk worden aangevraagd.
Uitgevers kunnen de functie voor frequentielimieten voor vertraagde vertoningen aanvragen door contact op te nemen met hun accountmanager.

Geschiktheid voor frequentielimieten

Voor op tijd gebaseerde frequentielimieten is een beschikbare gebruikers-ID vereist. Dit kan een USERID of een PPID zijn. Als er een tijdgebaseerde frequentie wordt ingesteld zonder beschikbare ID, komt het regelitem niet in aanmerking voor weergave.

In het geval van frequentielimieten voor videopods en streamgebaseerde frequentielimieten kan het regelitem nog steeds worden weergegeven, zelfs als er geen ID aanwezig is. In deze gevallen houdt het regelitem zich niet aan de pod- of de streamlimiet en wordt dit weergegeven wanneer het in aanmerking komt.

Regelitems met pod- en streamgebaseerde frequentielimieten kunnen nog steeds worden weergegeven als er geen gebruikers-ID aanwezig is. Voor activering van de frequentielimiet tijdens weergave moet het videoadvertentieverzoek echter het volgende correct hebben ingesteld: een gebruikers-ID en de parameters pod en scor.

Dit zijn de verschillen tussen frequentielimieten op mobiele apparaten en frequentielimieten op desktops:

• Mobiele websites: Als een browser de plaatsing van cookies van derden blokkeert, maar directe cookies toestaat, gebruikt Ad Manager het first party cookie. In zulke gevallen zijn frequentielimieten alleen effectief in één domein en niet in meerdere domeinen.
  • Mobiele apps: Gebruik een ID van het apparaat in plaats van een browsercookie. Als een ID van het apparaat niet beschikbaar is vanwege gebruikersinstellingen, kan Ad Manager een first-party ID gebruiken. In dergelijke gevallen zijn frequentielimieten alleen effectief in één app en niet in meerdere apps.

Frequentielimieten en prognoses

Er wordt rekening gehouden met frequentielimieten voor prognoses. Frequentielimieten van een maand of met een volledige levensduur worden echter niet geregistreerd als onderdeel van de gegevens. Bij gevallen met frequentielimieten van een maand of met volledige levensduur kan de beschikbaarheid te hoog worden ingeschat. Meer informatie over hoe frequentielimieten rekening houden met traffickingfuncties.

Videoprognoses ondersteunen frequentielimieten binnen 1 advertentiepod maar niet binnen meerdere advertentiepods, zoals elke x pods of y elke x pods.

Frequentielimieten en roadblocks

Met frequentielimieten op regelitems met roadblocks worden paginaweergaven geteld in plaats van afzonderlijke advertentievertoningen.

Zo wordt een regelitem met roadblocks dat de instelling 'Zo veel mogelijk' Advertentiemateriaal weergeven gebruikt met drie advertentiemateriaalitems en een frequentielimiet die op zes vertoningen tijdens de levensduur is ingesteld, zes keer per gebruiker weergegeven, wat neerkomt op een totaal van achttien afzonderlijke advertentievertoningen.

Frequentielimieten toepassen op een regelitem

U kunt geen frequentielimieten instellen voor regelitems in voorkeursdeals.
  1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Levering en daarna op Orders en klik op een order.
  3. Klik op het regelitem dat u wilt updaten.
    Gebruik zo nodig filters om het regelitem te vinden.
  4. Selecteer in het gedeelte Weergave aanpassen de optie Frequentielimieten per gebruiker instellen onder Frequentie (optioneel).
  5. Geef in de instellingen die worden weergegeven een maximumaantal vertoningen per gebruiker op en stel in hoe vaak de limiet wordt bereikt.
    Stel bijvoorbeeld een frequentielimiet in zodat een gebruiker elke 2 weken 10 vertoningen ziet. Bekijk meer informatie over limieten voor regelitems.
  6. Klik indien nodig op Frequentielimiet toevoegen. Als u frequentielimieten combineert, kunt u ervoor zorgen dat gebruikers hetzelfde regelitem niet te vaak te zien krijgen.

U kunt bijvoorbeeld een frequentielimiet instellen van één vertoning per uur en een tweede frequentielimiet van drie vertoningen per dag. Ad Manager handhaaft beide regels, dus een gebruiker kan hetzelfde regelitem niet meer dan één keer per uur of meer dan drie keer per dag te zien krijgen.

7. Klik op Opslaan.

Weergaveproblemen oplossen en frequentielimieten

Gebruik het tabblad 'Problemen oplossen' van een regelitem om redenen te bekijken waarom uw regelitem niet wordt weergegeven. Aan de hand hiervan kunt u bepalen of uw frequentielimieten de weergave zoals verwacht beïnvloeden.

Frequentielimieten toepassen op advertentiemateriaal en advertentieblokken

U kunt het aantal keren instellen dat advertentiemateriaal met een bepaald label kan worden weergegeven aan gebruikers in bepaalde advertentieruimten gedurende een periode die u opgeeft. Als u beide typen frequentielimieten instelt, wordt altijd de meest beperkende regel gebruikt. Meer informatie over labels en frequentielimieten.