Advertenties distribueren met Apple News

Als u met Apple werkt, kunt u via deze integratie uw bestaande Ad Manager-netwerk gebruiken om directe advertenties in de Apple News-app te distribueren. U doet dit op dezelfde manier als met uw eigen voorraad, waardoor u naadloos inkomsten kunt genereren met content op uw site en via Apple News.

Advertentiemateriaalkenmerken doorgegeven aan Apple

De advertentiereactie voor Apple News-voorraad geeft beperkte gegevens over advertentiekenmerken door aan Apple.

Als u ervoor kiest deze functie te gebruiken, geeft u Google toestemming om de volgende gegevens bekend te maken aan Apple in verband met vertoningen waarmee inkomsten worden gegenereerd via deze implementatie:

De doorgegeven gegevens omvatten regelitemtype, regelitem-ID, advertentiemateriaaltype, advertentiemateriaal-ID, adverteerder-ID, campagne-ID, advertentieblok aan de clientzijde en advertentieformaat. Deze gegevens worden doorgegeven aan Apple om te zorgen dat de advertentie goed wordt weergegeven en dat de rapportage correct werkt.

Beschikbare mogelijkheden

• Voor CPM-, CPC- en CPD-campagnes kunt u regelitems maken in Ad Manager en deze targeten op Apple News-voorraad.
  • Rapportage en voorraadprognoses zijn beschikbaar via Ad Manager.
  • Raadpleeg de advertentiehandleiding voor Apple News-advertenties voor targeting, advertentiemateriaal en mogelijkheden voor advertentietags. Raadpleeg de installatiegids voor Workbench en Google Ad Manager van Apple voor meer informatie.
  • Ondersteuning voor display- en VAST-tags is beschikbaar voor sommige externe leveranciers. Bekijk het gedeelte over ondersteunde leveranciers van advertentietags van derden in de gids voor advertentietags van derden.
  • Ondersteuning voor Campaign Manager 360 is beschikbaar voor display, maar niet voor VAST.
  • Preroll- en niet-in-stream indelingen worden ondersteund. Alleen display-statistieken en -dimensies zijn beschikbaar in rapportage. Adverteerders/kopers moeten voor hun videospecifieke statistieken, zoals VAST-kwartielen, vertrouwen op de advertentieserver van derden.
  • Programmatic Guaranteed, voor zowel door de uitgever beheerd als door de adverteerder geleverd advertentiemateriaal, wordt ondersteund voor display met Display & Video 360 en alle andere DSP's.

Beperkingen

• Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor uitgevers in Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
  • De volgende functies worden niet ondersteund:
    • Statistieken van Actieve weergave
    • Dynamische toewijzing met Google Ad Exchange of derden.
    • Targeting op verbinding, mobiele app, doelgroepsegmenten, sleutel/waarden.*
    • Run-of-network-regelitems. U kunt targeting op advertentiemateriaalniveau nog steeds gebruiken. Zie Een campagne maken in Ad Manager.
    • U kunt geen voorbeeld van advertentiemateriaal in Ad Manager bekijken. U moet uw advertenties echter op een ondersteund iOS-apparaat testen met de Workbench Ad Tester.
  • Net als bij Workbench is de targeting gebaseerd op de thuislocaties (niet de huidige locaties) van gebruikers.
  • Frequentielimieten hebben een maximale duur van 30 dagen.
  • Prognosecijfers van Ad Manager verschillen van die in Workbench.
  • Tags van derden die zijn ingevoegd in advertentiemateriaal, worden niet gevalideerd voor syntaxis of om te bepalen of het advertentiemateriaal afkomstig is van een erkende leverancier van rich content.

* Opmerking: Sleutel/waarden voor Ad Manager worden niet ondersteund, maar door Apple gedefinieerde sleutel/waarden worden wel ondersteund.

Ad Manager-advertentieweergave configureren in Workbench

Voer de instructies in de installatiegids voor Workbench en Google Ad Manager uit.

Nieuw advertentiemateriaal instellen

Als u banner- of videoadvertenties wilt instellen, uploadt u een van de ondersteunde typen advertentiemateriaal, zoals afbeelding, Campaign Manager 360 of tags van derden.

Voor native advertenties worden de native advertenties van Ad Manager niet ondersteund. U moet de template voor advertentiemateriaal Apple News Native 4.0 gebruiken.

Bekijk de installatiegids voor Workbench en Google Ad Manager voor de meest actuele lijst met Ad Manager-advertentieformaten die geschikt zijn voor Apple News.

Een campagne maken in Ad Manager

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Maak een order. Elke order kan een Apple News-regelitem bevatten.
  3. Maak een regelitem.
    1. Voeg onder 'Targeting toevoegen' het Apple News-advertentieblok dat u heeft gemaakt in 'Setting Up Ad Units in Google Ad Manager' (Advertentieblokken instellen in Google Ad Manager) toe aan de targeting voor Voorraad.
      De voorraadgrootte moet een ondersteund Apple News-advertentieformaat zijn, zoals beschreven in de advertentiespecificaties voor Apple News.

De frequentielimiet kan een maximale duur van één maand hebben.

Run-of-network-targeting wordt niet ondersteund. Zorg ervoor dat het Apple News-advertentieblok niet wordt getarget door andere regelitems of ander advertentiemateriaal.

Als u run-of-network-targeting moet gebruiken, kunt u nog steeds targeting op advertentiemateriaalniveau gebruiken. Zorg ervoor dat het regelitem geen reserveadvertentiemateriaal bevat, zodat geen ander advertentiemateriaal kan worden weergegeven voor het Apple News-advertentieblok.

2. Klik op Aangepaste targeting en voeg de sleutel/waarden toe die u heeft geconfigureerd voor Apple News.
    3. Sla uw wijzigingen op.
  4. Voeg advertentiemateriaal toe aan het regelitem.
    1. Voor beeldadvertenties, advertenties van derden en VAST-tags selecteert u advertentiemateriaal dat u wilt uploaden. Voor native advertenties klikt u onder 'Aangepaste template voor advertentiemateriaal' op Een template selecteren. Selecteer de template die u heeft geïmporteerd en klik op Doorgaan.
    2. Advertentiemateriaal wordt gecontroleerd om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de Apple-contentrichtlijnen voor uitgevers.
  5. Activeer het regelitem.

Nauwkeurigheid van prognoses voor Apple News-voorraad in Ad Manager verbeteren (optioneel)

Apple Workbench berekent prognoses anders dan Ad Manager, wat kan leiden tot kunstmatig verhoogde prognoses in Ad Manager. Voor nauwkeurigere Ad Manager-prognoses raden we u aan een pixelregelitem voor prognoses te configureren waarmee geen zichtbare advertenties voor gebruikers worden weergegeven.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Maak een order met de volgende instellingen:
    • Voorraadgrootten: selecteer een van de beschikbare formaten in het diagram voor Ondersteunde advertentietypen, indelingen en tags.
    • Type regelitem: eigen (prioriteit 16)
    • Begintijd: onmiddellijk
    • Eindtijd: onbeperkt
    • Doel: 100% van de resterende vertoningen
    • Targeting: elk Apple News-advertentieblok dat u heeft gemaakt
  3. Gebruik de standaardtemplate voor advertentiemateriaal voor de pixel voor prognoses als type advertentiemateriaal, maak één advertentiemateriaalitem voor elk voorraadformaat in het diagram voor Ondersteunde advertentietypen, indelingen en tags en koppel ze aan het pixelregelitem voor prognoses dat u heeft gemaakt.

De standaardkosten voor Ad Manager-advertentieweergave zijn van toepassing op alle vertoningen die deze oplossing gebruiken.

Veelgestelde vragen

Waarom wordt mijn regelitem niet weergegeven?

Zorg ervoor dat u het volgende doet:

• Selecteer Ad Manager-advertentieformaten die werken met Apple News.
  • Controleer of u een van de ondersteunde typen advertentiemateriaal gebruikt, zoals afbeelding, Campaign Manager 360 of tags van derden.
  • Gebruik het juiste regelitem/advertentieblokformaat voor de bijbehorende Workbench-advertentie-indeling in de template voor advertentiemateriaal.
  • Controleer of het advertentiemateriaal niet is afgewezen door Apple. Apple controleert advertentiemateriaal en wijst dit af als het in strijd is met het beleid van Apple.

Hoe neem ik contact op met Apple over problemen die ik tegenkom met Workbench?

Ga naar de volgende link en log in bij Workbench: Contactlink voor Apple News-uitgevers