AMP-pagina's gebruiken met Ad Manager

Houd rekening met de volgende Ad Manager-specifieke functies en instructies wanneer u AMP-pagina's instelt.

AMP-advertentietags maken in Ad Manager

Maak AMP-advertentietags in Google Ad Manager om advertentieruimtes in uw AMP-pagina's in te sluiten.

Volg de instructies

Realtime targetinggegevens gebruiken in Ad Manager

Met RTC (Real Time Config) kunnen uitgevers advertentieverzoeken verbeteren met targetinginformatie die wordt opgehaald tijdens de runtime. Klik op de volgende links voor meer informatie over de implementatie van RTC:

RTC is een functie van de verzoekmethode 'Snel ophalen' voor AMP.

Advertenties vernieuwen op AMP

Stel vernieuwingsgebeurtenissen in voor <amp-ad>-tags die gebruikmaken van de verzoekmethode 'Snel ophalen'. Op deze manier kunt u een groter advertentievolume beschikbaar maken voor gebruikers terwijl u een hoge zichtbaarheid behoudt.

Voeg een metadatatag toe aan de kop van uw AMP-pagina om het vernieuwingsinterval aan te geven (minimaal 30 seconden). Configureer deze instelling op paginaniveau of op het niveau van een afzonderlijke advertentieruimte.

Meer informatie over Snel ophalen

Compatibiliteit van Vernieuwing

Vernieuwing is niet geschikt voor SRA (Single Request Architecture). Als u beide functies inschakelt voor een advertentieruimte, wordt vernieuwing uitgeschakeld en wordt er een foutmelding weergegeven in de console.

Voor advertentieruimten die gebruikmaken van meerdere formaten genereren vernieuwingsquery's nieuwe verzoeken voor meerdere formaten met uitsluitend formaten van advertentiemateriaal die gelijk zijn aan of kleiner zijn dan het bestaande advertentiemateriaal. Na verloop van tijd kunnen automatisch vernieuwde ruimten met meerdere formaten daarom kleiner worden.

SafeFrame met AMP-pagina's

De SafeFrame-API werkt met elke niet-amp-html-advertentie die wordt weergegeven op een AMP-pagina via Ad Manager AMP-advertentietags.

De maximum uitbreidingsgrootte van de SafeFrame-container is beperkt tot die van de viewport. AMP staat niet toe dat de grootte van advertentieruimten in de viewport worden gewijzigd. Dit betekent dat het verzoek van een advertentieruimte om de grootte te wijzigen alleen wordt doorgevoerd wanneer de advertentieruimte zich buiten de viewport bevindt.

Meer informatie over SafeFrame

AMP met IMA-SDK-video

De component amp-ima-video voor AMP biedt een gestroomlijnde, lichtgewicht videospeler met ondersteuning voor videoadvertenties om het genereren van inkomsten te verbeteren. Momenteel wordt er ondersteuning geboden voor VMAP, advertenties die kunnen worden overgeslagen, advertentiepods, VPAID JavaScript en Actieve weergave. De speler is al geïntegreerd met de IMA-SDK.

Als u een videocomponent wilt insluiten, plaatst u de tag op uw AMP-pagina en geeft u een URL voor de advertentie- en videocontent op.

Documentatie voor AMP IMA-ontwikkelaars