Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Basisprincipes van Ad Manager-rapportage

Koppelen aan Google Looker Studio

Ad Manager-rapporten visualiseren in Looker Studio
Maak visualisatierapporten als u Ad Manager toevoegt aan Looker Studio. #AdManagerreporting #LookerStudio
Data Studio heet nu Looker Studio.

U kunt Ad Manager als gegevensbron toevoegen in Looker Studio om rapporten voor gegevensvisualisatie te maken. De populairste dimensies en statistieken voor Ad Manager-rapporten zijn beschikbaar. Deze rapporten kunnen veilig worden gedeeld met anderen binnen of buiten uw organisatie.

Meer informatie vindt u in het Helpcentrum van Looker Studio.

Aan de slag

Looker Studio-rapportage aanzetten voor uw Ad Manager-netwerk

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Algemene instellingen.
  3. Scroll omlaag naar Rapportinstellingen en zet Rapporten in Looker Studio aan.
    Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.
  4. Klik op Opslaan.

Een nieuw recht toevoegen aan de gebruikersrollen in Ad Manager

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Toegang en autorisatie en dan Rollen.
  3. Selecteer de gebruikersrol die is gekoppeld aan gebruikers die Looker Studio-rapporten moeten maken.
  4. Voeg naast Rapportage het recht Rapportagegegevens bekijken en toegang tot rapportagegegevens delen in Looker Studio toe.
  5. Klik op Opslaan.

De ingebouwde rollen Beheerder en Leidinggevende hebben dat recht al.

Ad Manager toevoegen als gegevensbron in Looker Studio

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Klik linksboven op de homepage van Looker Studio op Het icoon Maken. Maken en selecteer Gegevensbron.
  3. Selecteer de Ad Manager-connector.
  4. Als u wordt gevraagd Looker Studio toegang tot uw account te verlenen, klikt u op AUTORISEREN.
    U kunt op elk moment deze toegang intrekken.
  5. Klik op Beschikbare netwerken.
  6. Selecteer het Ad Manager-netwerk dat u heeft aangezet en selecteer daarna Historisch als rapporttype.
  7. Klik rechtsboven op Koppelen.
    1. U ziet het deelvenster met gegevensbronvelden.
    2. De gegevensbron is nu aan de dataset gekoppeld.
  8. Klik rechtsboven op Rapport maken om uw eerste rapport te maken.
Kunt u geen koppeling maken?
Zorg ervoor dat in uw Ad Manager-netwerk de netwerkinstelling Ad Manager-rapportage in Looker Studio is aangezet en dat uw Ad Manager-gebruikersrol rechten heeft voor Ad Manager-gegevens bekijken en toegang tot Ad Manager-gegevens delen in Looker Studio. U ziet hier alle Ad Manager-netwerken die aan uw Google-account zijn gekoppeld, ook als deze instellingen niet zijn aangezet.

Rapporten maken, delen en bekijken

Maak rapporten met uw nieuwe Ad Manager-gegevensbron om Ad Manager-rapportagegegevens te visualiseren.
De populairste dimensies en statistieken van het rapporttype Historisch in Ad Manager zijn beschikbaar. Ga voor een volledige lijst naar rapportdimensies of rapportstatistieken van Ad Manager en filter op Looker Studio-connector. Gebruik de Ad Manager-rapporttemplate om snel aan de slag te gaan.

Hoe u gegevens van de advertentieserver, AdSense en Ad Exchange kunt scheiden
Alleen de totale rapportstatistieken zijn opgenomen in Looker Studio-rapporten. Gebruik het dimensieveld Aanvraagkanaal om de subtotalen voor de advertentieserver, AdSense en Ad Exchange te bekijken.

Deel rapporten met andere mensen, vergelijkbaar met de manier waarop u deelt in Google Drive, met weergaverechten of bewerkingsrechten. Als u een rapport deelt, bepalen de gegevens voor gegevensbronnen die u kiest wat gebruikers in het rapport kunnen zien.

Wees voorzichtig als u deelt
Voor optimale beveiliging deelt u rapporten met weergaverechten en gebruikt u de gegevens voor gegevensbronnen van de kijker. Voor Gegevens van de kijker is vereist dat elke rapportkijker toegang heeft tot Ad Manager.

Met bewerkingsrechten voor rapporten heeft een gebruiker mogelijk ruimere toegang dan u van plan was te delen. Als u bijvoorbeeld een rapport deelt dat is gefilterd op een bepaalde adverteerder, maar u bewerkingsrechten aan gebruikers geeft, kunnen ze dat filter verwijderen en al uw gegevens bekijken.

Looker Studio-templates gebruiken in Ad Manager (Bèta)

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

U heeft nu rechtstreeks in Ad Manager toegang tot Looker Studio-templates.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Rapportage en dan Templates en dan Looker Studio.
  3. Klik op een template om deze te openen in Looker Studio.
  4. (Optioneel) Voer desgevraagd de stappen uit om aan de slag te gaan.
  5. (Optioneel) Nieuwe gebruikers moeten wellicht het volgende doen:
    1. Selecteer de Google Ad Manager 360-connector.
    2. Selecteer een netwerk en een rapporttype en dan klik op Koppelen.

U kunt nu de Looker Studio-templates in Ad Manager gebruiken.

Hulp krijgen of feedback geven

De beste bronnen voor antwoord op vragen zijn het Helpcentrum van Looker Studio en het productforum van Looker Studio. U kunt ook feedback geven aan Google met suggesties voor het product, stemmen voor nieuwe dimensies of statistieken, of andere productproblemen die u tegenkomt.

De Google Support-teams kunnen geen hulp bieden bij Looker Studio-rapporten.

Algemene vragen

Waarom wordt mijn Looker Studio-rapport langzaam geladen?

Aan elk Ad Manager-netwerk wordt een bepaald aantal bronnen voor gegevensverzoeken toegewezen voor een prettige werking van Ad Manager-rapportage. Gegevensverzoeken van Looker Studio en de Ad Manager-API voor uw netwerk krijgen een lagere prioriteit dan verzoeken van Ad Manager-rapportage. Als veel gebruikers in uw netwerk Ad Manager-rapporten gebruiken, worden uw Looker Studio-rapporten mogelijk langzamer geladen.

Hoe kan ik mijn Looker Studio-rapporten sneller maken?

• Vermeld minder dimensies en statistische gegevens in uw diagrammen.
  • Verkort de periode van uw diagrammen.
  • Verminder het aantal diagrammen op elke pagina van uw rapport of verspreid grote groepen diagrammen over meerdere pagina's. Elk diagram vertegenwoordigt een rapportverzoek aan Ad Manager, dus veel diagrammen concurreren om de toegewezen Ad Manager-rapportagebronnen van uw netwerk.
  • Zie ook: Prestaties van Looker Studio verbeteren.