Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Gedownloade vertoningen in Gegevensoverdracht

Aan de hand van meer bestanden en velden kunt u zien welke advertentieverzoeken zijn gevuld en gedownload

Met de overgang naar gedownloade vertoningen op 2 oktober 2017 is Gegevensoverdracht geüpdatet om meer duidelijkheid te geven over hoeveel van uw advertentieverzoeken zijn gevuld door Ad Manager of Ad Exchange en hoeveel er zijn gedownload voor weergave door een gebruiker.

Met deze wijziging worden uw instellingen voor Gegevensoverdracht niet automatisch geüpdatet. Bekijk meer informatie over hoe u aan de slag gaat.

Samenvatting van de wijzigingen

• Update voor content van vertoningsbestanden
    De bestanden NetworkImpressions/NetworkBackfillImpressions bevatten gedownloade vertoningen en niet-gevulde vertoningen.
  • Extra bestandstypen beschikbaar voor verzoeken en codeweergaven
    • NetworkRequests/NetworkBackfillRequests
      Registreert elk advertentieverzoek dat wordt ontvangen door Ad Manager, ongeacht of het wordt gevuld.
    • NetworkCodeServes/NetworkBackfillCodeServes
      Registreert elke reactie van Ad Manager, ongeacht of deze wordt gedownload.
  • Extra veld beschikbaar in de bestandstypen voor codeweergaven en vertoningen
    Er is een veld ImpressionId beschikbaar waarmee u codeweergaven en vertoningen kunt matchen.

Deze bestanden en velden gebruiken

Elke codeweergave krijgt een unieke ImpressionId-tekenreekswaarde. U gebruikt deze waarde, samen met de waarden KeyPart, om records te matchen in de bestanden voor codeweergaven en vertoningen.

• Als u de ImpressionId-record ziet in het bestand NetworkCodeServes, heeft Ad Manager gereageerd met advertentiemateriaal (het advertentiemateriaal is weergegeven).
  • Als u de ImpressionId-record ziet in het bestand NetworkImpressions, is het geretourneerde advertentiemateriaal gedownload voor weergave door de gebruiker. U ziet deze ImpressionId-record misschien in het bestand van een ander uur dan het verzoek en de codeweergave.

Alle niet-gevulde vertoningen worden geregistreerd in het bestand NetworkRequests.

Verzoeken, codeweergaven en vertoningen

Eén verzoek kan meerdere codeweergave- of vertoningsgebeurtenissen bevatten. In bemiddeling voor mobiele apps wordt bijvoorbeeld een codeweergave geregistreerd voor elke aanroep van een advertentienetwerk die wordt gebruikt in een geretourneerde bemiddelingsketen. Hierbij wordt 1 vertoning geregistreerd voor het advertentienetwerk dat de vertoning heeft gekocht.

De waarden KeyPart en TimeUsec2 komen altijd overeen met de waarden van het verzoek voor codeweergaven en vertoningen, maar EventTimeUsec2 en EventKeyPart van een vertoning kunnen verschillen omdat deze specifiek zijn voor de vertoningsgebeurtenis zelf. Bij een vertraagde vertoning hebben het verzoek en de code dezelfde waarde voor EventTimeUsec2 en EventKeyPart, maar heeft de vertoning een andere waarde.

Voorbeelden bekijken

Gedownloade vertoning

U ziet een gedownloade vertoning weergegeven in alle 3 de bestanden. In dit voorbeeld heeft u een vertraagde vertoning. De waarde EventTimeUsec2 van de vertoning verschilt van de waarde van het verzoek en de codeweergave.

TimeUsec2 EventTimeUsec2 KeyPart ImpressionId
NetworkRequests 1506934800 1506934800 abCdEFg123 --
NetworkCodeServes 1506934800 1506934800 abCdEFg123 1-0
NetworkImpressions 1506934800 1506935438 abCdEFg123 1-0

Weergegeven vertoning

U ziet een weergegeven vertoning alleen in de bestanden NetworkRequests en NetworkCodeServes.

TimeUsec2 EventTimeUsec2 KeyPart ImpressionId
NetworkRequests 1506934800 1506934800 abCdEFg123 --
NetworkCodeServes 1506934800 1506934800 abCdEFg123 1-0
NetworkImpressions --   -- --

Niet-gevulde vertoning

U ziet een niet-gevulde vertoning momenteel in zowel het bestand NetworkRequests als het bestand NetworkImpressions.

TimeUsec2 EventTimeUsec2 KeyPart ImpressionId
NetworkRequests 1506934800 1506934800 abCdEFg123 --
NetworkCodeServes -- -- -- --
NetworkImpressions 1506934800 1506934800 abCdEFg123 --

Bekijk meer informatie over hoe u niet-gevulde vertoningen in elk bestandstype herkent.

Aan de slag

Met deze wijziging worden uw instellingen voor Gegevensoverdracht niet automatisch geüpdatet. Hieronder vindt u de stappen die nodig zijn om alle verzoeken, codeweergaven en weergegeven vertoningen bij te houden in Gegevensoverdracht.

1. Update uw instellingen voor Gegevensoverdracht.
    • Configureer en activeer de nieuwe bestandstypen voor verzoeken en codeweergaven.
    • Voeg de ImpressionId toe aan de lijst met velden die zijn opgenomen in uw vertoningsbestanden en andere bestandstypen.
  2. Update uw interne processen of geautomatiseerde scripts om de nieuwe bestandsstructuur te parseren.
Heeft dit gevolgen voor de kosten van Gegevensoverdracht?
Nee. De nieuwe bestanden voor verzoeken en codeweergaven worden zonder extra kosten meegeleverd met de vertoningsbestanden.