Problemen met een MRSS-videocontentfeed oplossen

Sommige functies zijn misschien niet aangezet in uw netwerk. Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager.

U ziet de resultaten van de feedvalidatie in het gedeelte Problemen oplossen van MRSS-contentbronnen.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Video en dan Contentbronnen.
  3. Klik op de naam van een contentbron om de brongegevens te openen.

De synchronisatieregel op de detailpagina van de content bepaalt hoe vaak Ad Manager wordt gesynchroniseerd met uw contentbron. U kunt de synchronisatieregel instellen op automatisch of handmatig.

• Automatisch: De nieuwste content in de feed wordt om de paar minuten opgenomen voor content waarvoor <lastModifiedDate> later is dan de tijd van de vorige synchronisatie van nieuwe content.
  • Handmatig: Content wordt alleen gesynchroniseerd als u op Synchroniseren klikt voor een afzonderlijke contentbron of voor meerdere contentbronnen in uw netwerk.
Als u meerdere contentbronnen handmatig wilt synchroniseren, klikt u op Video en dan Contentbronnen. Selecteer de bronnen die u wilt synchroniseren en klik op Synchroniseren. Als u content handmatig wilt synchroniseren vanuit een afzonderlijke bron, opent u de detailpagina van de contentbron en klikt u op Synchroniseren.

In het gedeelte Problemen oplossen ziet u bestaande resultaten van de feedvalidatie. Klik op MRSS-feed valideren om een nieuwe validatie uit te voeren wanneer u wijzigingen aanbrengt in uw feed.

Problemen met validatiewaarschuwingen en -fouten oplossen

Wanneer u klikt om een contentbron te openen, laadt Ad Manager automatisch alle resultaten van de MRSS-validatie (deze worden weergegeven zodra de status 'Resultaten van MRSS-validatie laden' is voltooid). De resultaten worden gesorteerd op datum en tijd van synchronisatie, waarbij de laatste synchronisatie bovenaan staat.

Bij elke synchronisatie wordt het aantal fouten en waarschuwingen weergegeven. Klik op elke instantie om deze uit te vouwen en details van de opgetreden waarschuwingen en fouten te bekijken. Specifieke MRSS-velden zijn gelinkt aan de specificatie ervan. U kunt elke waarschuwing of fout uitvouwen om te bekijken waar de fout of waarschuwing precies is opgetreden in uw feed. In het geval van een parseerprobleem geeft Ad Manager informatie weer over waarden of typen en wat er werd verwacht.

Bepaalde problemen met feeds kunnen gerelateerd zijn aan syntaxis (bijvoorbeeld de notatie van XML is onjuist).

Validatiefouten

Met feedvalidatiefouten wordt voorkomen dat content of uw gehele feed wordt opgenomen.

Validatieprobleem
Verplicht veld <dfpvideo:lastModifiedDate> niet ingesteld
Content is niet gesorteerd op <dfpvideo:lastModifiedDate> van nieuwste tot oudste
Kan veld <dfpvideo:lastModifiedDate> niet parseren
Ontbrekend verplicht veld <dfpvideo:contentId>
<dfpvideo:lastModifiedDate> is ingesteld op een datum in de toekomst
<dfpvideo:lastMediaModifiedDate> is ingesteld op een datum in de toekomst
<dfpvideo:lastMediaModifiedDate> is later dan <dfpvideo:lastModifiedDate>
Kan <dfpvideo:contentId> niet parseren
Meerdere contentitems hebben dezelfde waarde voor <dfpvideo:contentId>
<guid> is beëindigd. Gebruik in plaats daarvan <dfpvideo:contentId>.
Ontbrekend verplicht veld <title>
<media:title> is beëindigd. Gebruik in plaats daarvan <title>.
Ontbrekend verplicht veld <dfpvideo:version>
<dfpvideo:version> is ingesteld op meerdere waarden in uw feed
Ongeldige waarde ingesteld voor <dfpvideo:version>
Ongeldige feed
Entiteit niet geparseerd
XML niet correct opgemaakt
Geen gegevens in feed
Account niet gevonden op CMS
Fout bij verbinden met bron
Fout met cyclische paginering

Validatiewaarschuwingen

Feedvalidatiewaarschuwingen geven aan welke problemen moeten worden opgelost, maar voorkomen niet dat de feed wordt opgenomen.

Validatieprobleem
Niet-beveiligde (http) <dfpvideo:ingestUrl> gevonden; beveiligde (https) wordt sterk aangemoedigd
Ontbrekend verplicht veld <pubdate>
Content is niet gesorteerd op <pubdate> van nieuwste tot oudste
Ontbrekend verplicht typekenmerk voor <dfpvideo:ingestUrl>
Ontbrekend verplicht typekenmerk voor <dfpvideo:closedCaptionUrl>
Ontbrekend verplicht taalkenmerk voor <dfpvideo:closedCaptionUrl>
Gebruik van aangepaste sleutel is gereserveerd voor <dfpvideo:keyvalues>
Ongeldig typekenmerk voor <dfpvideo:ingestUrl>
Ongeldig vooraf geconditioneerd kenmerk voor <dfpvideo:ingestUrl>
Ongeldig typekenmerk voor <dfpvideo:closedCaptionUrl>
Kan veld voor duur van <media:content> niet parseren
Kan veld <pubdate> niet parseren
Kan <dfpvideo:keyvalues> niet parseren
Kan <dfpvideo:fw_caid> niet parseren
Kan <dfpvideo:cuepoints> niet parseren
Het aantal <dfpvideo:cuepoints> overschrijdt het toegestane maximumaantal (momenteel 1000). Als een video deze limiet heeft bereikt, worden alle weergavepunten afgekapt.
Kan <dfpvideo:lastMediaModifiedDate> niet parseren
Veld <dfpvideo:lastMediaModifiedDate> niet ingesteld
<dfpvideo:keyvalues> niet ingesteld
<title> ingesteld op meerdere waarden voor één item
Veld voor duur van <media:content> meerdere keren ingesteld voor dezelfde video
Veld <atom:link> meerdere keren ingesteld voor dezelfde video
Veld <pubdate> meerdere keren ingesteld voor dezelfde video
<dfpvideo:lastModifiedDate> meerdere keren ingesteld voor dezelfde video
Veld <dfpvideo:lastMediaModifiedDate> meerdere keren ingesteld voor dezelfde video
<dfpvideo:contentId> meerdere keren ingesteld voor dezelfde video
<dfpvideo:cuepoints> meerdere keren ingesteld voor dezelfde video
<dfpvideo:fw_caid> meerdere keren ingesteld voor dezelfde video
<dfpvideo:monetizable> is beëindigd. Gebruik in plaats daarvan <media:status>.
<media:keywords> is beëindigd. Gebruik in plaats daarvan <dfpvideo:keyvalues>.
<media:category> is beëindigd. Gebruik in plaats daarvan <dfpvideo:keyvalues>.
De feed-URL-set heeft meer dan de aanbevolen 100 items per pagina geretourneerd.