Ad Exchange-advertentietags genereren

U kunt Ad Exchange-advertentietags genereren in Ad Manager-advertentieblokken die uw Ad Exchange-webproperty's vertegenwoordigen. Zo kunt u advertentietags voor Ad Exchange aanpassen zonder de code handmatig te bewerken. Deze advertentietags bevatten alle informatie die vereist is voor een advertentieverzoek.

In dit artikel

Advertentieblokken bekijken voor Ad Exchange-tags

U kunt de volgende advertentieblokken (en de onderliggende advertentieblokken) voor specifieke voorraadtypen gebruiken om Ad Exchange-tags te maken: Ad Exchange Display, In-app voor mobiel van Ad Exchange en Ad Exchange Video.

• Deze standaardnamen kunt u bewerken.
  • De advertentieblokcode is gelijk aan de bijbehorende webpropertycode voor dat voorraadtype, met de toevoeging van -tag (bijvoorbeeld ca-pub-xxxxxxxx-tag).

Ad Exchange-tags genereren

Gebruik de taggenerator om Google-uitgeverstags (GPT) of Ad Exchange-tags te genereren in deze advertentieblokken. U kunt de Ad Exchange-tags blijven gebruiken op uw pagina of ze distribueren via een advertentieserver van derden.

• Het type Ad Exchange-tag dat u kunt maken, is afhankelijk van het voorraadtype dat aan het advertentieblok gekoppeld is. U kunt bijvoorbeeld een Ad Exchange-videotag maken voor een advertentieblok in de voorraadhiërarchie Video.
  • Als een advertentieblok geen voorraadtype heeft, kunt u daarvoor alleen een GPT-tag genereren.
  • Als u GPT-tags genereert via deze advertentieblokken, moet u eerst regelitems op die advertentieblokken targeten om ervoor te zorgen dat de tags werken.

Zo genereert u een Ad Exchange-tag:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Voorraad en dan op Advertentieblokken.
  3. Boven de tabel met bestaande advertentieblokken:
    1. Klik op Nieuw filter toevoegen.
    2. Selecteer Naam, dan bevat en daarna Ad Exchange.
    3. Klik op Toepassen.
  4. Klik in de gefilterde resultaten op een van de volgende advertentieblokken die uw Ad Exchange-webproperty's vertegenwoordigen:
    • Ad Exchange Video
    • In-app voor mobiel van Ad Exchange
    • Ad Exchange Display
  5. Klik boven de advertentieblokinstellingen op Tags.
  6. Laat de standaardwaarde Ad Exchange-tag staan naast Een tagtype selecteren en klik op Doorgaan.
  7. Zorg dat er naast Formaten voor voorraadeenheden maar één formaat staat en klik op Doorgaan.
  8. Kopieer de tag naast Display en plak deze in een webpagina of website die voldoet aan ons programmabeleid.

Advertentieverzoeken van Ad Exchange-advertentietags komen standaard niet overeen met specifieke advertentieblokken, waaronder advertentieblokken met een aangegeven voorraadtype. U kunt advertentieverzoeken eventueel op de volgende manier beperken tot specifieke advertentieblokken:

• Voor verzoeken van het type Display:

Voeg google_ad_slot="[AD_UNIT_ID]" toe aan de advertentietag.

Voorbeeld

<script type="text/javascript">
    google_ad_client = "ca-pub-…";
    google_ad_slot = "1234";
    google_ad_width = 300;
    google_ad_height = 600;
    </script>
    <script type="text/javascript" src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
    </script>

Als u de advertentieblok-ID in Ad Manager wilt vinden, klikt u op Voorraad en dan op Advertentieblokken. Zoek naar de naam van het advertentieblok. De ID van het advertentieblok staat onder de naam van het advertentieblok.

• Voor verzoeken van het type Video en mobiele app:

Voeg slotname=[NETWORK_CODE]/[AD_UNIT_CODE] toe aan de URL van het advertentieverzoek.

Voorbeeld

https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?client=ca-video-pub… &slotname=123/ad-unit-456

Als u de netwerkcode in Ad Manager wilt vinden, klikt u op Beheerder, dan op Algemene instellingen en daarna op Netwerkinstellingen. De netwerkcode staat bij Algemene instellingen.

Als u de advertentieblokcode in Ad Manager wilt vinden, klikt u op Voorraad en dan op Advertentieblokken en zoekt u de naam van het advertentieblok. De code van het advertentieblok staat onder de naam van het advertentieblok.

(Alleen voor goedgekeurde Europese uitgevers) Minimumprijzen toevoegen

Europese uitgevers die zijn goedgekeurd voor de functie Minimumprijzen kunnen 2 typen minimumprijzen toevoegen aan Ad Exchange-tags:

• Openbare minimumprijs: Een prijs die opgenomen is in de minimum CPM die in het biedingsverzoek aan kopers is gestuurd.
  • Privé-minimumprijs: Een tweede minimumprijs die de winnende prijs kan weerspiegelen, met inbegrip van bieden via koptekst of andere directe/indirecte vraag die via de advertentieserver van derden wordt geboekt. Deze prijs wordt niet gedeeld met Ad Exchange-kopers.

Nadat Google een van de 2 parameters voor de minimumprijs ontvangt, gebeurt het volgende:

• De hoogste minimumprijs die Google heeft (inclusief de 2 minimumprijzen die hier worden doorgegeven) die van toepassing is op alle biedingen, wordt ingesteld als de minimum CPM-drempel die Google in de veiling gebruikt.
  • De hoogste van alle openbare minimumprijzen die Google ontvangt (inclusief de openbare minimumprijs die hier wordt doorgegeven) is de minimumprijs die zichtbaar is voor de koper.

Verzoek indienen voor de functie Minimumprijzen

1. Vul dit formulier in en verstuur het om te bewijzen dat u een uitgever bent die aan al deze vereisten voldoet:
    • Uw bedrijf is geregistreerd in de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland.
    • U gebruikt advertentieservers of SSP's om advertenties weer te geven voor gebruikers met een IP-adres in Frankrijk.
  2. Binnen 14 dagen laten we u per e-mail weten of u bent goedgekeurd.

Minimumprijzen toevoegen

Nadat u goedgekeurd bent voor de functie Minimumprijzen:

1. Volg de stappen om een Ad Exchange-tag te genereren.
  2. Voeg minimumprijzen toe volgens de onderstaande instructies, afhankelijk van de omgeving.
    • Display
      • Voeg naast Display de volgende code toe direct onder de regel google_ad_height. Vervang 123 door de minimumprijzen in micro's en uw standaardvaluta (voorbeeld van hoe micro's worden toegepast: als uw standaardvaluta USD is en u 6000000 invoert, is dat het equivalent van $ 6,00):
        • google_ad_public_floor=123
        • google_ad_private_floor=123
    • Video
      • Voeg de parameters pubf en pvtf toe aan de advertentietag-URL door de volgende code toe te voegen aan het einde van de URL, waarbij u 123 vervangt door de minimumprijzen in micro's en uw standaardvaluta (voorbeeld van hoe micro's worden toegepast: als uw standaardvaluta USD is en u 6000000 invoert, is dat het equivalent van $ 6,00).
        • &pubf=123&pvtf=123
      • Houd er rekening mee dat pubf verwijst naar de openbare minimumprijs en pvtf naar de privé minimumprijs.
    • Mobiele app

De functie Minimumprijzen uitzetten

Als de functie Minimumprijzen aanstaat en u deze wilt uitzetten:

1. Vul dit formulier in en verstuur het.
  2. Binnen 14 dagen laten we u per e-mail weten wanneer de functie Minimumprijzen is uitgezet.